Eve Online > Dyskusje ogólne
Co jest super vs czego wam brakuje w Eve
LordJohny:
mi najbardziej brakuje mozliwosci zmiany amunicji we wszystkich dzialkach jednym przyciskiem i mapki systemu ktora byla przy skanowaniu directional scanerem
Alibaba:
Minusy:
-default orbit, keep range powinny miec mozliwosc stworzenia paru presetow pod rozne statki. W tej chwili, gdy zmieniam statek musze za kazdym razem wpisywac nowe wartosci.
-podczas trzymania klawisza ctrl sortowanie w overview powinno byc zamrozone. Mam ustawione sortowanie w/g dystansu i nieraz zdarza mi sie zamiast w cel trafic myszka np we wlasne drony, gdyz kolejnosc celow sie co chwila zmienia.
-overview nie pokazuje bookmark locations co jest troche niewygodne
-overview nie pokazuje celow misji, przydalo by sie by deadspace z aktywnych misji oraz stacja docelowa byly w overview jakos wyszczegolnione.
-brakuje mi 2 stopni posrednich w zoom out i zoom in. Pierwszym stopniem powinien byc widok "ze statku"; czyli model statku jest ukryty a zamiast niego pokazany jest jakis celownik. Kliknieciem w celownik wybieralo by sie kurs oraz uzywalo do direct scanning. Drugim stopniem powinienie byc standardowy, trzecim taktyczny i dopiero czwarti i piaty to odpowiednio system, star map.
-pozycja kamery powinna byc zapamietywana podczas przechodzenia przez bramy. W tej chwili wraca zawsze po warpie do pozycji poczatkowej
-brak mozliwosci wylaczenia menu kompasowego. Moze sa ludzie co z niego korzystaja, ale mnie wylacznie irytuje
-brak podgladu activation time na itemach, chodzi mi o cos takiego co wystepuje np w WoW-ie, gdy po uzyciu itema jego button odslania sie w czasie rownym activation time (wiem ze metnie tlumacze ale ci co w wowa grali zapewne wiedza o co mi chodzi).
-muzyka powinna byc zapisywana w mp3, z mozliwoscia tworzenia wlasnej playlisty, w tej chwili jukebox to nieprzydatny bajer.
-w stacjach w zakladce items powinna byc mozliwosc zakladania katalogow. W tej chwili nie ma wlasciwie mozliwosci jakiegos sensownego zarzadzania duza iloscia itemow. Wszystko do jednego worka wedruje.
-niejawnosc skilli: po wybraniu info swojego statku zmodyfikowane wlasnosci powinny byc jakos wyszczegolnione. Np przez umieszczenie obok wartosci zmodyfikowanej przez skille wartosci poczatkowej (np 180 m/s [220 m/s] w info swojego statku czy zamontowanych broni). Pozatym brak tu konsekwencji. W info aktywnego statku sa podawane wartosci zmodyfikowane przez skille, ale juz np w info dronow w drone bay sa podawane wartosci wyjsciowe. Co wiecej nie ma mozliwosci sprawdzenia nigdzie jak np nasze skille wplywaja na dmg czy predkosc dronow. To samo jest z charakterystyka postaci. W attributes sa podawane wartosci finalne, ale co na te wartosci sie sklada juz w prosty sposob sprawdzic nie mozna.
-troche 'niedorobiony' autolink. Przydala by sie mozliwosc wstawiania linkow poprzez nacisniecie LPM + jakis klawisz np "L" na linkowanej postaci, itemie czy lokacji.
-duza sztywnosc w definiowaniu wlasnych skrotow klawiszowych.
-bezwladnosc assets i wallet. Zazwyczaj pokazuja nieaktualne wartosci.
-brak opcji sell dla itemow znajdujacych sie w ladowni statku. W tej chwili wszystko trzeba najpierw do "items" przezucac.
Plusy:
Cala reszta. Interfejs w eve naprawde robi spore wrazenie. Skalowalne, dokowalne okna. Przezroczystosc i snap. Mozliwosc minimalizowania oraz zapamietywanie polozenia wszystkich okien. Nie obrazilbym sie gdyby Windows mial taka funkcjonalnosc. To tyle jesli chodzi o interfejs.
Gram miesiac i jeszcze niewiele robilem: PvP zero, invencja zero, eksploracja zero, produkcja zero :P
Voulture:
Nie wiem czy przeszkadza to tylko mi, ale nikt o tym jeszcze nie wspominał:
Mi brakuje bookmarkow widocznych w kosmosie tak, jak inne obiekty np planety. Praktycznie ulatwiloby to zabawe, gdyz nie tzreba by ich dokladnie opisywac i zawsze znaloby sie ich dokladna pozycje. Mozliwe, ze sam przycisk "align to" czesciwo by to rozwiazal, ale mozliwosc pewnego skakania na sniper bmki to jest cos.
Edit: Poprawilem zapis, bo to porazka jakas byla :)
Gram juz ponad rok, profil pvp.
MightyBaz:
--- Cytat: Voulture w Lipiec 28, 2007, 10:53:51 ---Nie wiem czy pzreszkadza to tlyko mi, ale nikt o tym jescze nie napisal:
Mi brakuje bookmarkow widocznych w kosmosie tak jak inne obiekty, planety itd. aktycznie ulatwiloby to zabawe bardzo. Mozliwe, ze sam przycisk aligno to czesciwo by to zastepowal, ale mzliwosc ewnego skakania na sniper bmki to jest cos.
--- Koniec cytatu ---
JESTEM ZA, NAWET 2X ZA, MOZE SKUSZE SIE NA 3X ZA
litestep:
Jestem półrocznym noobem i:
- współczuje gallente bo interfejs do dron jest tragiczny. Nie dronkowcą wystarczyło by zapewne F9- wypuść drony i atakuj cel f10- schowaj drony i tyle :).
- grupowanie modułów - zarówno do strzelania jak i wymiany amunicji - walczę rakietami, wiec robie to rzadko, ale jak pomyśle ze ktoś chce zmienić ammo w 8 działkach bo wróg podleciał bliżej...
- bardzo dobry pomysł ktoś tu napisał- blokowanie overwiew po wciśnieciu ctrl - przy walkach flot co chwile statek przesuwa sie o 3-4 pozycje jakby overview nie ustawić (odległość / nazwa )
- przycisk alignowania - przynajmniej tymczasowo - bo przy przelocie 50 ludzi to ja już znaleźć bramy na ekranie i zalignowac nie jestem w stanie :/ Było by miło jakby zoom zostawał przy skoku przez bramę, a tak muszę męczyć myszkę po każdym skoku
- żeby sie cały overheat dało wyrzucić z interfejsu :)
Nie muszę pewnie dodawać że połowa ludzi w EvE zamieniła by cały ekran na coś do odpalania modułów i 2-3x overview bo na wygląd statków/budynków i właściwie czegokolwiek nikt nie zwraca uwagi ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej