Informacje > Centrala - uwagi i propozycje
Księga skarg i wniosków
Xarthias:
Zanim się zaczniecie kłócić i unosić, pozwólcie że to przeczytam i odpowiem. Tak gdzies w poniedziałek, bo wczesniej nie będę miał czasu.
CATfrcomCheshire:
--- Cytat: Oxylan w Styczeń 29, 2011, 14:51:01 ---nie chodzi tylko o mnie i o pisanie super obiektywnych mega raportów plus opisywanie i wymienianie każdego kto anchorował bańke obok bramy, tylko o post w tym stylu, przykład.
1.Region x
2.Sojusz x zaatakował sojusz y.
3.Przewage na gridzie wykazywał sojusz x pomimo dużych sił przeciwnika + nap sojuszu y.
4.Sojusz x rozwalił posy sojuszowi x
5.link do kb.
--- Koniec cytatu ---
Moze byc po angielsku, czy zyczysz sobie takze tlumaczenia na swoj ojczysty jezyk?
http://www.evenews24.com/2011/01/27/the-big-eve-update-2010-year-in-review-edition/
Oxylan:
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Styczeń 29, 2011, 16:15:41 ---Moze byc po angielsku, czy zyczysz sobie takze tlumaczenia na swoj ojczysty jezyk?
http://www.evenews24.com/2011/01/27/the-big-eve-update-2010-year-in-review-edition/
--- Koniec cytatu ---
Jeśli chodzi o mnie to tłumaczyć nie trzeba, i łapie ironie z tym życzysz sobie, a tak serio to jeszcze raz dzięki za linka, link wylądował w zakładkach, właśnie o coś takiego mi idzie w wykonaniu ludzi którzy pisza w topickach (polityka na...) na tej evenews jest nawet więcej napisane niż człowiek ma zamiar się dowiedzieć, fajnie by było jakby ludzie na centrali pisali w podobny sposób o polityce dla wiadomości CENTRALOWICZY bo zaznacze że nie idzie tylko o mnie, no ale coż nie wszystko można mieć.
Pozdro
HammerSnake:
--- Cytuj ---Widze że zle odebraleś mój post, albo w ogóle go nie czytałeś, nie chodzi tylko o mnie i o pisanie super obiektywnych mega raportów plus opisywanie i wymienianie każdego kto anchorował bańke obok bramy, tylko o post w tym stylu, przykład.
Napisanie tego przykładu zajeło mi 25 sekund, wiec nie pisz o siedzeniu godziny nad topickiem, kiedy wiekszość troli przeznacza na pisanie o własnych prywatnych wycieczkach + cytowanie forumowiczy do od 2 do 5 minut i zapychanie jednym topickiem poł strony, w dodatku topckiem z którego nic nie wynika, zazwyczaj od 500-700 znaków wypociń.
--- Koniec cytatu ---
Nie no jasne ,tylko widzę parę problemów w tym wszystkim. Primo jeżeli ktoś chciałby napisać coś o wydarzeniach w których nie brał udziału, musiałby sam najpierw przeczytać materiały zebrać skrawki do kupy i wysmażyć post -czas.
Po drugie wymagasz na tym forum rzeczy rzadko spotykanej -czyli konkretów .Nie wiem czemu ,ale tak już jest na tym forum że w x topicu na 3 strony pierdolenia 2 osoby postują podając konkretne informacje i rozwiązania .Reszta musi popierdolić ,bo nie może istnieć topic bez ich 3 groszy ,a na bardziej konkretne przemyślane,odpowiedzi zwyczajnie szkoda im czasu bo są zbyt leniwi lub zwyczajnie nie chce im się dzielić doświadczeniem ,ale trzeba się pochwalić ,że się wie.
Po części wydaje mi się ,że jest to zasługa screapheap i innych tym podobnych pro miejsc ,gdzie ludzie zwyczajnie nabywają takie, a nie inne umiejętności rozmowy .Dla nich taka postać rzeczy jest po prostu już normalna.
Cóż polityka w eve?
Jest raczej nudna jak flaki z olejem. Wystarczy się zapytać jaki cel sobie stawiają obecne sojusze?
-wytrwać ,framić kasę ,zrobić gniazdka dla botów.
Nie ma w zasadzie już czegoś takiego jak szturm na pełnej kur.... na przeciwnika ,żeby go spalić doszczętnie dla zasady i ku chwale sojuszu etc.
Kto postawi wszystko na jedną kartę i zaryzykuje wszystko co ma dla zabawy? Jakby to była zwyczajna gra to pewnie znalazło by się sporo takich ludzi ,ale to gra ekonomiczna gdzie płynie realna kasa etc .
Wszędzie wszystko się kręci wokół isków i za kulisowych targów. Patrząc na poczynania Rosjan w zeszłym roku miałem nadzieje ,że chociaż oni się wyróżnią na tym tle ,ale nie .Najechali ,druga strona po paru dniach się w zasadzie rozpadła ,a tamci zamiast wszystkich wyrznąć i spalić ziemie wzięli kasę i się wycofali.(ile tej kasy było pod stołem to się pewnie nie dowiemy).
Gdzie te wszystkie epickie wojny kapsli i super kapsów etc? Nie ma czegoś takiego. Wszystko to raczej zwyczajne straszaki. Jak przychodzi co od czego to wycofujesz swojego kochanego tytana za parę tys usd i assestsy w bezpieczne miejsce.
Jasne zdarza się pełno jakiś malutkich nudnych konfliktów , codziennie spadają jakieś posy + dziesiątki codziennie starć jakiś bcków i bsów. Tylko czytając codziennie takie raporty byś się po pewnym czasie porzygał.
Jak się trafi jakaś ciekawsza bitwa (z total ownage tylko to się raczej teraz pod tym kryje) to jest do tego osobny topic ,a jak ktoś zastosuje jakąś ciekawą taktykę to można obejrzeć nawet frapsa na youtubie (ale to już wyjątkowa rzadkość, szczególnie że w przypadku 0.0 lag w zasadzie na wielkie pole manewru nie pozwala choćby nie wiadomo jaki strateg stał na czele floty).
Cóż dyskusje o polityce są jakie są .Przypomina to raczej spotkania pesudokibiców wymachujących szalikami swoich drużyn (userzy) i oddziały prewencji (modzi) starające się cokolwiek z tym zrobić.
Ot taki tam folwark wytwarzający coś do poczytania przy kawce i popcornie ,ale tematów do dyskusji moim zdaniem tak naprawdę nie ma.
Oxylan:
--- Cytat: HammerSnake w Styczeń 30, 2011, 22:41:29 ---Nie no jasne ,tylko widzę parę problemów w tym wszystkim. Primo jeżeli ktoś chciałby napisać coś o wydarzeniach w których nie brał udziału, musiałby sam najpierw przeczytać materiały zebrać skrawki do kupy i wysmażyć post -czas.
Po drugie wymagasz na tym forum rzeczy rzadko spotykanej -czyli konkretów.
--- Koniec cytatu ---
Obszerny post, trochę w nim racji ale też nie tak do końca, wydzieliłem w cytacie zwłaszcza to z czym się nie zgadzam, tak sprecyzowałeś wypowiedz że znów wyjdzie że ja czegoś oczekuje i że rozchodzi się tylko o mnie, napisze jeszcze raz, nie chodzi o mnie tylko o ludzi czytających centrale, ludzi którzy chcą polizać troche info na temat polityki, oczywiście można im w takim przypadku napisać sluchaj stary spadaj na eve-o bo to jest centrala i tu się pisze i robi co się nam podoba i każdy ma twoj pomysł i zdanie gdzieś, z tym że bedzie to zaprzeczenie portalu informacyjnego na temat gry. Obiektywnie można pisać bez nadmiaru obszernych informacji i zbytecznych informacji typu ceo x miał spięcie z ceo y i następnie wipysywania czat logów na dwie strony, a zwłaszcza trolowania co lubią robić i na to mają czas;)
Nikt nie musi pisać o wydarzeniach w których nie brał udziału bo nie będzie to obiektywne a przecież nikt nie zmusza ludzi do zbierania materiałow itp, natomiast nie ma problemu napisania mini posta z mini opisem dla kogoś kto był na polu walki a takich ludzi zapewne jest ogrom, problem w tym że wolą trolować niż napisać 60 znaków, obiektywność każdy spostrzega inaczej np dla innych ludzi wystarczy mini info i takie info też będzie bardziej obiektywne niż pisanie posta na 600-900 znaków o wszystkim i o niczym.
Ps.Dzięki za obszernego posta, jak widać są jednak ludzie którzy mają czas na pisanie ;)
PPs. Prosze o skasowanie albo o locka dla tematu który poruszyłem, skoro jest jak jest trzeba to zaakceptować, w temacie który poruszyłem ludzie piszą że mam swoje zachcianki i że rozchodzi się tylko o mnie, a ja trzeci a może czwarty raz nie będę pisać że nie rozchodzi się o moje osobiste zachcianki.
Pozdro
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej