Eve Online > Wsparcie techniczne
EVE strasznie zwolniła - pomocy
Canyon:
Witam
od 3 dni mam problem z klientem EVE-online.
Chodzi mi tutaj o szybkość fps. Gram od lipca i nigdy do tej pory nie miałem takich problemów.
Gram w rozdzielczości 1680x1050 na GF8800GTS 320MB, C2D 2,66 i 2GB DDR2 800MHz.
Od 3 dni mam taką sytuację, że jak zaczynam grać to mam w granicach 80-160fpd, po pierwszym
przejściu przez jakąkolwiek bramę do innego układu następuje masakryczne spowolnienie do
12-18fps. Nie wiem co sie dzieje, ponieważ zrobiłem już wszystkie testy grafice, gram jeszcze w
inne gry i nie mam w ogóle takich problemów. W tray'u nic specjalnego nie uruchamiam, łącze
wolne ok 2Mb, średnie pingi poniżej50ms.
Zrestartowałem cały cache z gry - nic nie pomogło
Skasowałem cache ręcznie z profilu user'a, cały katalog CCP wywaliłem w kosmos - nie pomogło
Przeinstalowałem klienta gry restartując maszynę - nie pomogło
nadal mam to samo.
w tle pracują te same programy co pracowały, 0 wirusów, zapora nadal działa poprawnie,
nic ostatnio nie instalowałem (dziwnego)
System to Win XP Home SP2 na bieżąco uaktualniany.
...nie wiem co jeszcze napisać....
jeśli ktoś ma jakieś sugestie... to proszę o rady..
pozdrawiam.
Canyon:
efekty i muzykę??? mam grać bez dźwięku w ogóle???
do tej pory było wszystko ok, może coś więcej napiszesz na ten temat???
ps. poza tym wyłączyłem dźwięk całkowicie i jest tak samo, żadnych zmian, jeszcze dodatkowo dopiszę, że nie ma żadnego znaczenia, czy gram w 1024/768 czy 1680/1050
Xarthias:
--- Cytuj ---System to Win XP Home SP2 na bieżąco uaktualniany.
--- Koniec cytatu ---
Tu może być problem.
Albo coś masz z kompem, przetestuj sobie może pamięć...
Sprawdź czy dysk nie zaczyna pracować przy tym zwolnieniu (ciągłe świecenie się lampki), jeśli tak, to może być problem z dyskiem, albo pamięcią wirtualną.
Masz zainstalowaną evkę na tym samym dysku/partycji co windows? Jeżeli nie, to spróbuj odpalić grę z parametrem /LUA:OFF (pliczek BAT zrób).
Spróbuj uruchomić LogSerwer z katalogu Eve, ale on chyba tylko na problemy przy logowaniu...
Odpal manager zadań (ctrl alt del) jednocześnie z Eve i na zakładce procesy zobacz jaki proces zżera najwięcej cpu - mi ostatnio np opera potrafi blokować 90% mocy procka - tak sama z siebie.
Sprawdź temperaturę na procku i karcie graficznej, może się przegrzewają? Albo kurz blokuje (wtedy trzeba przedmuchać wiatraczki, zresztą to nie zaszkodzi nigdy).
Więcej nic mi nie przychodzi do głowy.
Canyon:
Pamięć testowałem wczoraj ok 3 godzin Mem Test'em - 0 błędów
Dysk nie zaczyna pracować na tym zwolnieniu.
Evka jest zainstalowana na innym dysku (fizycznym) niż system.
W "Menedżer zadań Windows" podczas grania najwięcej CPU pożera Evka - nie przekracza 50% - poza nią cisza
Temperatura na moim procku w stresie to 30C, to C2D, więc on się wcale nie pali jak poprzednicy, poza tym ma założonego AC Freezer 7.
Temperatura na grafice to w stresie 55C, wiatrak na 60% automatycznie reguluje sobie prędkość dostosowując ją do temp. wszystko jest w normie i monitorowane.
Komputer odkurzany sprężonym powietrzem dość często, więc nie ma w nim żadnego kurzu, wiatraczki czyszczone również regularnie.
Xarthias:
To spróbuj jeszcze z tym /LUA:OFF
Więcej nic mi nie przychodzi do głowy...
A to się dzieje niezależnie od tego do jakiego systemu wskakujesz, czy może wlatujesz do jakiegoś huba zapchanego ludźmi?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej