Eve Online > Wsparcie techniczne

Monitor LCD POMOC

<< < (3/6) > >>

Oxylan:
Poczytaj na ten temat na http://www.benchmark.pl/ to jeden z najwiekszych portali o hardware znajdziesz tam sklep oraz opinie ludzi zamawiajacych rzeczy w tym caly ogrom monitorow lcd, znalazlem wykresy na temat TOP 10 lcd niestety strona jest tak zrobiona ze po wczytaniu sie sub strony nadal widnieje ten sam link wiec odnosnika na docelowa strone nie moge wklejic;/

Wykresy pokazują ze samsung jest dominujacą firmą ktora robi monitory i jest na pierwszym miejscu jesl chodzii o obecne testy/wyniki,sam mam 19 sto calowy lcd samsunga ktory ma juz 2 lata,kiedy go kupywalem kierowalem sie wlasnie testami i za dosc male pieniądze dostalem w tamtych czasach top monitor za naprawde przystepna cene ktory wypieral praktycznie pod wzgledami szybkosci matrycy czy tez nasycenia barw inne monitory roznych firm, jakoscia ale tez cena o jakies 40% względem b drogich monitorow tej samej wielkosci.

Jak dla mnie w ciemno to Samsung,ale poczytac warto niz pozniej robic przerwy od grania co 5 min z powodow bolu glowy czy tez ryzykowac utrate wzroku  :D bo monitor to wazna sprawa jesli o zdrowie i komfort grania chodzi,to nie jest karta graficzna^^

Jesli chodzi o monitory panoramiczne imo musi byc to spory monitor,mialem okazje grac na 19stce panoraminaczej byl dosc szeroki ale za to b slaba wysokosc i jakos optycznie pole matrycy wydawalo mi sie tragicznie male.

Loc0:
Gheh benchmark.pl -> wlasciciel komputronik.pl arty/ testy sponsorowane przez giganta? (ogolnie to raczej zawsze przecietniak byl).  Wiarygodne (najlepiej patrzec na fora dyskusyjne bo tam sie najciekawsze info gniezdza) www.purepc.pl z zachodnich www.anandtech.com i np www.fudzilla.com www.tomshardware.co.uk

Szakal:
ja takze planuje zakup monitora do gier cena do 2k jakies propozycje ?

MightyBaz:
ostatnio nabylem siamsiunga 22' za jedyne 990 zeta, warto - rodzielczosc 1600x 1280 - gram na max detalach , obraz chodzi plynnie, nie ma smuzenia...kolory sa ok

NeX:

--- Cytat: [BUFU]Szakal w Lipiec 04, 2008, 14:15:11 ---ja takze planuje zakup monitora do gier cena do 2k jakies propozycje ?

--- Koniec cytatu ---

Dwa kawałki dobrze wydasz i nie będziesz żałował na te dwa modele S-PVA, które wspominałem w panoramach 24":

NEC 24" LCD MultiSync LCD2470WNX
BENQ 24" LCD FP241VW

Benq ma więcej złącz i świetny wychylny panel, który można bez ceregieli łatwo ustawić pod odpowiednim kątem widzenia. Idealny monitor do gier o ile masz kartę, ktora udźwignie 1900 rozdziałki, czyli przynajmniej GF8800 i lepsze, lub nowe Radeony.

NEC jest znakomicie skalibrowany. Włączasz i masz od razu piękny obraz na którym da się zdjęcia obrabiać.

To dwa najlepsze monitory 24" i masz gwarancję, że czarny będzie czarny, a kontrast jak na monitorach CRT.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej