Eve Online > PVE
[PVE] Nighthawk
Kara Mon:
Tak sie glupio wtrace ale kerbirze od wielkiego dzwonu jak juz wallent tak schudnie ze na vagasa nie ma i jak dla mnie roznica 300m w cenie jednego i drugiego to zaden argument, drobne na waciki. Jesli dla kogos kto zdecydowanie wiecej kerbirzy takie pieniadze stanowia jakis argument to znak ze "you are doing it wrong" . Zeby stracic raciare w pve czy to od graczy czy ratow to trzeba sie naprawde mocno postarac czyli argument straty statku odpada. Z punktu widzenia osoby ktora bardzo lubi zapolowac na kerbira to powiem ze lapie sie tylko boty i idiotow .
Dodam od siebie ze NH skiluje sie tyle ze osiwiec mozna od tego a tengu to doslownie kilka chwil i mozna leciec mnozyc iski.
Doom:
Ale NH dostajesz za free z dobrodziejstwem inwentarza jesli robisz sobie tengu na pvp i sleepka / claymora tez na pvp, no i jeszcze drobny detal - tengu w grze jest relatywnie krótko, NH nie, IMO na punkt widzenia ma duży wpływ staż w grze. Gram na tyle długo że zdazyłem sporo godzin wylatac na NH zanim pojawiło się tengu, po jego pojawieniu się potestowałem, wróciłem do NH, a teraz latam tengu tylko dlatego że mi tak wygodniej i jakoś wcale nie wstydzę sie tego że mogę latac również comandem
sc0rp:
Ja nh wyskillowalem z learningow i Uwazam ze powinien dostac troche milosci od ccp bo nie wytrzymuje z tengu a dla porownania sleipnir daje rade z lokim, a astrate z protkiem nie wiem jak absolution wychodzi w porownaniu do legiona to by ktos musial sie wypowiedziec kto lata latarkami po terenie latarkofriendly jak ts czy dark blood
Doom:
Abso vs. legion wychodzi podobnie jak pozostałe dwa wzmiankowane comandy i t3. T3 zjada hac'a na śniadanie, ale żeby wyskoczyć do comanda szturmowego (moja klasyfikacja możecie sie śmiac jak chhcecie) to już musi być pimpniety fitem i skilami.
To nie jest tak że NH jest zły tylko poprostu tengu jest tym czym w powiedzmy klasie faction cruzerów jest cynabal - jest on potem długo nic i dopiero potem jest konkurencja w postaci t3 innych ras i NH
Yogos:
--- Cytat: Dark Flonoe w Kwiecień 10, 2011, 12:56:59 ---marudery w 0.0 good idea zeby sprezentowac hostom tlustego killaLol ja uzywalem obu shipow wiec mam porownanie jak sie w boju sprawdzaja
--- Koniec cytatu ---
LOL ? Tak się zastanawiam, co w takim razie jest teraz tłustym killem, jeszcze pare miesięcy temu gdy aktywnie grałem wypimpowane tengu, a nawet command z faction modułkami też byłby fajny.
Po drugie właśnie w 0.0 jakoś nie widzę większej różnicy czy latam maruderem czy czymkolwiek innym. Jak mnie dopadnie gang hostów to zatłucze w czymkolwiek bym nie był. Mam hosta na lokalu to lece na posa i koniec tematu.
--- Cytat: Dark Flonoe w Kwiecień 10, 2011, 12:56:59 --- zarzucalem ze jest eft warriorem bo twierdzil ze tengu to papierowy ship.tengu na bcs t2 ma wiekszy dps niz nh na cn bcs jesli odliczysz jego drony, a ja musze odliczyc bo uzywam fighterow
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: Dark Flonoe w Kwiecień 10, 2011, 12:56:59 ---gadasz jak polscy politycy "takiej efektywnosci jaka tynzakladasz" 790 dps vs 658 dps (+80 drony) to rzeczywiscie taka jak ja zakladam. Nom kazdy gracz patrzy na iski w tym i ja tyle ze jak kazdy normalny czlowiek nie patrze na jednorazowe koszty bo zakladam ze raciarka mi nie padnie wiec zawsze moge ja sprzedac a w tym samym czasie tengu zarobi wiecej niz nh.
--- Koniec cytatu ---
Cóż, każdy ma swój punkt widzenia. I tak np. ja osobiście mając podczepione fightery pod tyłkiem wolałbym mieć NH, z powodu bonusu do tłuczenia drobnicy. Pisałeś gdzieś, że masz paintera na tengu wsadzonego. Spoko, podkolorowane raty pewnie zacnie spadają, tyle że mi np. szkoda by było med slota.
Następna sprawa to pytanie o ile więcej zarabia taki tengu od NH, 3mln/h ? 5 mln/h ? Nie sądze, że 10 mln/h ale powiedzmy, że tyle. No to zakłądając różnice w ISKach wydanych na 300 mln potrzebujesz 30 godzin ratowania więcej bez straty shipa aby wyrównać to co wydałeś. Dopiero potem Tengu zacznie zarabiać na siebie. Np. w moim przypadku to by były miesiące grania bo gdy aktywnie pomykałem wystarczało mi machnięcie 2-3 6/10 sanshowych w tyg. A taki plexik to godzinka bardzo spokojnego orania na 2 chary.
--- Cytat: Kara Mon w Kwiecień 10, 2011, 13:06:28 ---Tak sie glupio wtrace ale kerbirze od wielkiego dzwonu jak juz wallent tak schudnie ze na vagasa nie ma i jak dla mnie roznica 300m w cenie jednego i drugiego to zaden argument, drobne na waciki. Jesli dla kogos kto zdecydowanie wiecej kerbirzy takie pieniadze stanowia jakis argument to znak ze "you are doing it wrong" . Zeby stracic raciare w pve czy to od graczy czy ratow to trzeba sie naprawde mocno postarac czyli argument straty statku odpada. Z punktu widzenia osoby ktora bardzo lubi zapolowac na kerbira to powiem ze lapie sie tylko boty i idiotow .
--- Koniec cytatu ---
No widzisz w takim razie podpadam pod kategorie "idiota" bo straciłem całkiem sporo stateczków na PVE, na starym mieszkaniu net potrafił się wypieprzyć znienacka, innym razem po pijaku jakąś wtope zaliczyłem. Innym razem hacem poleciałem sobie zwiedzać WH jak świeżo wyszły i nie były jeszcze opisane.
Sporo też statków spadło na alcie bo się zagapiłem na maina.
--- Cytat: Kara Mon w Kwiecień 10, 2011, 13:06:28 ---Dodam od siebie ze NH skiluje sie tyle ze osiwiec mozna od tego a tengu to doslownie kilka chwil i mozna leciec mnozyc iski.
--- Koniec cytatu ---
?
Przecież NH i tengu fitujesz na tych samych moda, heavy missle, shield itd. Co za różnica, że osiwieć można ?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej