Eve Online > Wsparcie techniczne

Problem z częstym rozłączaniem

<< < (52/56) > >>

sneer:
czyli pogrzbać w MAC routera czy też routera i karty ?
przyznam się bez bicia - to nie jest moja mocna strona...

NeX:
  W routerach mających funkcję "clone mac" możesz skopiować MAC karty sieciowej z komputera, lub jako MAC wpisać co ci tylko wpadnie na myśl. Serie numerów MAC są jednak rozpoznawalne. Każda firma ma własne kody, ale sieć powinna przyjąć nawet kompletne brednie. To prosty i bezpieczny zabieg i zawsze można wrócić do poprzednich ustawień.
  Zmiana MACa w karcie sieciowej jest też możliwa. Są programy do generowania prawidłowych kodów różnych firm i ich bezpiecznego zapisywania. Ja używam programu: TMACv5.0 http://www.technitium.com/tmac/index.html
Możesz wygenerowanych kodów również użyć w routerze. Sam program jest prosty i bezpieczny. Karta sieciowa pamięta swój oryginalny numer i można do niego wrócić. Trochę to bardziej skomplikowane od zmiany na routerze, ale działa bezproblemowo.

Osobna kwestia to do jakiej sieci się ktoś loguje. Jeżeli wchodzi się na hasło (sieci kablowe i telefoniczne), to MAC nie odgrywa roli przy samym logowaniu. Jeżeli są to sieci lan, lub radiowe, to prawo dostępu daje właśnie numer MAC. W takiej sytuacji po zmiane numeru, lub rutera, karty sieciowej, moba, czy ogólnie komputera trzeba zgłosić do providera zmianę sprzętu aby zarejestrowano nowy numer.

W Twoim przypadku istotny jest router, bo to on się loguje do sieci, a nie komputer.

sneer:
dzięki

Nashir:
Ok to moj problem.

Odkilku dni mam pewien wkurzajacy problem jak to kazdy inny uzytkownik UPC. Mam problemy z logowaniem sie do eve, jezeli nawet uda mi sie zalogowac to zrywa mi polaczenie po jakims czasie. Zaczelo sie to wszystko dziac w momencie ostatnich przedluzonych DT.

Lacze UPC 2mb
os windows vista sp1 PL
router befsr41 (port 26000 otwarty)
region szczecin
firewall windows wylaczony
antyvirus nod32

Teraz mam podlaczony modem bezposrednio do kompa i dalej jest to samo. Jak sprawdzalem visual route, choke point jest na laczach do CCP w rejonie londynu. Pytanie, czy inni uzytkownicy chello tez maja ten problem?

A jeszcze jedno evemon caly czas mi zglasza ze serwer jest offline, kiedy jednak odpalam klienta to czasem status serwera jest ok odrazu, a czasami musze czekac kilka minut. No i logowanie sie do gry zajmuje rowniez kilka minut.

Xarthias:
A MACa karty zmieniałeś?
Czasem trzeba 2-3 razy, ale na razie wszystkim, z którymi rozmawiałem, pomogło.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej