Eve Online > Wsparcie techniczne
Problem z częstym rozłączaniem
wujaszek609:
Kravek - proszę, JAK udostępnić serwer ssh dla znajomych? Znalazłem osobę, która udostępni mi kompa, założył ssh - podłączam się przez putty, ale nie przyjmuje mojego hasła. Próbowaliśmy przez 3 programy i za każdym razem trzeba podać jakieś hasło, którego NIGDZIE nie zakładaliśmy. Trzeba podobno stworzyć dodatkowego użytkownika i logować się przez taki log/pass ale to nie działa. Niby wszystko widać na połączeniach, że ja się łącze, ale "z kosmosu" jakieś hasło jest wymagane :/ (podałeś, że wpisać log/pass i powinno grać) A poradniki zakładania ssh (chyba jedyne 3 jakie w całym necie istnieją zakładania ssh nie obejmują udostepniania innym :/ ) POMOCY!!
Tygrys:
--- Cytat: Alik w Luty 18, 2008, 11:07:12 ---Pim pom pam... kiedy ludzie naucza sie czytać fora? :P
Kravek gdzieś w połowie tego wątku podał 100% działające rozwiązanie oparte o programik Putty, poszukaj, 10 minut pracy i problem z głowy. Ja również mieszkam w Gdańsku , korzystam z UPC (4MBit) i wywałało mnie średnio co minutę-dwie, teraz od paru tygodni gram bez jakichkolwiek problemów.
Szukajcie z znajsdziecie ;)
--- Koniec cytatu ---
No i bosko ze znalazles dobry darmowy serwer ssh - ale czy to taki problem podac go innym?? ja juz wyprobowalem kilka i nie powiem zebym byl zadowolony. Moze sie w koncu jednak trafi a ten wlasciwy - a moze po prostu ktos kto znalazl powie: "Sluchajcie na tym chodzi zaje.................. wlazcie". No i bedzie po klopocie.
Pozdrowionka
Kravek:
Jest jeden jedyny właściwy sewer ssh na Linuxie. Zaleznie od dystrybucji pakiet roznie moze sie nazywac ale najczesciej to: sshd albo ssh-server. O serwery windowsowe mnie nie pytajcie... Herezja! :)
A tak btw ktoś moze badał dokladnie ile pasma/transferu zajmuje granie w EVE? Zakladam ze niewiele... ale potrzebuje dokladnieszych danych. Zastanawiam sie nad postawieniem dedykowanego serwera do tego. I dac "troche" wiecej niz 10 tuneli :)
Xarthias:
--- Cytat: Kravek w Luty 18, 2008, 21:40:19 ---A tak btw ktoś moze badał dokladnie ile pasma/transferu zajmuje granie w EVE? Zakladam ze niewiele... ale potrzebuje dokladnieszych danych. Zastanawiam sie nad postawieniem dedykowanego serwera do tego. I dac "troche" wiecej niz 10 tuneli :)
--- Koniec cytatu ---
W okolicach 1mb na godzinę. Zwykle mniej nawet. Najwięcej zeżera samo logowanie się, a potem to w zależności co robisz, jak dużo chatów itp. Market potrafi sporo transferu zeżreć, duże bitki podejrzewam, że też.
Opieram się na tym, co miałem u siebie na gprsie.
Saczek:
Tygrys - czytaj uważnie posty , pare postów wyżej podałem adres provider'a....
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej