Eve Online > Dyskusje ogólne
EvE a RPG
MightyBaz:
przeczytalem link, niom da sie...
Xarthias:
Wszystko się da, ale nic na siłę.
No i trzeba znać umiar we wszystkim. Grunt to także odpowiedni ludzie. Ja tam jestem mocno zaskoczony jak dużo elementów rpg udaje nam się przemycić do gry w Akademii...
I tak jak Vulor napisał. 90% działań w Eve (jak nie więcej) jest in-character, czyli to rp. A jak długo nie gadasz o stricte mechanice czy "rl" to jest to rpg. Chcąc nie chcąc. :)
yaakuza:
dla kogos kto by chcial sie przekonac, ze jednak ludzie czasami niezle "wczuwaja" sie w swoje postacie polecam kanaly nacji w grze.. ;) ostatnio bylem swiadkiem poprostu genialnej rozmowy pomiedzy gallente caldari i amarrami na kanale amarr empire (rzecz dotyczyla dawnego ataku na caldari prime, demokracji, wolnosci i fanatyzmu.. ;) ) moze mam to jeszcze gdzies w logach. W kazdym razie bylem naprawde mile zaskoczony cala dyskusja..wiec jezeli ktos chce to spokojnie mozna sie bawic w rpg.. :)
MightyBaz:
ale to nie jest rpgowanie, jesli wskakujecie na moment na jakis kanal, posluchacie, zachwycicie sie...a potem nic...
przyznaje sam, ze zamysl stworzenia rpg corpa to jedno a realizacja drugie. Czesc osob zna doskonale takie klimaty, niektorzy nawet byli gm'ami w innych grach. Ale...
Jakie sa powody, ze o rpgowaniu mowi sie tylko i nie gra.
- Jednym nie podoba sie fabula (choc nic nie zrobili, zeby ja wspołtworzyc),
- inni patrza tylko na texty pisane - storyline i marudza na poziom , na warsztat itd, ale rowniez nic nie wnosza zamian
- inni znowu, chetnie...ale nie wymagajcie ode mnie niczego, bede sobie obserwowal
- itd, powodow jest pewnie wiecej
Resumujac, co trzeba aby ...
Venkhar Krard:
Dla mnie sprawa jest prosta.. MMORPG w ktorym nie da sie napic conajmniej paru gatunkow alkoholu nie nadaje sie do rpgowania.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej