Eve Online > Wsparcie techniczne
Monitor LCD POMOC
Piter Savag:
Juz chcialem kupowac Samsunga 2232 BW i stal obok tanszego LG MONITOR TFT 22 W 2252 TQ PF
Ku mojemu zdziwieniu obraz w LG byl wyrazniejszy powiedzmy zegar windows zdawal sie byc rozmazany jakbym widzial go przez jakies okulary LG nie mial takiego problemu wszystko wyrazne chociaz ma 5 ms a nie 2 ms jak samsung.
Czy da sie to wyregulowac? ostrosc obrazu w lcd? czy to co widzialem jest finalna wersja ?
horax:
--- Cytat: Piter Savag w Lipiec 31, 2008, 18:16:39 ---Juz chcialem kupowac Samsunga 2232 BW i stal obok tanszego LG MONITOR TFT 22 W 2252 TQ PF
Ku mojemu zdziwieniu obraz w LG byl wyrazniejszy powiedzmy zegar windows zdawal sie byc rozmazany jakbym widzial go przez jakies okulary LG nie mial takiego problemu wszystko wyrazne chociaz ma 5 ms a nie 2 ms jak samsung.
Czy da sie to wyregulowac? ostrosc obrazu w lcd? czy to co widzialem jest finalna wersja ?
--- Koniec cytatu ---
Samsung mial zle ustawiona czestotliwosc odswiezania, ot co.
WolfSimon:
Generalnie po forach chodzi opinia, że matryce LG są troszkę lepsze od Samsunga, a już napewno mają lepsze odwzorowanie bieli. Niewiele, ale jednak lepsze :D
Straszny:
--- Cytat: Wolf Simon w Sierpień 01, 2008, 08:40:21 ---Generalnie po forach chodzi opinia, że matryce LG są troszkę lepsze od Samsunga, a już napewno mają lepsze odwzorowanie bieli. Niewiele, ale jednak lepsze :D
--- Koniec cytatu ---
faktycznie tak jest , a tutaj świetna stronka z porównaniem multum modeli pod względem odwzorowania kolorystycznego mierzonego kolorymetrem LaCie Blue Eye Pro. Jak widać matryce TN mogą róznic się od siebie wręcz dramatycznie, dobrze wypadają LG, bardzo dobrze IIyama. Szajsungi tak różnie z tendecją do bardzo różnie.. :laugh:
http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=6&ma1=50&mo1=319&p1=3045&ma2=35&mo2=227&p2=2107&ph=6
future:
No ja właśnie dzisiaj przytargałem iiyame do domu. Jak skręcę kompa i ją przetestuję to się mogę podzielić opinią :P Jak na razie jeden duży plus - 30d na test matrycy pod kątem bad pikseli :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej