Eve Online > Dyskusje ogólne
UWAGA - SCAM by CCP !!!
partridge:
--- Cytat: Lukis w Kwiecień 26, 2007, 14:35:56 ---gdy ja zamawialem cos u ccp to czekalem miesiac na paczke, wreszcie doszla...
--- Koniec cytatu ---
Venzon co zamawiales u CCP? Przyznaj sie ... Wibrator odbytniczy a la Armagedon czy Suszarke a la Vexor czy wersje tech2 aka Ishtar? Czy Golareczke (Sabre)?
Venzon 2003:
nie powiem ci bo bys mnie wysmial :D
dobrze, ze nie dla siebie to zamawialem
Dormio:
Moja walka z CCP też miała podobny efekt - zero wsparcia, a nr nadania nie podadzą bo tak !
Co oczywiście oznacza, że poczta nie jest w stanie nic o przesyłce powiedzieć. >:(
Po 5-tym mailu dałem sobie spokój, bo nie chciało mi się robić awantury o 30$, ale po prostu u nich więcej nic nie zamówię. Zamówienie miało miejsce jakieś 2 lata temu, więc to nie jest hit ostatniego sezonu i co gorsza NIE da się tego wytłumaczyć ILOŚCIĄ klientów.
BTW dla zainteresowanych - miałem kilka razy do czynienia z wadliwie dostarczonym zamówieniem, w tym otrzymałem stłuczone świetlówki (każda sztuka warta 100PLN - na 3 zamówione 3 zbite). Poczta jednak grzecznie przyjęła reklamację i otrzymałem 150PLN zadość uczynienia, bo oczywiście paczka nie była ubezpieczona chociaż oznaczona jako "krucha zawartość" (oczywiście nienaruszone opakowanie było). Co ciekawe kolejne zamówione z tego samego sklepu przyszły nienaruszone.
CCP jednak nie przyjmuje reklamacji. ODRADZAM zakupy w ich sklepie w innej formie niż kurier.
korpusz:
Nie pochwalam takiego zachowania CCP ale...
Szczerze to dobrze wiedziales, ze przesylka zwykla jest nie pewna, a jednak z niej skorzystales. Troche jest w tym twojej winy. Nie zyjemy w idealnym swiecie i "przypadki" na pocztach zdarzaja sie dosc czesto warto to brac pod uwage. A CCP to olewa bo nie chce im sie tej paczki szukac, nie maja ludzi do tego, za duzo czasu by to zajelo, a czas to pieniadz.
osobiscie zwylky list to bym wziol jak bym w islandi mieszkal. Wole troszke wiecej zaplacic i miec spokoj niz pozniej sie wkurwiac.
Ezachiel:
Ja chce otrzymać dowód że wysłali tą paczke, dowodem jest coś co u nas się nazywa dowodem nadnia.
CCP nie chce podać mi tego numeru, na poczcie w Islandi też nie mogą zlokalizować tej przesyłki, i nie odpowiedzili na pytania urzednika ich poczty o ta przesyłkę jak mozna wyczytać w tresci korespondencji.
Podsumowujac, oczywiscie, to moja strata, moglem zaplacic 70 zł za przeslanie paczki wartej 250 zł, zapłaciłem "tylko" 30 zł.
CCP nie prowadzi rejestru wysyłanych przesyłek zwykłymi paczkami, tylko możemy skozystać z tej określonej wybranej usługi drogiej przesyłki lub normalnej przesyłki.
1. CCP nie oferuje ubezpieczenia przesyłki co jest wymagane w Islandzkim kodeksie handlowym,
2. Nie oferuje danych nadanej przesyłki żeby zamawiajacy mógł sam ubezpieczyć przesyłke co powinno być robione jesli kozystaja z opcji nie ubezpieczania przesyłki.
3. Transakcja nie jest wg prawa Islandzkiego zakonczona bo towar nie dotrał
4. Regulamin nie pokrywa się moim zdaniem z prawem handlowym
5. Nie przyjmują reklamacji ani nie poczuwają się do zrefundowania w żaden sposób straty klineta
6. Nie są w stanie udowodnić nadania paczki
No kurwa ... to jak nazwać to co oni robią ?
EDIT : Ja sie nie wkurwiam, ja chce aby szanowano mnie jako klienta, i chciał bym kiedy składam reklamacje albo proszę o pomoc aby tej pomocy mi udzielono a nie dokonano copy&paste z ready to answer . doc.
Ja wiem że Polacy maja kiepska opnie w świecie jako naciągacze i krętacze, ale ja raczej staram sie postepować uczciwie i tej paczki nie otrzymalem naprawde.
Domyślam się że gdyby chodziło o klienta pochodzącego z Islandi lub Angli ich zachowanie było by pewnie nieco inne, a tak ... ignoruja pytanie o dowod nadania, ignaruja fakt ze pwoinni mi podac numer przesylki ...
I kolejna sprawa, z drugiej strony tego problemu, jesli paczke ukradl nieuczicwy pracownik poczty polskiej, to takie zachowanie CCP nie daje mozliwosci zlozenia skargi u nas w kraju, czyli chronia nie udzielajac odpowiedzi ani nie przekazujac dowodu nadania złodzieja w Polsce ... jak mam o tym myslec ?
Dodatkowo, ja wiem ze wszystkim to wisi bo to ja stracilem kase a nie wy, ale jesli bedzie dosc glosow po naszej stronie to moze CCP przestanei nas traktowac jak wiesniakow ....
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej