Eve Online > Wsparcie techniczne

Monitor LCD POMOC

<< < (2/6) > >>

Loc0:
Ja sie przesiadalem na 24" della 2407wfphc  rozdz natywna 1900x1200 z 19i powiem szczerze nie kupuj malego monitora bez dvi i dobrej matrycy (mva/ s-pva). Oczywiscie wsio zalezy od budzetu ale jak oszczedzisz i dolozysz do 22"/24" + dobra matryca to bedziesz w 100% zadowolony z koncowego efektu. Poza tym komfort gry w takiej rozdz jest zancznie wiekszy (rozwiniete chaty/local/skaner i nadal sporo widac). http://forum.purepc.pl/  na tym forum mozna znalezc pomoc w wyborze (czytaj topiki a nie zakladaj nowy ;o)

Wilk:

--- Cytat: NeX w Czerwiec 28, 2008, 13:50:02 ---  Biorąc pod uwagę, że matryce TFT Samsunga są montowane w najlepszych monitorach dowolnej marki, to piszesz niedorzeczność. Przeczytaj niżej czym jest matryca PVA/S-PVA.

--- Koniec cytatu ---

Co nie zmienia faktu, że tylko te konkretne matryce są dobre. A cała reszta matryc, design, niezawodność i elektronika  za Samsungiem już nie przemawia. Widzę ile tych monitorów się sprzedaje w moim mieście i ile (i po jakim czasie) wraca do serwisu (lub są zgłaszane różne problemy bądź "ale") Do tego dochodzą wspomniane przeze mnie wcześniej braki w różnych parametrach technicznych.

I po co w ogóle wspominasz o high endowych matrycach przy cenie w granicach ~700 zł i gdy sam polecasz monitor z matrycą TN ? :) Równie dobrze ja mógłbym pisać o matrycach zrobionych przez NECa, ale to chyba nie ma sensu w tym temacie.

ps. miałem w sumie 3 monitory Samsunga więc trochę z nimi obcowałem - 2 CTR i jeden LCD. Nie przeczę, że droższe wyroby Samsunga są dobre, ale w tym przedziale cenowym Samsunga nie polecę.

NeX:

--- Cytat: Wilk w Czerwiec 28, 2008, 14:12:41 ---Co nie zmienia faktu, że tylko te konkretne matryce są dobre. A cała reszta matryc, design, niezawodność i elektronika  za Samsungiem już nie przemawia. Widzę ile tych monitorów się sprzedaje w moim mieście i ile (i po jakim czasie) wraca do serwisu (lub są zgłaszane różne problemy bądź "ale") Do tego dochodzą wspomniane przeze mnie wcześniej braki w różnych parametrach technicznych.

I po co w ogóle wspominasz o high endowych matrycach przy cenie w granicach ~700 zł i gdy sam polecasz monitor z matrycą TN ? :) Równie dobrze ja mógłbym pisać o matrycach zrobionych przez NECa, ale to chyba nie ma sensu w tym temacie.

--- Koniec cytatu ---

Znowu piszesz niedorzeczności. Nie ma żadnych technicznych przesłanek przeciw Samsungowi, jego elektronika to światowa czołówka. Nikt Cię nie zmusza do kupowania niskocenowch składaków. Design Ci się nie podoba? Akurat ten model co podałem jest z gatunku ładniejszych - iF Design Award 2007. Pierwszoliniowe monitory zazwyczaj mają dwie wersje. Ładniejszą dla odbiorców indywidualnych i typową nogę dla odbiorców przemysłowych.

Nie polecam modelu z matrycą TN. Wybrałem jednak jedyny wartościowy monitor w cenie do 700 zł jaki teraz można kupić w Polsce. Biorąc pod uwagę realia, to ktoś może np nie mieć większej kwoty na zakup niż ta, którą podał. Koniec kropka monitor musi kupić za to co ma. Marka była mi obojętna. Wybrałem najlepsze co można mieć za 700 zł.
Sewisowość LCD jest duża bez względu na markę. To słaba technologia. Parametry, które podałem tyczą się wszystkich rozmiarów i można według nich szukać np monitora 17/19 za tysiąc złotych. 30% różnicy w cenie, to do cholery nie jest żaden nieosiągalny high- end. Podałem przykłady 24 panoram, bo akurat je zamawiam i mam parametry i modele w pamięci.

PS Tak podaj mi tą bajerancką matrycę NECa. Chętnie się pośmieję  :2funny:

PPS abyś nie molestował mnie, że jestem jedynie fanem Samsunga, to z bólem serca mogę podać drugi monitor do 700 zł:
LG 20" LCD W2042T-SF Jak wspomniałem post wcześniej. Jak się nie znasz, to w ciemno kup LG  :laugh:

Wilk:
Po przyglądnięciu się temu SM 2032BW to muszę przyznać rację, że trudno znaleźć coś lepszego za gołe 700zł. Szczególnie, że mało jest modeli 20" w takiej rozdzielczości  (zazwyczaj to 1680x1050 a to może być problematyczne dla słabszych kompów).

A z zawodnością to nie liczę matryc, a właśnie elektronikę, bo o dziwo to przez nią sporo monitorów wraca do serwisu (nie od razu, ale po jakimś czasie - pół roku/rok - mój CTR padł po 2.5 roku a jeden LCD zaczął szwankować po roku właśnie wyświetlając smugi od miejsc kontrastu)

I ja nie wiem czy to jest 30% ceny, gdy za TN 20" płacisz 700zł a za PVA co najmniej dwa razy tyle (przynajmniej ja nie widziałem PVA 20" za mniej niż 1500zł, a 19" za mniej niż 1100zł)

ps. ja mam teraz 223BW i tylko czekam kiedy z nim coś się stanie, choć może tym razem nic nie będzie w elektronice spieprzone.

Bonzai:
Jak monitor ma być do Eve - to jak największy, panoramiczny.
Poprzednio grałem w 1280x1024, i było batdzo "tak sobie", teraz gram w 1680x1020, i w końcu widze coś więcej na ekranie (ale i tak jeszcze mało).zgadzam się z opinia NeX, no, ale jak sie kupuje najsłabsze modele, to się potem narzeka na jakość.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej