Eve Online > Dyskusje ogólne

Hybrid Turrets

<< < (5/8) > >>

NeX:

--- Cytat: Pelias w Styczeń 08, 2008, 00:49:50 ---Czemu pule ma miec lepszy zasieg od beama - musialbym pogrzebac w literaturze, ale cos mi mowi ze tak jest bo ccp powiedzialo ze tak ma byc i juz.

--- Koniec cytatu ---

Amarrem to Ty chyba nie jesteś :knuppel2:

Beamy mają w EVE większy zasięg. Nie zaryzykuję uzasadnienia dlaczego >:D
Tną? Dziurkują? Kutwa, a co to za różnica. Zarówno wiązką stałą jak i pulsacyjną wykonasz obie czynności. Rozcięcie to tylko przedłużenie dziury... Eee no nie wiem o czym ja teraz myślę, ale wiadomo o co chodzi :P
  Logiczne za to wydają się założenia energetyczności pulsów i beamów. Pulsy powinny być osczędniejsze i mniej wymagające dla technologii. Nadrabiając mniejszą moc wysoką częstotliwością zmian termalnych na celu. Jakie zatem znaleźć uzasadnienie dla istnienia beamów. Żrą więcej energi, wymagają większych zabezpieczeń i zajmują więcej miejsca. To własnie na nich oparto najpotężniejsze tachyony. Tia... bo różnorodność musi być. Brutal force RoX by CCP 8)

Ellaine:
Nic nie tnie :) Zeby ciac trzeba przepalic sie przez caly pancerz na calej dlugosci. Gdyby sie dalo tak prosto zrobic to chociaz w jednym punkcie, nie mowiac juz o rozciagnietym odcinku, to lasery bylyby mega bronia ktora natychmiast wchodzi w hull i zabija. Kazdy laser staramy sie skoncentrowac na mozliwie jednym punkcie i tam topimy pancerz z nadzieja dotopienia sie do kadluba. W przypadku beama moze to trwac dluzej (np sekunde albo kilka) a w przypadku pulsa - walimy krotko ale z maksymalna sila.

Pelias:
No, RL tna;-)

Moze w EVE beamy rysuja po pancerzu, a pulsy robia dziurki, ale glebsze?

Ellaine:
RL tna albo miekkie materialy, albo powoli. Tachyon beam nie ma jednak 10 godzin zeby wypalac na wrogim statku ladny rowek.

Kalressin:
Raczej zamiast dziurkowania i ciecia na plasterki mozna by sie zastanowic czy przypadkiem wiekszych zniszczen nie dokonala by w systemach (i zalodze) sama temperatura pancarza. W prozni nie ma duzych mozliwosci wypromieniowania ciepla, wiec zanim laser przepalilby 20 metrow stali to wszystko pod pancerzem bylo by juz prawdopodobnie niezle podgotowane.
btw Z fizyka mialem ostatnio do czynienia w liceum wiec to tylko taka teoria.

I inna teoria: Moze lasery w eve nie sa tak doskonale punktowo skupione tylko bardziej rozproszone dlatego szybko traca zasieg a skupienie rekompensuja duza energia wiazki.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej