Eve Online > Dyskusje ogólne

EvE a RPG

(1/7) > >>

MightyBaz:
patrze sobie na rozne watki , rozne konkursy, rpg mode, czytam czasem chronicles, news na eve-o...i jestem ciekaw, ile tak naprawde osob jest zainteresowanych role playing tutaj...na centrali. Czy wogole takie pojecie w jakiejkolwiek formie ma sens?
Albo moze inaczej, co nalezy zrobic zeby zainteresowac wieksza rzesze ludzi?

Przyznaje sie, ze samo granie w EvE jest nuzace
- misji juz dawno  nie robie, bo inaczej trafil bym na oddzial zamkniety,
- kopanie moze jest fascynujace jesli w tym samym czasie robie inne rzeczy w rl,
- produkcja, invencja i handel to wlasciwie to samo - mozna tylko cos ustawic raz na jakis czas i byc offline
- NPCing, po 100-nym belcie staje sie tak egzotyczne jak ogladanie 2321 oddcinka sitcomu
- pvp , niom ale zalezy co i z kim, samo kilowanie dla laddera jest do bani
- exploracja, strasznie nuzace, sondowanie, klepanie NPC ,

i zostaje rpg...tworzona przez samych graczy. Wydaje, ze przez wiekszosc spolecznosci niedoceniana i nieodkryta, powiem wiecej wogole nieeksploatowana nalezycie.

:-\

Venkhar Krard:
Ja w sumie do eve przeszedlem z serwerow rpg UO i na poczatku tez ludzilem sie, ze bedzie tu mozna pobawic sie w odgrywanie. No coz.. przeszlo mi. Ani mi sie nie chce ani nie widze w tym sensu. Opowiadania i newsy czytam, jakies tam gazetki tez ale nie ma opcji bym jakos specjalnie odgrywal postac w grze. Eve sie do tego nie nadaje poki co. Moze sie to zmieni gdy bedzie mozna chodzic po stacjach kiedys.

vulor:
Ja cały czas gram RP.

Odgrywam złego pirata.  :knuppel2: :knuppel2: :knuppel2:

YARRR!!!!!

Chyba nie myslisz, że w RL chodzę po ulicachi i gankuje ludzi dla loot-u?  :uglystupid2: :uglystupid2:

Mechanika tej gry oraz pełna swoboda działań powoduje, że 90% działań jest in-character.

Nie ma sztucznych wrogów, konflikty w tej grze są prawdziwe bo są toczone o dostęp do prawdziwych zasobów.

Dodatkowo CCP uniknęło tworzenia jakichś idiotycznych statystyk w stylu miecz z bonusem +5 do ataku. Za to mamy np. klimatyczne działka o trackingu 0.02 rad/s i optymalnym zasięgu 57km.

MightyBaz:
niom taki Nivaa to nam zdominowal nasze storyline, bedzie kluczowa postacia przez jakis czas...polecam ostatnie epizody :tickedoff:

vulor:
Weź Baz nie nie opowiadaj bajek. Twoich wypocin nie czytam, bo mi sie po prostu nie chce.

Jak dołączałem Nivaa-ą (moj alt) do Husarii, to starałem sie to zrobić w klimatyczny i RP-gowy sposób. Na publicznym kanale najpierw nikt nie wiedział o co mi chodzi, a później sie dowiedziałem, że RP w 2-3 osoby nie ma sensu i będzie później, jak więcej noobków dołączy do korpa.

Ostatnio gdzieś przeczytałem, że z odgrywania postaci w grze całkiem zrezygnowaliście i RP-gujecie już tylko na forum.

I nie pisz, że w grze sie odgrywać nie da, bo sie da. Jak nie wierzysz, odsyłam tutaj.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej