Eve Online > Wsparcie techniczne
EVE strasznie zwolniła - pomocy
Maenlor Liche:
Niestety w przypadku tej poprawki firewall ani router nic nie pomogą. To luka w zabezpieczeniach obsługi adresów URI czyli praktycznie adresów do wszystkiego co może przyjść z internetu i we wszystkim co ma bezpośredni kontakt z IE.
Ponieważ z komponentów IE korzysta sporo aplikacji, dla przykładu GG i większość pozostałych komunikatorów, bardzo łatwo przez chwilę nieuwagi coś złapać. Tak więc nie zainstalowanie lub odinstalowanie tej poprawki jest bardzo, ale to bardzo ryzykowne.
NeX:
Łatka jak łatka. Ilość dziur w windowsie jest nieskończona, a najszęśliwszymi i najbezpieczniejszymi użytkownikami tego sytstemu są ci, którzy nie instalują jakichkolwiek łatek. Wszystko wtedy działa, bo od dawna każdy soft wie jak ma na tym chodzić. Instalaja nowych pierdół z Redmond, kończy się spadkiem funkcjonalności i pozorami bezpieczeństwa. Dobre oprogramowanie samo lepiej się obroni niż ta podróbka prawdziwego OSa :krzeslo:
NeX:
Statystyka. Najmniej zgłoszeń jest od użytkowników gołego sp2 >:D
Fedajkin:
--- Cytat: Ireul Taar w Listopad 27, 2007, 05:25:12 ---zwykle te gole nie maja sie jak update'owac - nie sa podlacone do netu - nic dziwnego ze brak zgloszen.
--- Koniec cytatu ---
Kolego przesympatyczny niestety masz mało racji w tym co piszesz... bo jakby została statystyka zrobiona? Skąd wiedzieliby ile razy próbowano włamać się do niepodłączonego wXPsp2?
Faktem jest, że niesystematyczność programistów microshitu działa tak samo jak naszych służb drogowych... w jednym miejscu łatają a w drugim miescu wypierdziela im się druga dziura.
Co do biuletynu MS07-061, jak sami możecie przeczytać, ilu z was otrzymuje dodatkowe dane o zewnętrznych partnerów? Udostępnia im połączenia zdalne? Lub ilu z was zaktualizowało się do IE 7.0? :D
Fedajkin:
Nadal to tylko założenia :) a ja mówię już o konkretach bo rzeczywiście na hacking.pl kiedyś pojawił się artykuł o "średniej statystycznej włamań do windows" i był tam link do słupków z różnymi patchami systemu itp.
P.S. Kurcze Ciebie to nie da się oswoić :( a już myślałem, że mały wybieg taktyczny powiedzie się... a ten mi pisze, że nie jest sympatyczny! Ah ten Pluszowy Ireul :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej