Eve Online > Dyskusje ogólne

BoD cz2. Otwarty list GoonFleet do CCP

<< < (17/35) > >>

Dormio:
Fakty są jakie są i każdy sobie wyciąga własne wnioski.
Jak dla mnie nie ma znaczenia czy CCP miesza się w wielką politykę w EVE czy nie. W sumie chyba nawet wolałbym żeby CCP celowo wywoływało wojny, bo stagnacja każdego środowiska oznacza jego śmierć prędzej czy później. To jeden z podstawowych aksjomatów ekologii i pewnie nie tylko, ale na ekologii akurat się znam   :P

Wynaturzenia i problemy wszędzie są i wszędzie się pojawiają. EVE to świat wirtualny ze swoimi "sztucznymi" problemami, ale też i z całkiem realnymi osobowościami. Skoro w prawdziwym świecie na codzień spotykamy się kumoterstwem, korupcją i aferami i to nawet w "porządnych" krajach (Szwajcaria żeby nie szukać daleko), to co się dziwić, że takie lub "podobne" problemy pojawiają się w EVE.

Myślę, że wszyscy akceptują już istnienie szpiegostwa militarnego w EVE, za chwilę pewnie pojawi się szpiegostwo przemysłowe - celowe niszczenie systemów i blokowanie stacji na której są prowadzone witalne dla istnienia sojuszu procesy produkcyjne.
Na pewno jak wszyscy jestem oburzony sposobem rozwiązywania problemów, nie akceptuję faktu, że ktoś mi wchodzi z butami do korpa i nie mówi słowa wyjaśnienia, bo ciężko mi uznać za słowa wyjaśnienia te posłane publicznie (nic się nie stało, wejście było żeby naprawić względem petycji - tak, to CCP twierdzi, że była petycja - jakoś tak 7 czy 9 maja, ja też nie wiem o wszystkich petycjach jakie ludzie z mojego korpa wysyłają, ale wystarczyło wskazać kto w korpie wysłał petycję - akurat u mnie sprawa jasna, jest określona ilość osób z określonymi uprawnieniami).
Nie jestem natomiast oburzony tym, że BOB ma znajomości w CCP, a niech ma. Pewnie nie jedna wśród nas osoba ma znajomości w instytuacjach rządowych, lub w nich pracuje. To czy ktoś to wykorzysta dla własnych korzyści, to inna sprawa i czuję niesmak, że CCP woli po cichu załatwić sprawę (niech mi ktoś wskaże dowód, że nie załatwiło tego w odpowiedni przewidziany regulaminem CCP sposób, widział ktoś z Was regulamin CCP ?) niż publicznie przyznać się do błędu i choćby podać informację: ten i ten człowiek zostaje dyscyplinarnie odsunięty od zajmowania się tymi sprawami. Jakby nie patrzeć, to każda tego typu afera zmniejsza wiarygodność firmy, a to już przekłada się na konkretne $, czyli straty dla firmy.

Zatem więcej rozsądku, napić się wody i nie wierzyć we wszystko co jest napisane tak bezgranicznie.
A co do BOBa ? Pewnie jak już wszystko "wygrają" to się sam rozpadnie i będzie nowa era, nowi wrogowie... jak już pisałem stagnacja to śmierć i rozkład, a czy kogoś interesuje, że zajmuje "nieco" więcej czasu ?

Hastrabull:
Dormio, normalnie jestes moje guru :)

w koncu kolejna, rozsadna osoba :)

a co do ostatniego akapitu, to ja mysle, ze bob albo sie rozpadnie, albo zazolwi w delve i przeczeka az reszta galaktyki sie odbuduje. pozyjemy zobaczymy. eve na pewno sie nie skonczy.

MightyBaz:

--- Cytat: Hastrabull w Maj 29, 2007, 10:36:39 ---
a co do kasy, to zapomniales wspomniec o kompleksach, outpostach itp ktore generuja miliardy iskow dziennie.

--- Koniec cytatu ---

nie obraz sie, ale chyba za bardzo nie wiesz na czym BoB zarabia kase...z takich przydupasow jak ty oraz z t2 bpo...glownie

bylem w LV, w Fatal Revelation i troche mnie dziwi, ze daja teraz dupy BoBowi...

Hastrabull:
'przydupasy', 'daja dupy', co to znaczy wedlug ciebie? Dlaczego daja dupy? Wytlumacz prosze to stwierdzenie, bo obawiam sie, ze nie zrozumialem, co masz na mysli.

Dormio:

--- Cytat: Mighty Baz w Maj 29, 2007, 13:41:13 ---nie obraz sie, ale chyba za bardzo nie wiesz na czym BoB zarabia kase...z takich przydupasow jak ty oraz z t2 bpo...glownie

--- Koniec cytatu ---
Faktycznie w ION średnio wiemy na czym zarabia BOB, podobnie jak nie wiemy na czym zarabia D2, RED, GoonSwarm i parę innych sojuszy. Wbrew obiegowej opinni BOB nie jest nam friendly i jest dla ION neutralny, żadnych opłat BOBowi nie płacimy. Z drugiej strony mamy wspólnych sojuszników (np. wspomniany FATAL, pozdrawiam wszystkich  8))

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej