Eve Online > Dyskusje ogólne

BoD cz2. Otwarty list GoonFleet do CCP

<< < (7/35) > >>

Sotharr:
1. Czyli jednak za rzekome bumpowanie, gdyż to było rzeczonym "nieodpowiednim sposobem wykorzystania freji". No chyba że w zasadach jest punkt mówiący o bezwzględnym podporządkowywaniu się rozkazom ludzi z boba.

2. Dla mnie najważniejsze jest, żeby CCP oczyściło swoje szeregi i odzyskało zaufanie. Do tego potrzebna jest przejrzystość działania i karanie tych, którym udowodniono oszustwo. Ale CCP jest nadzwyczaj "normalną" firmą, bo tam nawet za udowodnione przewinienia nikt nie wylatuje, tylko sprawa jest tuszowana.

3. Interesy sojuszy nie maja nic do rzeczy. Dyskutujemy o postępowaniu devów i GMów w realu, a nie ogólnych interesach w grze. Niektórzy z devów prawdopodobnie chcą wygrać we własną gre, co dla mnie jest dość żenujące.
Odnośnie RA, to chyba gramy w inne gry, bo według mnie oni mają głeboko w dupie walke z bobem. Interesuje ich raczej farmienie pleksów lub pilnowanie, żeby inni tego nie robili. Goonsi za cel mają robienie zamieszania. A gdyby bobowi tak zależało na równej i uczciwej walce to nie korzystaliby z pomocy devów oraz nie stosowaliby exploitów. bob to tzw. powergamerzy, czyli ludzie, których jedynym celem jest zwyciestwo w grze, i żeby je osiągnąć wykorzystują wszelkie możliwe środki.

Na poparcie, że petycja istniała, są tylko słowa, to prawda. Ale pierwszy, kulturalny post na forum również został usunięty i temu nikt jak dotąd nie zaprzeczył. To spowodowało wejście goonsów w tryb "threadnought".
Na marginesie: nie ma żadnych dowodów, że istniała pierwotna petycja, na podstawie której sharkbait wszedł do korpa. CCP odmówiło podania imienia gracza, który ja wysłał, i nikt się nie przyznaje. Ale ogólnie zakładam, że sharkbait działał uczciwie, a że nie jest zbyt rozgarnięty to nie chciało mu się nikogo o tym powiadomić.

ArchenTheGreat:

--- Cytat: MMoroz w Maj 28, 2007, 15:06:30 ---Wrzuc w googla tlumaczem nie jestem, wiec sie nie czepiaj, sa artykuly i ksiazki na ten temat na oba terminy np. ksiazka Schopenhauer wyszla raz pod jednym raz pod drugim.

--- Koniec cytatu ---

Google znajdzie mnóstwo śmieci, także te napisane przez ludzi, którzy uważają, że jest coś takiego jak eurystyka. Jeśli negujesz Wikipedię to tym bardziej nie podpieraj się Googlem.

Co do Schopenhauera to napisał on "Erystyka czyli sztuka prowadzenia sporów" - zracam uwagę na brak "u". Służę linkiem: http://www.merlin.com.pl/frontend/browse/product/1,122752.html

Ellaine:
Eurystyka w googlu wyszukuje sie tylko w kilkuset egzemplazach (kilka rzedow wielkosci mniej niz erystyka - jest tez sugestia googla "moze miales na mysli...", co sugeruje, ze jest to raczej powtarzany blad niz prawidlowa pisowania.
Ja uzywalem słowa "erystyka" w znaczeniu nie "nauki" (nauka to nieco dużo powiedziane) a w sensie używania niemerytorycznych, ogranych od ponad stulecia Shopenhauerowskich chwytów.

Hastrabull:
no to juz wiemy co to eurystyka/erystyka ;)

a co z teoria spiskowa? Ja nadal uwazam, ze ma ona tutaj duzy wplyw na postrzeganie rzeczywistosci

Goomich:
http://so.pwn.pl/lista.php?co=Eurystyka

PWNed. :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej