Eve Online > Dyskusje ogólne
LAGFIELD vs battlefield
ArchenTheGreat:
No tak ale póki co to sobie na nowy engine trochę poczekamy.
Oprócz wyłączenia szczegółów i dźwięku dowiedziałem się o innym sposobie zmniejszenia laga po stronie klienta. Jako, że za większość opóźnień odpowiedzialne jest overview (jak sam Hilmar stwierdził niepotrzebnie wielokrotnie przerysowywane) należy usunąć wszystkie oznaczenia - kolory i ikonki. Sprawdziłem to i faktycznie działa.
Ellaine:
Mam nadzieje ze nowy lepszy klient nie bedzie dla DX10 only >:(
MightyBaz:
zgadza sie, sam mam ustawiona opcje fight, gdzie wywalilem ally, corp, gang i inne kolorowe iconki. Widze tylko shipy hostili - i to zalezy tez z czym bede walczyl...jesli jestem w bs/bc - to wywalam tez drones, frigates,
obowiazkowo tez wywalilem: wrecks, cans, wszystkie struktury, zostawiam tylko gates.
Dodatkowo mam odpalone i zminimalizowane people & places, bmki sa wtedy zaladowane.
marcoos:
--- Cytat: Mighty Baz w Maj 15, 2007, 10:13:02 ---Dodatkowo mam odpalone i zminimalizowane people & places, bmki sa wtedy zaladowane.
--- Koniec cytatu ---
A to jakaś nowa teoria :o
Wydaje mi się jednak, że BMki są automatycznie ładowane z serwera, kiedykolwiek wlatujesz do nowego systemu (co łatwo sprawdzić, prawym klawiszem myszy)
Voulture:
Jemu chodziło o to, że lista bmek jest wtedy cały czas widoczna klikasz prawym i warp. W sumie dwa kliknięcia miej niż normalnie. MIałem tak tlyko w czasie walk w n-rael (kampienia w sumie) ale w czasie aga i tak nie pomaga ;)
Sam mam pare opcji ustawien overview zaleznie od walki. Szybki wybor malych shipow czy dron tez czesto uzywam. Ale rpzyznam, ze bardzo zradko mi sie zdarzalo, ze musialem komus tluc dronki...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej