Eve Online > PVE

[PVE] Nighthawk

<< < (7/11) > >>

sc0rp:
1. Wiekszy dps na moich skillach 790 tengu vs 658 nighthawk + 80 drony. Podlaczajac fightery nie mozesz korzystac z wlasnych dron.
2. Krotszy czas alignu - przydatne jak ci host zrobi logout w systemie albo intel zaliczy fail
3. Wieksza predkosc - jak drabinki oddalone sa Od ratow o kilkadziesiat km bardzo przydatne
4. Wiekszy zasieg - na fury mam 113.9km na tengu a targeting range 119km, na nighthawku kilkadziesiat km mniej chyba 75km ale glowy nie dam a sprawdzic nie mam jak teraz
5. Wieksza sila sensorow tengu 36 nighthawk 19
6. Pierwsza bojowa zaleta nighthawka to bonus do bicia malych celow, jest w moim ficie tengu niwelowana przez painter i rigor rig. Czy udalo mi sie calkiem zniwelowac trzeba by policzyc ale elite fryty w worst scenario od fury spadaja na 3 salwy
7. Druga to tank na nighthawku kosztem dps mozna go wywindowac w kosmos w tengu tego sie na pasywnym ficie nie da zrobic. Ale oba shipy w przestrzeni guristasow i angels wytankuja te same Plexy wiec imo poprostu overtank nie bardzo ma sens
8. Nighthawk goruje jedynie cena nad tengu bo to ok. 300mil roznicy na hullu, jednak ja jesli musze poleciec gdzies w nieznane tereny to preferuje cerberusa ze wzgledu na mobilnosc i akceptowalny tank i dps ofc gorszy od Nighthawka i tengu ale poki co wystarczajacy

Yogos:
Zarzucasz Deviousowi, że jest ETF warriorem, podczas gdy on podchodzi jak najbardziej praktycznie do tematu i dyskutuje o cena/jakość.

Prosty strzał, chcesz wydać powiedzmy 300 mln na raciarke  co kupisz ? NH bo na tengu ci nawet nie starczy.
Dobra no to podwajamy kwote - masz 600 mln - co kupisz ? Dalej NH bo kadłub jak piszesz jest o 300 baniek tańszy i stać Cie na wsadzenie frakcyjnych balisiców i jeszcze będziesz miał ISKi na implanty.
Jedziemy dalej, masz 900 mln isk, i tu się możesz zastanowić dopiero czy nie warto kupić tego tengu.

Pytanie czy chcesz mieć raciarke za 900 mln isk do ratowania takiego jak np. Devious lubi, czyli wchodze na plexa i strzelam sobie bez ciśnienia stojąc w miejscu bo w między czasie altem sobie robię coś innego.

I następna sprawa, jak już wydaje 900 baniek na raciarkę pod zwykłe plexy to po wuj mi tengu jak mogę sobie kupić marudera.

Poza tym, solowanie jakiegokolwiek plexa 10/10 to nie jest argument tylko przejaw masochizmu. Jak ktoś się już bawi solo w 10/10 to stać go na alta a mając 2 chary mam w dupie tengu tylko biore też NH + bsa na którego wsadzam sobie 5 large shield dronki i robie dowolny plex 10/10 kilka razy szybciej niż ktokolwiek solo w tengu.

Lubisz latać w tengu, twoja sprawa ale pisanie, że ktoś jest ETF warriorem bo nie przyznaje racji Ci racji bo patrzy również na koszt potrzebny do osiągnięcia takiej efektywności jaką ty zakładasz świadczy z kolei, że to ty urwałeś się z choinki i teoretyzujesz. Każdy normalny gracz będzie patrzył na ISKi.

Doom:

--- Cytat: Devious Sphere w Kwiecień 09, 2011, 09:55:57 ---dajmy spokoj dyskusji o tanku, bo nawet jesli nie latalem tengu to mam swiadomosc ze potrafi co nieco wytankowac,
powod rozpoczecia tej dyskusji byl inny:
skoro NH moze robic to samo co tengu czyt. misje /anomalki /plexy a kosztuje duzo taniej to po co kupowac do tego tengu?
w czym konkretnie tengu jest o tyle lepsze od NH ze usprawiedliwia wydanie duzo wiekszych pieniedzy?  (i nie mowmy juz o sygnaturach bo NH nawet z wieksza sygna i mniejszym speedem tankuje tak samo dobrze)
jestem autentycznie ciekawy odpowiedzi na powzysze pytania udzielonej przez ekspertow od PVE, bo moze sprzedam NH i kupie tengu jak to sie oplaca

--- Koniec cytatu ---
W moim wypadku zadecydował zasięg  i to że mam nieco lepszy tank omni a i tak bardzo niewiele dopłaciłem do tego co miałem na nighthawku. Tyle.
A żyjąc w jak wy w rejonie sansh i tak stawiałbym na coś z amarskiej stajni, bo i tengu i nighthawk obsysaja pałe (poza tankiem) kiedy nie mogą uzyć swojego bonusa do kinetyków

Yogos:

--- Cytat: Doom w Kwiecień 10, 2011, 10:12:46 ---A żyjąc w jak wy w rejonie sansh i tak stawiałbym na coś z amarskiej stajni, bo i tengu i nighthawk obsysaja pałe (poza tankiem) kiedy nie mogą uzyć swojego bonusa do kinetyków

--- Koniec cytatu ---

Dokładnie. Matarzy i EMP ammo też daje rade  :P

sc0rp:

--- Cytat: Yogos w Kwiecień 10, 2011, 09:42:35 ---Zarzucasz Deviousowi, że jest ETF warriorem, podczas gdy on podchodzi jak najbardziej praktycznie do tematu i dyskutuje o cena/jakość.
--- Koniec cytatu ---
zarzucalem ze jest eft warriorem bo twierdzil ze tengu to papierowy ship.

--- Cytuj ---Prosty strzał, chcesz wydać powiedzmy 300 mln na raciarke  co kupisz ? NH bo na tengu ci nawet nie starczy.
Dobra no to podwajamy kwote - masz 600 mln - co kupisz ? Dalej NH bo kadłub jak piszesz jest o 300 baniek tańszy i stać Cie na wsadzenie frakcyjnych balisiców i jeszcze będziesz miał ISKi na implanty.
Jedziemy dalej, masz 900 mln isk, i tu się możesz zastanowić dopiero czy nie warto kupić tego tengu.
--- Koniec cytatu ---
tengu na bcs t2 ma wiekszy dps niz nh na cn bcs jesli odliczysz jego drony, a ja musze odliczyc bo uzywam fighterow

--- Cytuj ---Pytanie czy chcesz mieć raciarke za 900 mln isk do ratowania takiego jak np. Devious lubi, czyli wchodze na plexa i strzelam sobie bez ciśnienia stojąc w miejscu bo w między czasie altem sobie robię coś innego.

I następna sprawa, jak już wydaje 900 baniek na raciarkę pod zwykłe plexy to po wuj mi tengu jak mogę sobie kupić marudera.

--- Koniec cytatu ---
marudery w 0.0 good idea zeby sprezentowac hostom tlustego killa

--- Cytuj ---
Lubisz latać w tengu, twoja sprawa ale pisanie, że ktoś jest ETF warriorem bo nie przyznaje racji Ci racji
--- Koniec cytatu ---
Lol ja uzywalem obu shipow wiec mam porownanie jak sie w boju sprawdzaja

--- Cytuj ---bo patrzy również na koszt potrzebny do osiągnięcia takiej efektywności jaką ty zakładasz świadczy z kolei, że to ty urwałeś się z choinki i teoretyzujesz. Każdy normalny gracz będzie patrzył na ISKi.

--- Koniec cytatu ---

gadasz jak polscy politycy "takiej efektywnosci jaka tynzakladasz" 790 dps vs 658 dps (+80 drony)  to rzeczywiscie taka jak ja zakladam. Nom kazdy gracz patrzy na iski w tym i ja tyle ze jak kazdy normalny czlowiek nie patrze na jednorazowe koszty bo zakladam ze raciarka mi nie padnie wiec zawsze moge ja sprzedac a w tym samym czasie tengu zarobi wiecej niz nh.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej