Eve Online > Wsparcie techniczne

Monitor LCD POMOC

<< < (4/6) > >>

Szakal:
Typ procesora  -  DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5000+ 
Nazwa płyty głównej  -  Gigabyte GA-MA69G-S3H 
Pamięć fizyczna  -  2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM) 
Karta wideo  -  NVIDIA GeForce 8800 GTX (768 MB) 
Karta dźwiękowa  -  Creative SB X-Fi XtremeGamer Sound Card

NeX:
  Dla EVE, to dużo, więc spokojnie będzie chodzić w max detalach i rozdzielczości natywnej dla 24" monitora. No i ta panorama :)  Nawet najnowsze gry powinny utrzymać conajmniej 30-50 fps w 1900 przy max obciążeniu gwałtownymi scenami. W normalnych warunkach i tak masz większą wydajność od odświeżania monitora, więc wszystko jest OK. Pozatym oba monitory mają bardzo dobre skalowanie nienatywnych rozdzielczości i wygląda, to dobrze nawet na starych grach nie obsługujacych obrazu panoramicznego. Centrowanie obrazu w czarnych ramkach i skalowanie piksela 1:1.
  Do gier polecam Benq jest dopieszczony pod kątem usera multimediów i gier. Praktycznie ma wszystko co do dzisiaj wymyslono dla LCD. NEC jest adresowany na pracę z grafiką stąd słabsze wyposażenie w złącza, ale też ma DVI zgodne z HDMI jak już coś w tej rozdziałce podepniesz - BRay, PS3, Xbox itp. Większość konsolowych gier jednak ma tylko 1300 rozdziałki. Na razie.

Piter Savag:
Dziekuje za rady odnosnie wyboru monitora LCD do EVE

Znalazlem 2 propozycje

Pierwsza Samsung          LCD 22" SAMSUNG 2232BW

i

Druga                                 HP w2207h HDMI

Co o tym myslicie?

NeX:
   Wspominałem o odpowiedniku tego monitora w 20" cali. 2232BW jest jego idealną, większą kopią. Matryca TN3. Samsungowi udało się uniknąć ghostingu, czas 2ms. Ma jak na TN dobry kontrast. Monitor posiada złącza D-SUB i DVI-HDCP. Używaj wyłącznie złącza cyfrowego, a będziesz zadowolony. To w sumie najlepszy monitor z matrycą TN 22" na dziś.

Co do HP, to cóż jest wolniejszy i to główna różnica. Oba monitory zostały nagrodzone za design i wyglądają ciekawie. Oba nie gwarantują dobrego obrazu z kątem od dołu, ale to norma da technologii LCD. Niestety oba modele nie gwarantują też producenta matrycy TFT. Wbrew pozorom kupując tańsze modele nie ma gwarancji, że Samsung będzie miał firmową matrycę. Podobnie HP może mieć np matrycę LG.

Najlepiej wyświetlić OSD serwisowe (przytrzymać MENU i włączyć monitor, potem nacisnąc MENU jeszcze raz) i poszukać egzemplarza z matrycą TN Samsunga, która wypada najlepiej.

Matryce:
LM220M1 = Samsung
LTM220M1 = Samsung
LTM220M1-L01 = Samsung
LM220WE1-TLB1 = LG
MT220WW01-V1 = Innolux
LM220EW01-V2 = Innolux

YANNICK:
Mam 2232BW z matrycą Samsunga i jest poprostu świetny. W tym przedziale cenowym nie znajdziesz nic lepszego moim zdaniem. Gram na nim głównie w Call of Duty 4 i EVE - zero smużenia, ghostingu itd. Obraz ostry i żywy. Zastanawiałem się, czy nie wziąć 24", jednak stwierdziłem, że natywna rozdzielczość będzie zbyt wysoka, a 1680x1050 nie będzie mnie zmuszać do częstej zmiany karty graficznej. :)
Na GF8800GT EVcia śmiga jak szalona. :)

P.S. Cokolwiek weźmiesz, nie pakuj się w modele 226 i 227.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej