Eve Online > Dyskusje ogólne
Ceny komponentów T2 po trinity
Yogos:
Ten koszt 2-2.5 mld to trochę mały, myślę że one będą droższe.
Już teraz ceny materiałów T2 pomału idą do góry jak ktoś później będzie chciał nagle kupić taką ilość materiałów to ceny poszybują.
Dormio:
--- Cytat: Yogos w Listopad 20, 2007, 14:11:42 ---Ten koszt 2-2.5 mld to trochę mały, myślę że one będą droższe.
Już teraz ceny materiałów T2 pomału idą do góry jak ktoś później będzie chciał nagle kupić taką ilość materiałów to ceny poszybują.
--- Koniec cytatu ---
Popyt/Podaż - im wyższe będą ceny na komponenty tym więcej osób będzie skłonnych wejść w ten segment rynku. Tu ekonomia jest nieubłagana, a zachowania ludzkie przewidywalne aż do bólu.
Przyjmując rozliczenia długookresowe (BPC na JF 3 run powinno wystarczyć na około 1 miesiąc - licząc średni czas budowy na poziomie 8-9d) jesteś w stanie w ciągu roku wybudować ograniczoną ilość JF (nie chce mi się liczyć ile max, ale ilość kapitału jaki wymagałoby zgromadzenie odpowiedniej ilości komponentów do inwencji na wszystkich slotach science jest dla mnie koszmarna). Zakładając przyjęte wcześniej parametry - 25% udanych, w ciągu roku jesteś w stanie wyprodukować góra 40 BPC czyli... 120 JF (BPC 3 run). A i to w idealnych warunkach (nie ogranicza Ciebie zarówno ilość komponentów do inwencji jak i potrzebnych komponentów do produkcji.
Skupując JF BPC na rynku wybudujesz ich więcej, ale nie więcej jak 400szt.
JF IMHO nie będzie miał bezpośredniego wpływu na koszt komponentów T2, a wzrost cen na nie będzie spowodowany przez T2 BSy. W perspektywie roku moim zdaniem jednak komponenty T2 nie zdrożeją więcej jak kilka %, no może 2x więcej niż wyniesie średnioroczny poziom inflacji w EVE.
LosBekoczoS:
Dormio niewiem dlaczego ( gdzies to na sisi widzialem - slyszalem) jestem swiecie przekonany ze chodzbys uzywal decryptora +9 to i tak na JF zawsze wyjdzie ci 1 run bpc z banalnego powodu jakim jest ograniczenie max runow dla frachtow do jednego.
Dormio:
--- Cytat: LosBekoczoS w Listopad 21, 2007, 09:16:16 ---Dormio niewiem dlaczego ( gdzies to na sisi widzialem - slyszalem) jestem swiecie przekonany ze chodzbys uzywal decryptora +9 to i tak na JF zawsze wyjdzie ci 1 run bpc z banalnego powodu jakim jest ograniczenie max runow dla frachtow do jednego.
--- Koniec cytatu ---
Niestety tu Ciebie zaskoczę - nie ma ograniczenia ! ;)
To, że nie ma BPC na więcej runs wynika akurat z mechaniki gry. Lab nie pozwala na wstawienie pracy trwającej dłużej jak 30d, co oczywiście nie zmienia faktu, że można na POS labie wyciągnąć więcej niż w labie na stacji (np. ME lvls). Zatem jest to ograniczenie czasu trwania procesu, a nie samego procesu, czy jego wyniku.
Natomiast nie znam się na inwencji tak bardzo jakbym chciał, więc pewnie masz rację. :)
Jakkolwiek wydaje mi się to cokolwiek dziwne, bo przecież decryptor modyfikuje WYNIK, a nie BPC jakie używasz w procesie.
MightyBaz:
jest wpisany limit na bpc - na samym dole powinno byc widoczne
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej