Eve Online > Dyskusje ogólne
Ceny komponentów T2 po trinity
Dormio:
--- Cytat: Mona X w Listopad 20, 2007, 11:57:01 ---Mam nadzieję, że nie będzie 100, bo wtedy ludzie beda używac decryptorów +9
--- Koniec cytatu ---
Może nie idealnie, ale z pewnością najlepiej byłoby jakby dodali specjalny decryptor dla capitali w postaci - 100% pewności=1 run, to IMHO załatwiałoby sprawę.
LosBekoczoS:
--- Cytat: Dormio w Listopad 20, 2007, 09:31:09 ---Dodatkowo devsi napisali (nie mogę teraz znaleźć tego na forum), że dla Frachtowców inwencja będzie jeszcze bardziej poprawiona by było łatwiej inwentować i by szybko pojawiły się w sprzedaży JF.
--- Koniec cytatu ---
Prosze poszukaj jestem niezmiernie ciekaw czy to 100% prawda czy 99% bo ten 1% to jakis 1B +- :D
Ellaine:
To ile wychodzi za datacory na sztuke tak orientacyjnie?
LosBekoczoS:
okolo 96mln same mechanical datacores (potrzeba 64) + jakies pare M za fraction ship datacore + 200-400m za bpc.. 2 proby to okolo 1b.
Dormio:
--- Cytat: LosBekoczoS w Listopad 20, 2007, 13:09:29 ---Prosze poszukaj jestem niezmiernie ciekaw czy to 100% prawda czy 99% bo ten 1% to jakis 1B +- :D
--- Koniec cytatu ---
Ale tu akurat problem jest innego typu - co by nie napisali, to i tak będzie "subject to change". Niestety ostatnio bardzo dużo rzeczy się pojawiło dotyczących generalnie nowych shipów, a co gorsza ja tę informację widziałem jakieś 2 tygodnie temu...
Przypadkiem jeśli na nią trafię to zapodam link.
Spróbuj sprawdzić ten wątek na eve-o (24 strony - sorki, ale nie mam czasu na to teraz): http://myeve.eve-online.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=631272
Mam go dość specyficznie oznaczony... a w dodatku przeglądałem go po lekturze poprzedniego wydania EVE Tribune:
"Due to the huge copy and invention times on freighter BPCs the success rate on invention runs will be extremely high."
No i jeszcze jedno...
--- Cytat: LosBekoczoS w Listopad 20, 2007, 13:29:55 ---okolo 96mln same mechanical datacores (potrzeba 64) + jakies pare M za fraction ship datacore + 200-400m za bpc.. 2 proby to okolo 1b.
--- Koniec cytatu ---
Przy kwocie zakupu rzędu 3.5-4mld (początek sprzedaży to na bank będą wyższe) ilość chętnych z pewnością będzie niewielka, a przecież są wprowadzane jako zastępstwo dla zdolności transportowych lotniskowców. Myślę, jednak, że i tak się będzie opłacać.
Licząc, że uda Ci się jedynie co 4-ta próba, lecz z każdej uzyskasz minimum 3 runs, to po 10 próbach dysponujesz 6-ma JF. Licząc Twoje koszty daje to około 5mld ISK samej inwencji, ale zysk ze sprzedaży masz od 1 do 1.5mld na sztuce (około 2.2-2.5mld koszt budowy). Zatem jak widzisz nie jest tak źle, bo przy 12 próbie zaczynasz zarabiać (część kosztów odpada - stać Ciebie na zakup BPO - drugiego, a tym samym masz koszt BPC rzędu kilku-kilkunastu mln ISK).
Oczywiście inwestycja bardzo długoterminowa i wymagająca zaangażowania ogromnego kapitału, ale nie sądzę żeby dla co najmniej kilku z obecnych na Centrali osób nie był to problem... nazwijmy... trywialny !
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej