Eve Online > PVP
[PVP] Curse
manticore:
o/
Co byście zalecali założyć na Curse'a po NOS nerfie?
Na moim używam narazie to:
Low slots:
2xOverdrive Injctor Sysstem II
2xNanofiber Internal Structure II
Medium slots:
1x10mn Microwarpdrive II
2xECM-Multifrequency II
1xTracking Disruptor II
1xStasis Webifier II
1xWarp Disruptor II
High slots:
1xTrue Sansha Medium Energy Neutralizer.
4xHeavy Missile Launcher II (z precission missiles).
Drone Bay:
5xValkyrie II
5xLight ECM Drone
Rig slots:
1xPolycarbone Engine Housing I
1xCapacitor Control Circuit I.
Czekam na opinie i rady (zwłaszcza to drugie).
Michieru:
IMO dosyć bzdurny fit. Statek traci swoje główne przeznaczenie - niszczenie capa. Poza tym w med slotach straszne bagno - wywal weba (przy nanoficie kompletnie zbyteczny), ECMy (po nerfie bezużyteczne na statkach bez bonusów), i albo zostań przy tracking disruptorach, albo wrzuć dampy. Koniecznie także cap injectora (mus po zmianach w NOSach). W high slotach proponowałbym 1 med NOSa i 3 med neuty, chyba że bardzo upierasz się przy launcherach. Ten CCC w rigach też mi jakoś nie leży - Curse jako nano ship nawet z 2 polycarbonami jest dosyć wolny, nie warto go spowalniać jeszcze bardziej.
manticore:
Dzięki. Dopiero zaczynam latać Curse'm i nie wiem jeszcze jak go sfitować, ale dzięki za sugestie.
Starałem się go ustawić bardziej na solo fight a nie na lataniu w gangach, wychodzi na to, że pobłądziłem :)
Kaira Voux:
Ja polecałbym na hi sloty 3 med neuty ditche + 2 noski dimishing. Zaletą ditchów jest to że wysysają 340 przy zużyciu 150 czyli 3 walą 1020 na cykl zużywając 450
Na meda: mwd, disruptor, web, tracking disruptor, damp, medium cap booster
Na lowa: MAR + eanm +2x overdrive
Rigi: 2 x polycarbon eng.
Michieru:
--- Cytat: Kaira Voux w Wrzesień 20, 2007, 14:52:40 ---Ja polecałbym na hi sloty 3 med neuty ditche + 2 noski dimishing. Zaletą ditchów jest to że wysysają 340 przy zużyciu 150 czyli 3 walą 1020 na cykl zużywając 450
Na meda: mwd, disruptor, web, tracking disruptor, damp, medium cap booster
Na lowa: MAR + eanm +2x overdrive
Rigi: 2 x polycarbon eng.
--- Koniec cytatu ---
1 damp bez bonusów jest praktycznie bezużyteczny. Jak pisałem - albo 2 dampy, albo 2 tracking disruptory.
I po jaką cholerę wam te weby na nano fitach? O.o
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej