Eve Online > PVP

[PVP] Curse

<< < (4/7) > >>

FN:

--- Cytat: Nitefish w Lipiec 13, 2011, 12:47:47 ---Punkt:
- do małych gangów przede wszystkim musisz mieć punkt bo każdy tackler się liczy. Jeśli chcesz zrobić cursa logistycznego to faktycznie wywalasz punkt i ładujesz TD żeby mieć 2 sztuki przy jako takim tanku.

Launchery:
- świetnie ubijają dronki, szczególnie ecm, które ktoś na ciebie może wysłać. Mimo, że curse ma skoksaną siłę sensorów spokojnie da się go zjamować light dronkami, to random.

Neuty:
- nie zneutujesz 4 neutami 4 shipów... polataj to skumasz dlaczego. Żeby utrzymać wyneutowanego shipa musisz użyć 2 neutów (możesz cyklować tego drugiego w ramach oszczędzania capa)

Low sloty:
- jak nie jesteś szybszy od nano hurka (bo to najszybszy becek) to spotkanie z wrogim gangiem kończy się zazwyczaj zanim minie ci pierwszy cykl neutów.
- jeśli przeskoczysz przez bramę i spotkasz czatującego hurka to przy tym speedzie mimo neutów masz 0% szans na przeżycie.

Dagaon lata mocno skoksanym cursem, a dzięki frakcyjnemu punktowi jest poza zasięgiem działek. Jak dodasz do tego bonus flotowy i przepałkę to jest bosko.

--- Koniec cytatu ---

zepnijmy to w  klamrę i podpiszmy : Bo Dagon lata solo
1.kurs tackler to martwy kurs
2.Napisałem że to tylko w teorii bo nie wiadomo co będzimy neutować cz 4 fryty/cruzy czy bsy a moze 2 cele 2xneut nie wiadomo zależy od sytuacji
3.Hurek na 2x nano na przepałce jest tylko o 150m/s (all V) szybszy od kursa na przepałce jeśli ktoś pozwoli się dopaść hurkowi na dystansie o którym pisałem to jest totalnym nobem
4.Sory czy w małym gangu kurs jest scoutem pierwszy przeskakuje pierwszy robi decloak lub pierwszy wchodzi na grid  ?_? ok przeskakuje przez bramę jest hurek jak napisales...dostaje 5xec 4 neuty i td jesteś pewien że jestem martwy?
5. o luncherach nie bedę pisał bo już to zrobiłem, wy latać latacie ale nic nie kumacie -_- no cóż punkt widzenia jedni lubią czekoladę z orzechami inni gorzką.Dagon to jest ekscentryk robienie z jego fitu jakiegoś nowego wyznacznika jakości  to zwykłe lamerstwo co next? brutixy Thingymawotzita ? ;p

Doom:
Ale o czym w kur.. gadacie? Koleś z SE lata solo, FN podał fit do gangu. W dodatku takiego pirackiego do low, a tam spotyka sie albo morderców wciągajacych nosem panów mastachów pr0 z nulla, albo zwykłych dresiarzy i noobów których pojedzie się czesto mając mniejsze siły.

To są dwa różne fity dwie rózne filozofie latania.

Jeszcze bym zrozumiał jakby zadyma była o fit o którym powiedziane zostało że jest do tego samego co ten drugi tylko lepszy.

Tengulca el'tara też podacie jako przykład na pvp pown mobil oparty o ten kadłub?

Konczyć pyskówkę albo wynocha z nią do flame.

Nitefish:
Nie chodzi o pyskówkę Mando, tylko o użyteczność. Bez sensu się irytujesz rzucając jakieś lewe teksty w stronę pvperów mieszkających w null :P
To po prostu nie działa dokładnie tak jak FN Drake pisze, o to mi chodzi.

Tak się składa, że nieco tym ścierwem latałem stąd praktyczne spostrzeżenia. W małych gangach punkt się świetnie sprawdza bo są inne shipy które latają bez punkta i znacznie więcej pożytku przynoszą niż curse. Przecież nie chodzi o skautowanie lol!

Co do neutowania to cap się odradza, a cykl med neuta ma 12 sekund. Jak nie używasz 2 cyklując co 6 sekund to koleś nazbiera capa tyle żeby coś zrobić.
Typowy nano hurek ma 2800 capa, a med neut zabiera 360. Innymi słowy żeby jednego takiego hurka wyneucic musisz 2 cykle x3 neuty (20 sekund z przepałką). Nano hurek co sekunde ma około 740 dps. (gang = więcej shipów)
FN - nawet jeśli nie latasz cursem to łatwo sobie policzysz jak szybko padniesz.

Hurki - jeśli kiedyś się wybierzesz solo cursem i po przeskoczu spotkasz hurka który pechowo stoi przy tobie to zrozumiesz, że przy odbijaniu z mwd kolo ma insta lock, pakuje Ci scrama, 2 neuty i strzela nie zużywając capa. Hurek ma okrutny dps, zanim odlecisz czy go wyneucisz to będzie po tobie. Curse jest za miękki po prostu. To tak na marginesie bo mowa o ficie do gangu.

Dagaona się nie czepiajcie bo nawet kolesia nie znacie. On lata cursem na wszelkie możliwe sposoby nie tylko solo, żaden z niego ekscentryk po prostu uwielbia ten ship tak jak niektórzy cynabale.

FN nie napisał, że to fit do low (sam mieszka w null). Curse mieści 10 cap boosterów 800, więc jeśli nie latasz po low z zaopatrzonymi stacjami to bardzo szybko masz 1 bezużyteczny medslot. Nie mówiąc o tym, że zadokowanie na stacji może wyspawnić kampę na undocku i już nigdzie nie polecisz.
Jak masz taką możliwość, żeby zdobywać boosterki to luz, wtedy to z 4 neutami fajnie pracuje. Jako curse logistyk to jedyne do czego można się przyczepić to speeda shipa, który jest niebezpiecznie niski.

FN:
Rozumiem że fit dalej jest jest dla Ciebie czarną magią a brak nano na low slotach jest tak nieoczywisty że muszę napisać iż to nie jest ultrafast wersja na dlugie romy...piszesz ze są inne szipy które latają bez punkta tylko to jest wątek o kursie nie o onnyich szipach więc trzymajmy się tematu (ja do 10 luda wolałbym jakiegos PILOTA falkona a powyżej tej wartości dps only)

"Co do neutowania to cap się odradza, a cykl med neuta ma 12 sekund. Jak nie używasz 2 cyklując co 6 sekund to koleś nazbiera capa tyle żeby coś zrobić." to jest dla mnie niedorzeczne jeśli mały gang to mówimy o walce manewrowej wyciaganie przeciwnika ect. jako żę kurs jest insta primary musi zrobić najwiekszy balagan w najkrótszym czasie i nie dać się zabić aby przeciwnik nie mial kapa na walka manewrową lub odessać perma (w zleżności od sytuacji lol) a td i ec pomagaja przezyc/obezwładnic.po drugie pierwsze pare cykli daje sie na przepałce lol2.

"Hurki - jeśli kiedyś się wybierzesz solo cursem i po przeskoczu spotkasz hurka który pechowo stoi przy tobie to zrozumiesz, że przy odbijaniu z mwd kolo ma insta lock, pakuje Ci scrama, 2 neuty i strzela nie zużywając capa. Hurek ma okrutny dps, zanim odlecisz czy go wyneucisz to będzie po tobie. Curse jest za miękki po prostu. To tak na marginesie bo mowa o ficie do gangu.
" - tego nie skomentuje
"Curse mieści 10 cap boosterów 800, więc jeśli nie latasz po low z zaopatrzonymi stacjami to bardzo szybko masz 1 bezużyteczny medslot. Nie mówiąc o tym, że zadokowanie na stacji może wyspawnić kampę na undocku i już nigdzie nie polecisz." - kolejny lol - słyszałes o bateriach 800navy ? jesli kurs bateryjkowy jest w skladzie to reszta bierze w swoje cargo automatycznie baterie w miare miejsca...

"To po prostu nie działa dokładnie tak jak FN Drake pisze, o to mi chodzi."

--- Cytat: Nitefish w Lipiec 13, 2011, 14:20:01 ---Tak się składa, że nieco tym ścierwem latałem stąd praktyczne spostrzeżenia.

--- Koniec cytatu ---

propponuje polatać "nieco" więcej

jeśli fit dalej jest nieoczywisty i nielogiczny to mam to gdzieś swoje napisałem

EDIT:
740 dps z cl ammo  chyba w eft a nie normalnej bitce  trzymajac sie na 30-36km az tak tego nie odczuje(2xfalloff) a na barrage mam rasowe wysokie resy wiec tez tak zaraz nie spadne pozatym czy reszta w gangu bedzie spać ??jak ktos używa cursa w pierwszej linii to albo jest debilem albo nubem. - tak nie latam teraz  kursem  z przyczyn oczywistych.Jest jeszcze milion innych istotnych rzeczy o ktorych mozna by ksiazke napisac ale to topick na fit curse pvp a ja nie mam zamiaru robić za instruktora.

Nitefish:
Nie pisałem tego, żeby trolować. Cursem w ogóle ciężko jest manewrować bo to cegła, a bez 2 nano to już ogóle. 800 navy mieści się trochu więcej tylko.

Nie wiem czy zauważyłeś ale w Twoim ficie można wrzucić w low 2x nano +2x reactor control t2 i będzie git. Po co się spinasz bez sensu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej