Eve Online > Wsparcie techniczne
Problem z częstym rozłączaniem
w_s85:
Od początku (poniedziałek) tygodnia jestem użytkownikiem upc. Słyszałem że na upc są problemy z połączeniem itp itd, jednym słowem wiedziałem na co sie pisze 8) Na początku było tak jak u większości z was brak połączeń z serwerem, a jak już się udało wbić na serwer to disconnect. Już szykowałem sie do kupna jakiegoś konta shell... w środę wpadłem na pomysł żeby zmienić ip bo może wtedy coś się zmieni, i POSZŁO ( w upc jest w ten sposób że zmiana Mac'a karty sieciowej bądź routera zmienia nasz zewnętrzny IP) ja mam 2 karty sieciowe 10/100/1000 wiec całość operacji polegała u mnie na zmianie portu, po 1 zmianie nie pomogło, a że dokładny jestem i wqurwiało mnie to że mam aktywne 2 połączenie a nie 1 :) ( no co pedant ze mnie 8) ) zmieniłem 2 raz i do dziś dzień mam spokój . Nie wiem czy to upc pogrzebało coś w środku nocy czy możne te ipiki pomogły, spróbować nie zaszkodzi O0
pozdrawiam w_s
sneer:
z przyczyn osobistych nie było mnie 2 tygodnie w grze
załadowałem patcha 1.1 i wywala tak jak kiedyś kiedy UPC namieszało
coś się stało czy tylko u mnie ?
Xarthias:
Jak kolega wyżej napisał - zmień MACa karty, powinno pomóc.
sneer:
mam zewnętrzny router
to coś zmienia ?
bo tam też ustawienia MAC widziałem
czy tylko karta ?
NeX:
Zakładając, że w ogóle ma to jakieś znaczenie, to provider widzi MAC routera, bo to on się loguje do sieci. O ile nie wykonałeś klona, to jest to inny MAC jak ma karta sieciowa w komputerze. Komputer nawet jeśli by nie był za NATem, to i tak jest częścią sieci wewnętrzenej ustanowionej przez router. Ma lokalne IP. Nawet jeśli są zrobione forwardy, to i tak urządzeniem logującym się w sieci jest router i provider korzystający ze standardowego oprogramowania nie powiien infiltrować sieci wewnętrznej, a tym samym rozpoznawać MACa kart podłączonych komputerów.
Być może zmiana karty sieciowej / routera (MACa) powoduje przyznanie standardowego numeru IP i to pomaga. Czasem providerzy przypisują jako zewnętrzne IP numery, które nie powinny być asygnowane do internetu i sprawiają one problemy z niektórymi serwerami.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej