Eve Online > Wsparcie techniczne

EVE - a provider Aster Cable w Warszawie

<< < (3/7) > >>

Maver:
Jeśli zmiana IP na "publiczne" miala by pomoc to problem jednak lezy po ich stronie. Router robiacy maskarade/nat zrywa polaczenia (na przyklad)

Ja mam Aster ale w krakowie i 0 problemow, pare DC sie zdarzylo ostatnio, ale do przezycia. Ponoc UPC ma jakis problem z laczami miedzynarodowymi, może gdzies wyjscie z Wawy sie krzaczy a Aster korzysta z tego samego?

Deshroom Nooby:
mieszkam na alternatywy 4 (ursynów) były ostatnio problemy z pingami ale od tygodnia jest wszystko super, żadnego zrywania itp
(wiem że ping w eve nie ma znaczenia :P)

Aeon Horax:
OT

--- Cytat: Deshroom w Grudzień 07, 2007, 13:08:12 ---mieszkam na alternatywy 4

--- Koniec cytatu ---

o matko, wyslij jakies zdjecia :D

Eskel:
Moze mi ktos powiedziec, czy te DC zdarzaly sie w przestrzeni, czy tylko na stacji? Bo i mnie chyba dotknal ten problem :F Mam ip prywatne, co jakis czas zdarza sie zgubic polaczenie jak przegladam market lub przegladam mape (soveirghnity), za to w przestrzeni jeszcze ani razu..

KJL:
Generalnie mogę sobie pograć między 0.00 - 9.00 rano.
Jeżeli uda mi się jakoś połączyć po DT, to zaraz tracę połączenie.
Ten sam efekt na obu portach.
Najpierw było tak na prywatnym IP. Teraz mam publiczne i ciągle to samo.
Działa tak samo na windzie jak i na linuksie. Czyli generalnie nie działa.
Aster twierdzi, że straty na tracert'ie wynikają  z ich niskiego priorytetu dla pakietów ICMP i oni się mogą łączyć z EVE bez problemu...
Już generalnie przeszedłem chyba przez 5 reinstalek systemu i za każdym razem to samo...
No i oczywiście pingplotter również wykazuje duże straty na routerach Aster... Tak mniej więcej między 5 a 40%.
Hmmm, ma ktoś jeszcze problemy z EVE na Aster ostatnio czy to tylko ja?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej