Eve Online > Wsparcie techniczne
Problem z częstym rozłączaniem
Saczek:
No to chyba się nie rozumiemy , j amówię o tym, że jako klient UPC byłem zmuszony do tunelowaniapołączenia przez server SSH aby pominąć 3 wadliwe hopy (wawa i londyn) na których to UPC trac do 90% pakietów. Wychodzi na to, że od wcozraj CCP uniemożliwia połączenia z SSH. Nie mam problemu, który wynikł dla wielu osób dziś po patchu. Mogę się połączyć bez SSH, nie mam błędów ale i tak tracę połączenie co minutę-dwie. DOtychczasowe rozwiązanie niestety nie działą w skutek aktywnej polityki CCP :((
Xarthias:
W tej chwili, od jakiejś godziny, gram przez tunel i nie zauważyłem, żeby ktokolwiek mi to utrudniał.
Jedynym problemem był brak autopatchera, ale to akurat drobiazg.
Być może kasowałeś katalog cache i settings i poleciał prefs.ini - sprawdź tam najpierw.
Saczek:
wszystkie pliki są ok, sprawdzałem logi z Putty i innych narzędzi : dostaję info, że to server Eve AKTYWNIE odrzuca połączenie jako zabronione. Nic nie zmieniałem w konfigarcji jakiejkolwiek, nic nie kasowałem, poprostu przestało działać. Sprawdzałem na kilku kontach SSH. Bez tunelowania łączy ale oczywiście wywala co chwila.
Xarthias:
A korzystasz z tunelu założonego dla ciebie przez kogoś czy jakiegoś komercyjnego?
Jeśli komercyjny (lub w ten czy inny sposób publiczny), to być może został dodany przez ccp do czarnej listy blokowanych ipków.
Nic innego nie przychodzi mi do głowy.
Saczek:
"Server rejected Your attempt to open client side client-to-server connection, reason: SSH_OPEN_ADMINISTRETIVLY_PROHIBITED" czyli ewidentnie : SSH ZABRONIONE :(
Konta różne, prywatne, komercyjne, uczelniane itd. Zawsze to samo.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej