Eve Online > Dyskusje ogólne
BoD cz2. Otwarty list GoonFleet do CCP
Fizyk:
Co to wogule ISD i przetłumaczcie ten wyciąg z chata bo mój angielski jest kiepski a widzę że cała sprawa idzie o jakieś niuanse językowe a nie mam czasu na badanie tego.
Jak dla mnie to rzeczą oczywistą jest że znajdzie się, jak wszędzie - także w życiu, kilku okurwieńców o miałłkich umysłach kturym pomięsza się i cele in-game będą chcieli osiągać metodami out-game w taki czy inny sposób. To ludzka ale niestety norma i co mamy z tym zrobić? Osobiście śmieszy mnie takie trucie części z was, że tylu odejdzie i wogule. To zróbcie to, spójrzcie na polskich lekarzy, chcieli kaczorka wkurwić to składają wymówienia. Jak myślicie co by się stało gdyby dziesięc-dwadzieścia procent graczy przestało w taki czy inny sposób grać chociażby na tydzień? Zdaje się ze jest opcja wyłączenia konta na jakiś czas. Możecie sobie tłumaczyć że CCP pomyśli że ma innych graczy ale prawda jest taka że tę grę tworzą starzy wyjadacze latający po 0.0 i w domyśle dla nich EVE istnieje, żaden właściciel takiego przedsięwzięcia nie może sobie pozwolić na olanie graczy tego typu.
Pozdrawiam
poconick2:
--- Cytat: Hastrabull w Maj 28, 2007, 21:48:31 ---rozumiem, ze ty juz znasz prawde i wszystko jest dla Ciebie jasne? Moze wiesz cos, czego my nie wiemy, jakies nowe fakty? Jesli tak, podziel sie :) Inaczej ferujesz wyrokami bez potwierdzenia w rzeczywistosci a to dla mnie oznacza tylko jedno. kolejny przyklad stereotypowego myslenia :)
i pozwol ze powtorze, nikogo nie bronie ani nie atakuje. staram sie myslec i nie podazac za stereotypami.
--- Koniec cytatu ---
Dla mnie wszystko jest jasne bo informacje podano jak na talerzu. Jeżeli ktoś mi mówi, że w xx sekund na zawołanie BoBa pojawia się GM na kanale i każe opuścić miejsce reporterowi, który wykonuje swoją pracę POPRAWNIE, to coś mi nie pasuje. Szybka komunikacja z kolegami w CCP...
Orange Species napisał, że dużo szybciej załatwia się takie sprawy przez MSN niż petycje. Z 'przyjaciółmi' z CCP sobie rozmawia, wnioski nasuwają się same, jeżeli ma takie kontakty to nieźle może sobie poczynać, skoda tylko, że reszta graczy ich nie ma.
Jeżeli DEVovie rejestrują się na forum BoBa z mailami oficjalnymi z CCP to też coś znaczy. Na pewno nie wiedzieli, że to DEVy!
Jeżeli CCP nic nie robi z tak poważną sprawą to też daje to do myślenia. Widać bagno jest głębokie.
Osobiście słyszałem różne historie i widziałem na własne oczy parę.
Jeżeli wzywa się kolegę GMa, przez MSN, żeby załatwił jakąś sprawę w grze od zaraz to chyba logiczne jest, że można pomyśleć co jeszcze mogą i jakie znajomości trzeba mieć aby ot tak sobie to załatwić. Masę innych pytań można zadać, na które odpowiedź może być nieciekawa. Ale czy to trzeba jak dziecku wyłożyć?
marcoos:
--- Cytat: ew ewr w Maj 29, 2007, 00:13:58 ---Orange Species napisał, że dużo szybciej załatwia się takie sprawy przez MSN niż petycje.
--- Koniec cytatu ---
Jest jeszcze jeden wątek tej sprawy - co za ciecie używają do komunikacji gównianego MSNa? :uglystupid2:
Nestor:
--- Cytat: marcoos w Maj 29, 2007, 00:42:04 ---
--- Cytat: ew ewr w Maj 29, 2007, 00:13:58 ---Orange Species napisał, że dużo szybciej załatwia się takie sprawy przez MSN niż petycje.
--- Koniec cytatu ---
Jest jeszcze jeden wątek tej sprawy - co za ciecie używają do komunikacji gównianego MSNa? :uglystupid2:
--- Koniec cytatu ---
Uhm.. Caly swiat poza polska ktora ma GG. Uwierz lub nie, MSN jest bardzo popularny wszedzie.
Co do CCP, smutne jest ze tego typu rzeczy wychodza na jaw, nie mowiac juz o fakcie ze posty w stylu 'zalatwiamy tickety przez msn' nie sa nawet moderowane.
Do tej pory w WoW chociazby nikt tak naprawde nie slyszal o tym ze GM przychodzi i robi cokolwiek komukolwiek. A ubijanie endbossow w zamknietej lokacji nie wymaga przeciez zbyt wiele.
CCP jest rozwijajaca sie firma i beda musieli przejsc przez ciezki okres dostosowywania sie do wymogow swiata. Mimo ze sa jedna rodzina i pracuja od dawna w zwartym zespole, gdzies beda musialy poleciec glowy i pewne uklady trzeba bedzie zerwac.
Mam nadzieje ze tym razem rozwiarza to profesjonalnie i definitywnie. Or one could hope.. :) :police:
Hastrabull:
--- Cytat: Albi (była Ellaine) w Maj 28, 2007, 22:15:09 ---
--- Cytat: ew ewr w Maj 28, 2007, 21:07:06 ---@Albi (była Ellaine) : jak widzę tyle tekstu to czytać mi się nie chce, weź to streść :)
--- Koniec cytatu ---
Streszczenie:
Wierzę że jest wiele przekrętów, korupcji, kolesiostwa, przypadków małych i średnich. Wierzę że statystycznie najwięcej z nich jest związane z graczami, którzy teraz są w BoBie.
Nie wierzę w jeden wielki spisek i CCP tworzące BoBa.
--- Koniec cytatu ---
Jedyny rozsadny glos w calej dyskusji. reszta to emocjonalne 'bob jest zly, bob to ccp' :) i niewazne co wczesniej pisalem, niektorzy nadal powtarzaja utarte frazesy :) zalosne.
A teraz ingame:
tak, jestem blue z bobkami i jestem z tego powodu bardzo zadowolony. dlaczego? Oto kilka powodow:
- boby sa bardzo dobrze zorganizowane
- boby potrafia walczyc, maja swietna taktyke, swietny wywiad, swietnych, bardzo dobrze wyszkolonych pilotow
- boby sa brutalne, bezwzgledne ale efektywne. podziwiam ich za to, bo zaden inny alliance tego nie potrafi
- boby sa uparte, jesli cos jest zaplanowane, to jest to robione i skonczone
- w bobach sa bardzo porzadni, honorowi, wyksztalceni i swietnie wyszkoleni piloci. szacun
- boby sa efektywna maszyna do zabijania, zdyscyplinowana i swietnie zorganizowana.
- wiekszosc starych wyjadaczy (jeszcze z czasow CA) jest teraz w bobie. co to oznacza? Praktycznie elita pvpowcow jest tutaj.
- w tym gronie niebieskich (sam jestem w FATAL, niedaleko mnie jest m.pire, troche dalej MC, potem BOB) czuje sie bezpiecznie bo wiem, ze ludzie tutaj znaja sie od lat i trzymaja razem.
a co do przekretow? Pewnie sa, wszedzie sa. dlaczego nikt nie wsiada na RA za farmienie kompleksow? Bo nie sa wrogiem numer 1 :) Przekrety sa ale moim zdaniem so gigantycznie przerysowane. goonsi sami sie przyznali ze nie moga wygrac w grze, to zepsuja tyle krwi ile sie da. 'jak oni nie moga grac, nikt nie bedzie gral'. i wy bronicie takiej mentalnosci ;/ ech.
a D2? Myslal ze jak ma 50 kapitali i tytana to jest super a tu zonk. do gigantycznej sily ognia potrzeba tez strategii dzialania, wywiadu, taktyki na polu walki... Myslenia przede wszystkim. No coz, koalicji tego brakuje, dlatego daja ciala na calej linii. My wypychamy d2 z branch, bob grzmoci goonsow na poludniu.
Jednak mimo to nadal probowalem obiektywnie podejsc do problemu przekretow i wysluchac waszych racji, niestety (poza jedna osoba) nikt nie potrafil niczego merytorycznie powiedziec oprocz emocjonalnego 'bob jest zly, bob to ccp'. Z psychologicznego punktu widzenia (mojego amatorskiego ale zawsze) przemawia przez was nienawisc. ktos jest lepszy, to trzeba go nienawidziec. a jak jeszcze pojawil sie cien mozliwosci aby oskarzyc go o przekrety, to od razu pojawilo sie 200 wielkich wrogow boba ktorzy maja setki dowodow na to ze bob to ccp :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej