Eve Online > Dyskusje ogólne

BoD cz2. Otwarty list GoonFleet do CCP

<< < (6/35) > >>

MMoroz:

--- Cytat: ArchenTheGreat w Maj 28, 2007, 14:21:31 ---To ja tak tylko się wtrącę: erystyka (sztuka doprowadzania sporów do korzystnego rozwiązania bez względu na prawdę materialną) nie eurystyka. Brzmi podobnie do heurystyka (umiejętność wykrywania nowych faktów oraz znajdywania związków między faktami) i pewnie stąd błąd.

PS. Źródło: Wikipedia.

--- Koniec cytatu ---

Drogi kolego wikipedia nie jest jedynym zrodlem wiedzy  ;), erystyka = eurystyka nie wiem ktora nazwa jest poprawna, ale chyba w kazdej ksiazce z tego tematu na poczatku jest tlumaczenie dlaczego tak a nie tak  :D

do Hastrabull:
Zamiast robić z siebie ofiarę to poanalizuj samego siebie - temat pracy brak możności przyznania się do błędu. W calej dyskusji nawet nie nawiazalem do bob-a, wskazywalem tylko jak naginasz prawde przechodzac od "subtelnych metod" do "proby zdobycia wspolczucia" - bo patrzcie on mnie tu atakuje i wyzywa od debili i wogole  :D. Najfajniesze ze robiles to z tego co rozumiem calkiem nieswiadomie wiec powinno cie to zainteresowac jako temat z "dziedziny".

P.S.
Moj stosunek do BOB-a - jak do calej reszty duzych alliancow banda kerbirkow ktorzy boja sie ze mna walczyc bez przewagi 4:1  :laugh:

ArchenTheGreat:

--- Cytat: MMoroz w Maj 28, 2007, 14:40:42 ---
--- Cytat: ArchenTheGreat w Maj 28, 2007, 14:21:31 ---To ja tak tylko się wtrącę: erystyka (sztuka doprowadzania sporów do korzystnego rozwiązania bez względu na prawdę materialną) nie eurystyka. Brzmi podobnie do heurystyka (umiejętność wykrywania nowych faktów oraz znajdywania związków między faktami) i pewnie stąd błąd.

--- Koniec cytatu ---

Drogi kolego wikipedia nie jest jedynym zrodlem wiedzy  ;), erystyka = eurystyka nie wiem ktora nazwa jest poprawna, ale chyba w kazdej ksiazce z tego tematu na poczatku jest tlumaczenie dlaczego tak a nie tak  :D

--- Koniec cytatu ---

Dobrze, to podaj źródło, które pisze o "eurystyce". Przed chwilą sprawdziłem w dziale encyklopedia oraz dziale słowniki na Onecie i tam o takim słowie nie słyszeli (erystyka oczywiście jest). Eurystyka od początku mi nie pasowała a po Wikipedię sięgnąłem żeby znaleźć porządne opisy.

Goomich:

--- Cytat: Hastrabull w Maj 28, 2007, 14:28:50 ---zauwazylem chociazby fakt, ze wystarczylo abym powiedzial COKOLWIEK, co nie bylo atakiem na boba a od razu zostalem zakwalifikowany jak bob fanboy ktoremu trzeba za wszelka cene przetlumaczyc jaki glupi jest i jak bob zly jest itp :)

--- Koniec cytatu ---

BOB jest iwil, bo nam popsuł POSa, a ty bo nie masz już tej laseczki w miejscu na avatara.  >:D

MMoroz:

--- Cytat: ArchenTheGreat w Maj 28, 2007, 14:48:49 ---
--- Cytat: MMoroz w Maj 28, 2007, 14:40:42 ---

--- Koniec cytatu ---

--- Koniec cytatu ---

Dobrze, to podaj źródło, które pisze o "eurystyce". Przed chwilą sprawdziłem w dziale encyklopedia oraz dziale słowniki na Onecie i tam o takim słowie nie słyszeli (erystyka oczywiście jest). Eurystyka od początku mi nie pasowała a po Wikipedię sięgnąłem żeby znaleźć porządne opisy.

--- Koniec cytatu ---

Wrzuc w googla tlumaczem nie jestem, wiec sie nie czepiaj, sa artykuly i ksiazki na ten temat na oba terminy np. ksiazka Schopenhauer wyszla raz pod jednym raz pod drugim.

partridge:
Sprawa jest prosta po pierwsze BOB jest organizacja zalozona przez Devow...
po drugie jak BOB nie daje rady to daja rade znane przez nich exploity :)

To jest teoria spiskowa... Zreszta po walce z D2 i cala koalicja w Delve jak rozwalali POS'a bylo widac co robi BOB i Devsi :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej