Eve Online > Wsparcie techniczne

EVE - a provider Aster Cable w Warszawie

<< < (4/7) > >>

Ellaine:
mam w korpie czlowieka co to ma Aster i tez ma problem.

KJL:
No to nieźle. W takim razie już wiem o 2 osobach poza mną, że się nie mogą łączyć przez Aster.
Póki co Aster próbuje mnie spławić.
Dobra, jeśli jeszcze ktoś ma problemy z EVE na Aster to dajcie znać tutaj na forum, lub wyślijcie wiadomość na priv.
W kupie siła ;)

Larving:
Ja niestety też mam od paru tygodni problemy z Aster. Technik wymienił mi ostatnio modem bo stwierdził, że były szumy na linii, ale nic to nie dało. Kontakt z Aster kończy się na tym, że upierają się iż u nich wszystko jest ok i musi być to wina gry albo mojego kompa.
Co do godzin logowania to mogę grać rano przed DT oraz od około 24-1. Godziny popołudniowe odpadają, bo co chwilę mnie wywala, a samo wejście na postać trwa nawet po parę minut.

KJL:
No to podniosłeś mnie na duchu. Już myślałem, że w moim przypadku to jakiś odosobniony problem.
Wczoraj napisałem do Aster odpowiedź na ich mail, w którym uważali, że po ich stronie jest wszystko w porządku.

Z tego co wywnioskowałem do tej pory wygląda na to, że Aster mogło zacząć nadawać niski priorytet pakietom EVE. Chociaż mogę się w tym względzie mylić.
Z drugiej strony wydruk z tracert'a i traceroute'a wygląda bardzo niesympatycznie.
Aster uważa, że wszystko jest ok i tłumaczy to niskim priorytetem dla pakietów ICMP, ale heh, niech lepiej poszukają lepszej metody diagnostycznej, bo z tej tak naprawdę nie można wyciągać poważnych wniosków.
Zresztą w ten sam sposób tłumaczyło się UPC, kiedy mieli problemy z EVE.
Tak czy inaczej EVE wymaga dużej efektywności w dostarczaniu pakietów, których skądinąd jest bardzo mało. Tak więc jeśli nie chodzi tutaj o niski priorytet, to pewnie mają coś z routerami, albo switchami. Ale dość gdybania.

W każdym razie dobrze by było, żebyśmy jednak poszukali jeszcze paru osób, które też mają podobny problem z Aster. Razem będziemy mieć większą siłę przebicia.
Tak więc jeśli mogę liczyć na Twoją pomoc Larving w tej sprawie, będę bardzo wdzięczny.

Larving:
Jasne, że możesz. Na razie jednak niestety nie za bardzo widzę, co dało by się zrobić. Może jakby się zebrało kilka osób to by się jakąś wspólną skargę do Aster skrobnęło.
Przy okazji dodam jeszcze (bo zapomniałem napisać w ostatnim poście), że mam IP z puli publicznej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej