Eve Online > Wsparcie techniczne
Problem z częstym rozłączaniem
Xarthias:
--- Cytat: ripe.net ---]inetnum: 213.46.160.0 - 213.46.160.255
netname: CHELLO-BACKBONE
descr: Chello Broadband
descr: Links interconnecting
descr: Chello Europe
--- Koniec cytatu ---
Niech mi ktoś powie jeszcze raz, że to nie wina upc.
Qreg:
Oj jutro sie w chello nasluchają odemnie !! :grr: :grr: :grr:
Gregorius:
Będzie wpierdol.. najpierw kontrolny.
Zastanawiam się, czy - skoro provider twierdzi, że nie ma problemu, mając przed nosem wyniki diagnozy - czy nie można im zarzucić nieuczciwości wobec klienta i wyskoczyć do rzecznika praw konsumenta ?? (jak po bandzie, to na całego)
Falconita:
Panowie, sprobujcie w jakikolwiek sposob obciazyc lacze, aby wygenerowac transfer ciagly w okolicach 5-10 KiB / s. Pamietam, ze ze 3 lata temu mialem podobnie, nie grajac jeszcze w Ewcie. Tym razem wydaje sie, ze pomoglo.
Pozdrawiam
Sathed:
Co do problemów z rozłączaniem mam max kilka minut na zrobienie czegokolwiek w grze. Provider - UPC - na zgloszoną reklamację z załączonymi wynikami winmtr i pingplottera odpisał jak niżej:
--- Cytuj ---Szanowny Panie,
W przesłanych testach nie dopatruje się żadnych nieprawidłowości w działaniu sieci internetowej UPC Polska. Serwer docelowy odpowiada w czasie poniżej 50 ms, brak jest także strat pakietów.
Fakt, iż nasze routery nie zwracają wszystkich odpowiedzi na pakiety ICMP wynika z ustawień urządzeń (niższy priorytet dla zapytań dla tego protokołu).
W przypadku dalszych pytań proszę o kontakt telefoniczny z Ogólnopolskim Biurem Obsługi Klienta (9480) lub mailowy.
--- Koniec cytatu ---
I to by było na tyle z moją grą w eve - CCP nie widzi problemu, UPC nie widzi problemu, za obydwie usługi człowiek płaci i nie może z nich normalnie korzystać.
Co do obciążania łącza w trakcie grania w eve - przy grze zwykle mam włączone radio internetowe, ale czy z włączonym radiem 128kbps czy bez, rozłączanie wygląda u mnie identycznie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej