Eve Online > Dyskusje ogólne
BoD cz2. Otwarty list GoonFleet do CCP
Hastrabull:
nie chce kopiowac zbyt dlugiego tekstu wiec krotko:
ad1. Nie zostal wykopany za bumpowanie, nie zostal wykopany za zachowanie jak dzieciak (chociaz to dolozylo), zostal wykopany ze niestosowanie sie do zasad ISD i wykorzystywanie freji w nieodpowiedni sposob. Przynajmniej ja tak to zrozumialem.
ad2. Czyli dla Ciebie najwazniejsze jest, zeby lecialy glowy? Czyli jest zasada taka, jaka stosuje nasz kochany prezio? 'My jestesmy tu a oni tam gdzie ZOMO i trzeba ich wszystkich powystrzelac'? :) Zapewniam Cie, ze w normalnej firmie nikt za spekulacje nie wyleci. CCP (mam nadzieje) jest normalna firma.
ad3. Pytalem sie o interesy wszystkich stron a nie tylko dwoch GM'ow. Skoro jednak nie potrafisz szerzej spojrzec, pomoge ci:
Goons/RA - Ich interesem jest powstrzymac wielkich zlych BOBow za wszelka cene.
BOB - chce walki i tylko walki. Chce wygrac i caly czas szuka przeciwnika ktory bedzie w stanie zmierzyc sie jak rowny z rownym.
CCP - chce duzo zarobic i tylko zarobic. Poza tym gdzies moze z boku chce zbudowac cos wielkiego
Odnosnie petycji. A jest dowod ze istniala? Czy tylko slowa?
ArchenTheGreat:
To ja tak tylko się wtrącę: erystyka (sztuka doprowadzania sporów do korzystnego rozwiązania bez względu na prawdę materialną) nie eurystyka. Brzmi podobnie do heurystyka (umiejętność wykrywania nowych faktów oraz znajdywania związków między faktami) i pewnie stąd błąd.
PS. Źródło: Wikipedia.
Hastrabull:
--- Cytat: MMoroz w Maj 28, 2007, 14:09:00 ---
--- Cytat: Hastrabull w Maj 28, 2007, 13:48:19 ---1. Prosze o czytanie ze zrozumieniem.
2. Nigdzie nie bronie ani jednej ani drugiej strony. Zauwaz, czy przyznaje racje w jednych punktach a kontrargumentuje w drugich. Staram sie byc obiektywny.
3. Fakt, przeoczylem skasowanie petycji. Nie umiem tego wytlumaczyc. Byc moze w tym punkcie jest cos na rzeczy, byc moze wytlumaczenie tez jest blahe i tak oczywiste ze go nie widzimy.
4. Nie potrzeba wiedzy z eurystyki. Wystarczy troche myslenia, obiektywizmu i rozumienia mechanizmow kryjacych sie za tworzeniem i samonapedzaniem sie 'teorii spiskowych'.
5. Tak apropo w twojej wypowiedzi wychodzi typowy 'efekt uporczywosci' oraz 'efekt wrogich mediow' :) Kazda wypowiedz w miare obiektywna lub tez nie potwierdzajaca w 100% twoich przekonan zostaje uznana za wroga :)
Kurde, chyba napisze magisterke o relacjach spolecznych w EVE :)
--- Koniec cytatu ---
Nie rozumiesz, nie chce ci sie albo i gorzej. Krotko mowiac koncze bo bedzie z tego flame. Niby odnosisz sie do moich wypowiedzi ale jest czyste "niby". Eurystyka jest nauka nie ma nic wspolnego z teoria spiskowa - punkt4.
Wskazalem konkretne "chwyty", ktore jak widze stosujesz calkowicie nieswiadomie - punkt 5., jakbys cos wiedzial w tym temacie i przenalizowal swoja wypowiedz to moze bys to zauwazyl. A tak odebrales to jako atak.
I dopoki nie przeczytasz troche to nie pisz rozprawek/prac magisterskich o relacjach spolecznych, nie mowie ze nie zostalaby przyjeta( moze nawet na 5) ale po co nam kolejna praca na poziomie "uzytecznosc kisielu" itp. - i to byl wlasnie przytyk :D
--- Koniec cytatu ---
Dobrze kolego, juz dobrze :) Rozumiem, ze urazilem, wiec musisz robic osobiste wycieczki, uzywac zwrotow z palety 'jaki to ja madry a ty taki glupi, idz do kata i nie pyskuj' bo innych argumentow nie ma :)
Nie obnizam wartosci eurystyki, choc przyznaje ze niewiele o niej wiem. Wiem natomiast troszeczke o zjawiskach w grupach spolecznych i na tej podstawie wyrazam swoje zdanie. Rozumiem, ze fakt, iz nie zgadzam sie z toba/mam swoje zdanie jest dla Ciebie zbyt trudne do przelkniecia. Rozumiem to, tak wiec jak sam stwierdziles, zakonczmy temat.
vulor:
--- Cytat: Hastrabull w Maj 28, 2007, 13:48:19 ---Kurde, chyba napisze magisterke o relacjach spolecznych w EVE :)
--- Koniec cytatu ---
Co studiujesz?
Hastrabull:
koncze 2 rok psychologii i dla mnie to co sie dzieje na tym forum, to po prostu super poletko do obserwowania zachowan ludzi :)
zauwazylem chociazby fakt, ze wystarczylo abym powiedzial COKOLWIEK, co nie bylo atakiem na boba a od razu zostalem zakwalifikowany jak bob fanboy ktoremu trzeba za wszelka cene przetlumaczyc jaki glupi jest i jak bob zly jest itp :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej