Eve Online > Dyskusje ogólne

Handel ISKami - dyskusja

<< < (5/25) > >>

Ellaine:
Możesz też złożyć CV w CCP i przeprowadzić się do Islandii :)

Bonzai:
Ale istnieje coś takiego jak kupowanie/sprzedawanie Time Codów za ISK-i... czyli kupowanie isków, tylko zamiast na allegro to poprzez time cody, si?

Ellaine:
W pełni legalne z punktu widzenia CCP choć często potępiane przez graczy jest kupowanie isków poprzez TC;
1.Kupujesz TC za $
2.Sprzedajesz TC na oficjalnej stronie eve-o za iski.
Ci którzy je od ciebie kupują, dostają bezpośrednio przedłużenie konta - czyli nikt nie dostaje gotówki, ale ktoś może sobie pograć (albo opłacić kolejne konto).

ArchenTheGreat:

--- Cytat: Xarthias w Listopad 23, 2007, 21:16:26 ---Archen - chodzi mi właśnie o EULA. Chociaż jakby dobrze pogrzebał to i polskim prawie znalazłoby się paragraf na to ;)

--- Koniec cytatu ---

Nie sądzę. Możesz podać jakiś namiar na paragraf? Bo mnie nic do głowy nie przychodzi.

Problem z kupowaniem ISKów jest taki, że daje przewagę jednej stronie. I nie chodzi mi o ebayowców latających macharielami z cargohold expanders. Jeśli walczą dwie korporacje bez kupowania ISków to jedna z nich może w końcu przegrać - skończy się kasa na statki. Dołóżmy zewnętrzne źródło gotówki i nagle o zwycięstwie nie decydują zasady gry. To tak jakby w szachach można było za złotówki dokupić figury. Zbiłeś mi wieżę? Żaden problem, za 100zł dokupuję sobie nową. Albo lepiej od razu hetmana.

To główny problem jaki widzę. Oprócz tego są rzeczy już tylko denerwujące. Część z moich znajomych z gry "przesiadło" się na nowe postacie. Jak się do nich zwracać? Znamy się tylko pod nickami z gry ale jeśli będę używał starego nicka to młodsi członkowie korporacji nie będą wiedzieli o kogo chodzi. Dochodzi też do absurdów gdy walczy się przeciwko swojej "starej" postaci.

Może jestem staroświecki ale przywiązuję się do postaci z gry - zarówno swojej jak i znajomych z korporacji - i takie przesiadki mi się nie podobają.

Goomich:

--- Cytat: Albi w Listopad 26, 2007, 17:00:45 ---Ci którzy je od ciebie kupują, dostają bezpośrednio przedłużenie konta - czyli nikt nie dostaje gotówki,

--- Koniec cytatu ---

CCP dostaje.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej