Eve Online > Dyskusje ogólne

Drama Bomb - wyciek kodu źródłowego EvE, szantaż i inne osobliwości

<< < (8/9) > >>

MKoll:
Nie żeby twórcy makr tego potrzebowali.. kumple w redakcji robili kiedyś testy botów. Kupili na ebay po najpopularniejszym bocie do WoW, EvE, L2, LOTRO i paru innych, po czym skonfigurowali starannie na kontach trialowych i zapuścili na kilkanaście dni (zmieniając co jakiś czas ustawienia/lokacje). Żadne nie zostały wykryte :(.

Ellaine:
Bo z makrami na dłuższą metę walczyć się skutecznie nie da. Jedynie słuszna droga to tak projektować grę żeby makrowanie było marginalnie opłacalne.

iniside:
Sciągnełem. W sumie lubie kolekcjonować takie rzeczy :>, nigdy nie wiadomo kiedy znikną z internetu..
A swoją drogą, kto widział zeby taką aplikacje w Pythonie pisać.. Rozumiem w C++, C#, Javie.
Ja wiem ze w Pythonie szybko sie koduje (pojecie wzgledne) i jest dosc latwy, no ale hmm.

Ellaine:
Ja nie ściągam bo bez pochwalenia się na forum bym nie wytrzymał, a z pochwaleniem się na forum to mogę sobie wsadzić ukrywanie IP, i tak bym zaliczył bana po pierwszym anonimie ;)

Twoja opinia o Pythonie jest powszechna. CCP od lat broni się mądrymi wykładami o tym że Pythona da się zrobić szybkim i wszystko jest luzik.
Java jest wolna, C# jest microsoftu i generuje sam z siebie bazylion problemów.

Eve Online to największy projekt pisany w Stackless Pythonie, czyli takim zabawnym odgałęzieniu języka ze specyficznym podejściem do wątków i stosu. Stackless Python rozwija się głównie dzięki CCP i głównie na potrzeby Eve, w efekcie czego jest zapewne optymalizowany tak żeby pasowało.
Silnik Stacklessa używany przez CCP jest prekompilowany, tj logika wykonuje się ze skompilowanego kodu a nie interpretowanego skryptu. To w sumie standard w językach skryptowych w których ktoś kiedyś pomyślał o wydajności.
Widziałem kilka wypowiedzi programistów CCP o tym, jaki Stackless Python jest arcyzajebisty, niezrównany, bajeczny i cudny. Myślę że ma on po prostu w CCP jakichś fanatycznych wyznawców dla których zmiana technologii byłaby św
Do tego zawsze jak jest mowa że Python jest wolny, CCP mówi że krytyczne dla wydajności obliczenia są w C++ bo Python się doskonale integruje.
Prawda że się doskonale integruje.
Prawdodpobne że dużo krytycznych rzeczy zaimplementowali w C++.

Myślę że jest mnóstwo rzeczy które dałoby się przerobić na C++ i wydajność by  na tym skorzystała i zapewne jest to powolutku robione.

iniside:

--- Cytuj ---Java jest wolna, C# jest microsoftu i generuje sam z siebie bazylion problemów.
--- Koniec cytatu ---
Nie jest az tak tragicznie. Kiedyś faktycznie Java była wolna. Ale teraz ? No dalej nie jest szybsza od w 100% skompilowanego języka, ale znowu aż tak bardzo nie odbiega. Zagłębiać się nie będe bo Java to dla mnie coś co musze odbębnić na studiach i zrobić projekt na zaliczenie :P.
A w C# i tym ze jest od Microsofotu to ja nic złego nie widze :>, zwłaszcza, że da sie w nim pisać porządne gry (XNA). z komercyjnych gier to np. Lost Empires. z niekomercyjnych XNARacingGame (mozna sciagnac kod źródłowy).
Właściwie nie ma sie co temu dziwić, większość rzeczy i tak jest robiona przez karte graficzną.
Wniosek, jak sie czlowiek uprze, to wszystko napisze we wszystkim :E.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej