Eve Online > Dyskusje ogólne

Handel ISKami - dyskusja

<< < (6/25) > >>

Ezachiel:
Moje zdanie jest takie, cokolwiek nie myslimy o tym czy o tamtym jesli idzie o handel ISK, doładowaniami, itemami z gry czy gotowymi avatarmi jest niestety czarny rynek na tego typu usługi, im bardziej sie utrudni cały proceder tym ceny będa wieksze na isk i tym wieksze znaczenie bedzie miec zasobnosc portfela w rl danej osoby, tym wiekszy zysk wypracują ludzie z szarej strefy. Taka prawda. Ruscy z AAA bronili łapami i ngyma complexu 10/10 ze wzgledu na kase jaka im to przynosiło a ktora przerabiali na usd.
Są na świecie ludzie ktorzy zyją z tego handlu, bany, przepadek mianie etc nie powoduje ze ceny za walutę virtualną idą w góre, a oni i tak dalej to robią. Co więcej, wiem z obserwacji poczynionych na przestrzeni paru gier mmorpg że twórcom i nadzorcom gameplay nie bardzo zależy na kasowaniu kont rmt ( real money trader - termin pochodzi z ff xi gdzie kupowanie kasy i sprzedawnie kasy jest pietnowane przez comunity poza reakcja ze strony adminów ) Kazde konto RMT to abonament dla firmy - wydawcy gry. Nie zrezygnują z tego łatwo, tylko w przypadkach jawnych, przypadku naduzyc exploitów czy programów typu makro reaguja na takie akcje.
Łatwo jest zbanować konto kogo kto rezygnuje z gry, bo on juz nie przynosi zysku .. ale w miejscu afert allegro czy ebay powstaja serwisy oferujace skup i posrednicto kont z gier online ...

Sorry, ale imo to walka z wiatrakami, tylko pozornie prowadzona przez wydawcę gry.

Zresztą, sam sprzedałem niedawno 2 GTC za isk, choc kupowałem je z mysla o uzyciu na moich kontach to jednak brak czasu na aktywną gre  zbliżajacy się termin Trynity 2.5 zmusił mnie do takiej decyzji ... czy z tej przyczyny staje się dla was od razu kims gorszym ? Daleczego, gdyby nie było chętnych na zakup GTC za isk nie było by sprzedazy gtc za isk, doladowan kont etc ... sami napędzamy tą maszynkę, taka prawda.

misao:
CCp cos wspomina o kupowaniu TC za ISK bezposrednio od nich....

DaBlades:

--- Cytat: Albi w Listopad 26, 2007, 17:00:45 ---W pełni legalne z punktu widzenia CCP choć często potępiane przez graczy jest kupowanie isków poprzez TC;
1.Kupujesz TC za $
2.Sprzedajesz TC na oficjalnej stronie eve-o za iski.
Ci którzy je od ciebie kupują, dostają bezpośrednio przedłużenie konta - czyli nikt nie dostaje gotówki, ale ktoś może sobie pograć (albo opłacić kolejne konto).

--- Koniec cytatu ---

Ja tam czegoś takiego nie potępiam. Nie stać mnie na to, ale jeżeli kogoś stać to dlaczego nie?
EVE to gra, ma sprawiać przyjemność, a siedzenie przez tydzień na paskach aby sobie kupić CBC i trochę "postrzelać" raczej do przyjemnych nie należy (rzygam rattami tak btw). Ktoś chce mieć przyjemność i jest gotów za to zapłacić $ więc dlaczego nie?
Z drugiej strony (strony CCP) EVE to produkt więc dlaczego nie podnieść jeszcze trochę rentowności i nie sprzedawać ISKów za $.
Oczywiście rodzi to obawę, że przyjdzie jakiś sułtan i wykupi CONCORD  :laugh: ale to już sprawa drugorzędna.

misao:
wykupienie concordu to racej nie grozi... ale kupienie sobie allyy do obrony kawalka 0.0 ....

DaBlades:

--- Cytat: Hoshino Rika w Listopad 28, 2007, 14:00:32 ---wykupienie concordu to racej nie grozi... ale kupienie sobie allyy do obrony kawalka 0.0 ....

--- Koniec cytatu ---

Teraz też tak można tylko ISKi musisz narratować/wykopać/zakupić drogą okrężną.

Ale mogłoby to ciekawiej, wpadasz na pasek aby zatłuc 2 miesięcznego nooba, a ten na localu: "cześć jestem noobek, a ci dwaj panowie, co właśnie na ciebie wskoczyli w MSach to Vasyl i Borys"  :knuppel2: :krzeslo: :uglystupid2:

Ale na poważnie myśle, że wprowadzenie legalnej metody kupowanie ISKów od CCP miałoby chociaż 1 dobrą stronę, ISK by stracił do $ i wszyscy macro poszliby grać w WoWa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej