Eve Online > Wsparcie techniczne
Sprzęt pod evke.
Loc0:
na przykladzie grafik to widac bo high endy 79xx x19xx nadal stoja ze stosunkowo wysokimim cenami mimo ze nie sa pierwszej swierzosci
vulor:
--- Cytat: Loc0 w Marzec 14, 2007, 19:50:01 ---Wystarczy po same pachy nawet jak frapsa odpalisz do filmikow. Tak offtopowo troche fajny dysk wybrales - mam go od roku i jest chyba najcichszym hdd jaki mialem, ale jesli szukasz max wydajnosci to pomysl o Seagate z serii 7200.10 z pionowym zapisem. Sa troche halasliwe (przy zamknietej budzie slychac) ale najwydajniejsze ze standartowych twardzieli (nie mowimy o raptorach itp)
--- Koniec cytatu ---
Jeśli chodzi o wydajny dysk, to niewiele jest w stanie przebić 2x WD RAPTOR w konfiguracji RAID 0 (na SATA prawdopodobnie nie ma nic szybszego :D ).
Ja taki planuje w nowym kompie zainstalować, tylko wcześniej muszę się przemóc, żeby wydać 5k PLN na kompa.
I popieram pomysł kupowania kompa na dłużej niż rok. Mój aktualny komp ma 3 lata i jeszcze nieźle śmiga, w tym czasie tylko dysk dodałem. Poprzedni komp też mi służył 2.5 roku. Warto wydać więcej i kupić high-end sprzęt.
pticu:
gf 8800 jeszcze troche drogi, ale ak zaczne kompletowac sprzeta to jebne sobie takie karty w sli :)
Kamoris:
SLI fajna rzecz tyle ze malo rzeczy oblsuguje takie wymysly :P
ZAniedlugo maja sie pojaiwc ubozsze wersje seri 8xxx takze warto poczekac, a i intel cos przebakiwal o sporej obnizce cen. Ja sobie teraz wymienilem to kupilem poprostu high endowe mobo i ram a reszte jakis szajs, ktory bede sukcesywnie wymienial :)
Loc0:
Ptic ja domyslam sie czemu ty w sli celujesz ale odpusc sobie dobrze ci radze. Wywalisz qpe kasy (nawet jesli nie bedzie to QPA tylko qpa) niepotrzebnie. Jak kupowalem x1900xtx to bylo troche tak ze nigdy nie mialem kasy na tak high endowe zabawki (komp zawsze byl z polki srednia/ wyzsza ale nie high end) i zamazylo mi sie cross fire - sli by ati. Efekt zakupu jest taki ze nadal do grania w max det max res nie potrzebuje crosa lub sli a zanim bede potrzebowal to kupie sobie po prostu nowa grafike zgodna z nowym DX i z nowymi bajerami. A ktos kto sie wybulil na sli/ cross nadal bedzie mial wystarczajaca ilosc klatek do grania ale juz efektow nie powlacza. Zestawu nie wymieni tak szybko bo wywalil wiecej kaski niepotrzebnie. Co do dyskow wd raptor i r0 - najwydajniejsze rozwiazanie do dyski flash ale ciezko je dostac i sa drogie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej