Eve Online > Dyskusje ogólne

Ile gra casual player a ile nałogowiec? :)

<< < (6/6)

Goomich:
BTW, w najnowszej Polityce (nr 10) jest raport o grach.

Na 6 stron, ale jest sporo obrazków i jakieś reklamy, więc da się przeczytać.  :D

ArchenTheGreat:

--- Cytat: SokoleOko w Marzec 06, 2009, 14:25:33 ---To tak w kwestii "backgroundu".

--- Koniec cytatu ---

Wierzę. W sieci jest jeszcze gorzej. Parę razy naciąłem się na Wirtualnej Polsce przy kliknięciu na interesujący nagłówek. Trafiałem na serię 10-20 podstron z pojedynczym zdjęciem i jednym-dwoma zdaniami na każdej. Jeśli tak ma wyglądać przyszłość to ja wysiadam.

--- Cytat: Mona X w Marzec 06, 2009, 14:54:31 ---BTW, w najnowszej Polityce (nr 10) jest raport o grach.

--- Koniec cytatu ---

Jest to gdzieś online?

Goomich:
http://www.polityka.pl/E-wydanie-POLITYKI/Lead30,994,194239,18

To najnowszy, więc albo kupisz e-wydanie, albo musisz poczekać tydzień, czy dwa, aż trafi do archiwum.

SokoleOko:
W sieci jest gorzej, bo newsy na portalach piszą jacyś studenci za "chińskie pieniądze"... jak człowiek patrzy na stawki za jakie oni pracują oraz poziom merytoryczny "newsów", to zaczyna się marzyć o koncesjach na zawód dziennikarza.

aY227:
xxx 2.5MB wyciąłem sam artykuł o grach
O ile dobrze zrozumiałem, to nadal jeszcze jest produkt licencjonowany, niedostępny nieodpłatnie i jako taki nie może być linkowany na naszym forum.
X.

Generalnie mądrze piszą - gry to już nie rozrywka dla małych dzieci. Hollywood / TV bedzie miał spore straty z powodu gier co trochę tłumaczy negatywne nastawienie mediów do nich.

Co do tematu to uogólniacie - nałogu nie określisz czasem spędzanym przy EVE - dwie osoby mogą grać po 30h tygodniowo i dla jednej będzie to ulubiona rozrywka (Jasne że nie najzdrowsza ale co z tego? Ile po przyjściu z pracy ludzie siedzą przed TV?) poza którą nadal będzie istniał realny świat a dla drugiej totalny nałóg.
Dla mnie poważnym znakiem ostrzegawczym był by moment w którym gracz zaczyna szkodzić samemu sobie byle by móc więcej grać - zarywanie nocy kosztem następnego dnia w pracy/szkole, zaniedbywanie posiłków, oddalanie się od przyjaciół/rodziny itd.
Przestajesz słuchać głosu rozsądku = jesteś nałogowcem

Zdaje się że to właśnie polityka jakiś czas temu opisała uzależnienia od MMO - pamiętam świetny tekst o dziewczynie uzależnionej od WoWa - robiło miażdżące wrażenie niestety nie wiem który to był numer :(

Polecam ten tekst: http://zagraceni.pl/world-of-warcraft-o-uzaleznieniu
Były gracz WoWa właśnie szczerze pisze o swoim uzależnieniu... mocne. Niektóre z komentarzy też warte uwagi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej