Eve Online > Wsparcie techniczne
Sprzęt pod evke.
Tikat:
Witam
mam klopot z odpaleniem gry :( zainstalowalem bez klootu, ale gdy chcialem odpalic wyswietlil sie jakis komunikat o braku odpowiedniego sterownika (kontrolera ??) 3dfx czy cos w tym stylu. Moze ktos juz o czyms takim slyszal i wie jak mi pomoc? Czy wogole takie sterowniki (kontrolery) mozna sciagnac z internetu, czy musze wymienic karte graficzna? Moja karta to NVIDIA GeForce2 MX/MX 400
prosze o w miare mozliwosc szybka pomoc
sepa:
Napisz DOKLADNIE jaki komunikat sie pojawio, + upewnij sie, ze mosz najnowsze drivery i directx 9.0b
korpusz:
Mały update bo jest szansa na zmiane kompa ;)
Płyta głównaMSI-P35 Neo-F IP35 s775435,00ProcesorIntel Core 2 Duo E6320 1.86 GHz 4MB cache s. 775 Box589,00PamięćKingMax DDR2 1GB 800159,00Karta graficznaMSI GF 8600GT 256MB DDR3 128bit TV/DVI PCI-e499,00razem brutto: 1682,00
Taki raczej low cost upgrade, bez wodotrysków wielkich.
Założenia:
- przydatnośc użytkowa ok 2 lat
- płyta która uciągnie może za rok/dwa lata nowe żeczy które wyjdą
- ram 1gb jak będzie kasa to zawsze można dokupić (z doświadczenia wiem, że 1gb uciągnie 2 klienty EVE w miarę dobrze)
- grafika dobra jak na owe czasy i mieszcząca się w budżecie + żeby za rok nie płakać jak wyjdą w tej samej cenie karty x-razy lepsze.
Loc0:
Odkurzam poniewaz musze sie poradzic. Otoz potrzebuje konfiguracji, ktora umozliwi mi plynna gre na flotach 100-200 osob z wszystkimi detalami wlaczonymi w rozdzielczosci 1920x1200. W tej chwili posiadam:
AMD FX60 ~2,93ghz
ATI X1900XTX 512mb
2x 1gb ram corsair
1x WD250GB - nie pamietam juz oznaczen ale w testach wypadal lepiej niz seagaty z pionowym zapisem.
Problemik jest taki, ze nie wiem czy kupowac nowe bebechy i liczyc na cud (ze moja dziewczyna sie nie doczepi ;p), czy moze cud sie zdazy po upg jakiegos pojedynczego elementu, ktory wystarczajaco podniesie wydajnosc. Atm na flotach/ klepaniu posow mam 10-25 klatek srednio (to chyba 2 najbardziej zamulajace komp elementy gry) a od nowego zestawu oczekuje 40-60 klatek.
Jesli ktos robil ostatnimi czasy upg kompa i wie co moze uratowac moj portfel i zwiekszyc fps to radzcie Pany/Panie.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej