Eve Online > Dyskusje ogólne

LAGFIELD vs battlefield

<< < (6/12) > >>

KomB:
Torpedy miały, do tej pory pozostał po nim efekt wizualny, rozchodzace sie halo

ArchenTheGreat:

--- Cytat: KomB w Maj 14, 2007, 12:47:27 ---Torpedy miały, do tej pory pozostał po nim efekt wizualny, rozchodzace sie halo

--- Koniec cytatu ---

A usunięty został nie z powodu laga ale nieużywalności w imperium. Zbyt łatwo było stracić statek przez Concord. To były czasy misji w bezpośrednim sąsiedztwie bram i stacji. Wyglądało to fajnie ale niestety było łatwo "exploitowalne".

Yabushido:

--- Cytat: Ireul Taar w Maj 08, 2007, 21:33:17 ---
--- Cytat: LosBekoczoS w Maj 08, 2007, 21:31:03 ---Wiecie mowicie o zmniejszeniu przeliczanych rzeczy przez server ... mniejszych lagach.... a tu nam system HEAT dochodzi juz widze jaka to bedzie lagotworcza maszyna.... przeliczaj ile "Heata" wytwarza moje 8 x1400 3 hardnery 1 shield boster demage control itp itd itd normalnie jakby bylo 3000 shipow w jednym sys bedzie tak cos czuje...

--- Koniec cytatu ---
bekocz, nie boj nic, przeliczy to wszystko podczas fitowania, jak wszystko.
a sam heat ma sluzyc zmniejszeniu lagow :)

--- Koniec cytatu ---

taa, bo obie strony sie przegrzeja i powysiadaja im moduly, zanim dojdzie do bitwy ^^'
mogliby tez cos zrobic z dronami. nie wiem jak wam, ale mnie strasznie spowalniaja wczytywanie grida (a najprostrzy sposob na zlagowanie mnie to wywalanie i chowanie dron... umarl w butach, bo nic zrobic nie moge, mimo ze mam dronki niepokazane na over)

PS
Splash dmg?  >:D
pora chyba zainwestowac w bpo na ravka i rurke ;]

Dormio:

--- Cytat: Yabushido w Maj 14, 2007, 13:08:06 ---taa, bo obie strony sie przegrzeja i powysiadaja im moduly, zanim dojdzie do bitwy ^^'
mogliby tez cos zrobic z dronami. nie wiem jak wam, ale mnie strasznie spowalniaja wczytywanie grida (a najprostrzy sposob na zlagowanie mnie to wywalanie i chowanie dron... umarl w butach, bo nic zrobic nie moge, mimo ze mam dronki niepokazane na over)

--- Koniec cytatu ---
Tu akurat faktycznie mogliby poprawić, bo ostatnia poprawka (zamiana wyglądu dronek z obiektów podobnych statkom, na iksiki) zupełnie nie zmieniła nic w mechaniźmie. Dalej klient ładuje sobie wszystkie wielokąty dronek z tą drobą różnicą, że teraz musisz się "nieco" napracować żeby zobaczyć model dronki. Ja wiem, że zajebiście wyglądają te wszystkie efekty silników korekcyjnych na fighterach i dronki z superduper detalami, ale obliczenie tego wszystkiego przez klienta jednak zabiera sporo mocy.

piotrqs_quendi:
Jeżeli chodzi o performance klienta to zmiana engine graficznego ma to zmienić.
Przepisują obecnie engine który został napisany na początku EvE i nowy ma być zajebiście wydajny.
Polecam posłuchać Dev-Chata

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej