Eve Online > Wsparcie techniczne

EVE strasznie zwolniła - pomocy

<< < (2/4) > >>

NeX:
  Programowo tylko dwie funkcje EVE mogą powodować konflikty ze sprzętem. Akceleracja sprzętowa dzwięku w grze gryzie się czasem z kartą sieciową i psuje połączenie z siecią, często też nie działa prawidłowo miksowanie dzwięku, które programowo jest w pełni funkcjonalne, a sprzętowo nie używa 6 kanałów i subwoofera. Drugim problemem jest suport dla procesorów multicore. Zależnie od zainstalowanych sterowników może zaistnieć potrzeba wyłączenia tej funkcji. Paradoksalnie włączyć, lub wyłączyć suport gier dla duali i quadów można w preferencjach sterowników grafiki. Oczywiście prefsy są ukryte (jakże by inaczej :P ). Można użyć do zmiany programów do edycji preferencji sterownika np nHancer dla nVidii.

Jezeli tak jak u Xarthiasa występuje duża, nieuzasadniona rezerwacja mocy procesora przez przeglądarkę i gry sieciowe, to w 99% przypadków jest to próba zalogowania się jakegoś trojana. Jeżeli mamy zainstalowany firewall, to tysiące banowanych skanów lub downloadów powodują własnie rezerwację mocy procesora. Wtedy lepiej wyczyścić cache przeglądarki i cookies. Potem zrobić skan takim drobnym softem: SmitfraudFix (przeczytanie instrukcji wymagane). Procedura sprawdza poprawność położenia plików systemowych i wyklucza ich podróbki np sieciowego hosta. Zazwyczaj system odżywa po takiej kuracji i problemy zajętości procesora znikają.

Jest jescze najbardziej upierdliwa opcja. Ostanie patche do Visty po części są wykorzystane także w łatach do XP i przynoszą sporo zbytecznych problemów. Głównie psuja grafikę w grach. W wielu z nich np Kronikach Ridicka, czy Homeworld 2 problemów pozbędziemy się ustawiając kompatybilność z win NT, lub w starszych grach - win 98. Alernatywnie można nie instalować patchy nowszych niż maj bierzącego roku, bo to mniej więcej ostani okres prawidłowej pracy tychże z grami. Nietety EVE zależnie od sterowników może łapać się na takie problemy. Zainstaluj najpierw najnowsze do karty GFX. Możesz też wyłączyć head tracking w opcjach grafiki w EVE, czasem spowalnia on z magicznych powodów grę.

Więcej dziwnych problemów z EVE i windowsem nie spotkałem. Może ci się przyda.

Canyon:
ROZWIĄZAŁEM PROBLEM !!!!!!!!!!!!

posłuchajcie, na pewno przyda się osobom, które instalują poprawki MS i mają legalne systemy.

3 dni sie męczyłem, ponieważ komfort gry był nie do zniesienia,

zerknąłem do "przywracania systemu" i zauważyłem, że ostatnio system zainstalował sobie coś co nazywa się -
Software Distribution Service 3.0 (KB943460) - numer poprawki jest istotny, ponieważ aby to odinstalować - w
"Dodaj usuń programy" po tym będziemy szukać.

potem troszkę pogooglowałem i zobaczyłem, że po zainstalowaniu tego syfu ludzie na całym świecie mają troszkę problemów z grami 3D.

Odinstalowałem to "coś" i życie stało sie piękne !!!!!!!!!!!!!
teraz po wyjściu z bramy niezależnie od tego czy system jest obciążony przez 30 czy 200 osób mam ok 130fps !!!

w każdym razie piszę to ponieważ, mam nadzieję, że inne osoby, które  niedawno pobrały tą poprawkę przeczytają to i pomogę im w ten sposób.

W każdym razie dzięki wszystkim, którzy odpowiedzieli mi na mój news. Wszystkie rady wziąłem pod uwagę, ale najbardziej się cieszę z tego, że pozbyłem sie poprawki, teraz znowu gra działa bardzo szybko i nie ma dyskomfortu grania.

Pozdrawiam wszystkich

Cpt Canyon

MightyBaz:
tez mi wali sie cos eve ostatnio, wywala mi jakis blad runtime i lagi sa jak.... :grr:

MightyBaz:

--- Cytat: Cpt Canyon w Listopad 25, 2007, 22:44:12 ---ROZWIĄZAŁEM PROBLEM !!!!!!!!!!!!

posłuchajcie, na pewno przyda się osobom, które instalują poprawki MS i mają legalne systemy.

3 dni sie męczyłem, ponieważ komfort gry był nie do zniesienia,

zerknąłem do "przywracania systemu" i zauważyłem, że ostatnio system zainstalował sobie coś co nazywa się -
Software Distribution Service 3.0 (KB943460) - numer poprawki jest istotny, ponieważ aby to odinstalować - w
"Dodaj usuń programy" po tym będziemy szukać.

potem troszkę pogooglowałem i zobaczyłem, że po zainstalowaniu tego syfu ludzie na całym świecie mają troszkę problemów z grami 3D.

Odinstalowałem to "coś" i życie stało sie piękne !!!!!!!!!!!!!
teraz po wyjściu z bramy niezależnie od tego czy system jest obciążony przez 30 czy 200 osób mam ok 130fps !!!

w każdym razie piszę to ponieważ, mam nadzieję, że inne osoby, które  niedawno pobrały tą poprawkę przeczytają to i pomogę im w ten sposób.

W każdym razie dzięki wszystkim, którzy odpowiedzieli mi na mój news. Wszystkie rady wziąłem pod uwagę, ale najbardziej się cieszę z tego, że pozbyłem sie poprawki, teraz znowu gra działa bardzo szybko i nie ma dyskomfortu grania.

Pozdrawiam wszystkich

Cpt Canyon

--- Koniec cytatu ---

a czy ta latka nie odpowiada za bezpieczenstwo kolego sympatyczny?

Canyon:
Oczywiście, że tak,. Jak najbardziej jest to poprawka odpowiadająca za bezpieczeństwo. Zdaję sobie z tego sprawę. Jestem świadomy tego co zrobiłem, biję się w piersi....., ale przynajmniej Eve działa ok, a router i sprzetowy firewall załatwią resztę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej