Śmietnisko > Archiwum

Moja przygoda z EVE - the beginning

<< < (2/7) > >>

shamandgg:
Wychowa?em si? na grze Elite, pó?niej Frontier.

Jak do EVE trafi?em.. szczerze nie pami?tam. Jedyne co mog? powiedzie? by?o to tak dawno temu, jakies 2 lata przed rozpocz?ciem beta-testów poprostu bed?c znudzonym sutfowa?em po internecie i trafi?em na stron? www.eve-online.com. Bo zag??bieniu si? w tre?? strony (g?ównie FAQ i pierwsze 4ry peeks of the week - teraz EVE Cronicles), oraz dyskusje na forum pokocha?em ten projekt.
Wychowa?em si? na grze Elite.. pozniej Frontier. Jako dzieciak, marzylo sie mnie wtedy ze taki Frontier moglby byc potezna gra multiplayer. Wiece co, nie wierzylem ze cos takiego kiedykolwiek powstanie. To bylo zwykle marzenie dziecka. Wyobrazcie sobie szal w jaki wpadlem kiedy trafilem na strone www.eve-online.com. Jestem z projektem bardzo dlugo. Do testow zostalem przyjety jako pierwsze 200osob :). Jestem online w EVE juz od wrzesnia 2002 roku. cheers ;)

Có? ja si? natkn??em podczas surfowania, d?ugo nie mog?em si? zdecydowa?, a? wreszcie brak w zasadzie gier na rynku zmusi? mnie do skoku w mmorpg....
Je?li si? fallouty i bg2 zna na pami??, rpgi przechodzi w kilka dni czy pozostaje co? innego ni? mmorpg? Niestety nie, niestety bo jednak abonament jak na polskie warunki ma?y nie jest, a wprost przeciwnie, ca?kiem spory, ale te 50z? miesi?cznie jakie si? wyda na t? gr? to w zasadzie 50z? zaoszcz?dzone na tonach czystych p?ytek na inne gry... gry które przyci?gaj?, poch?aniaj?... na pare dni maksimum...
Eve jest pod tym wzgl?dem wyj?tkiem, jest 3 z kolei gr? w jak? straci?em najwi?cej czasu, cho? pierwszego ani drugiego miejsca si? nawet po najbli?szym roku grania nie dochrapie;)

LukAsh:
Ja trafilem na info o becie na GameSpocie i sie zapisalem, gra wciagnela od razu. Pod koniec bety bylem jednak mocno zmeczony gra i nawet nie wzialem udzialu w armageddonie.  Przez 6 miesiecy obserwowalem co sie z EVE dzieje, byc moze kupilbym ja wczesniej, ale nie mialem najmniejszego zamiaru placic kupe kasy za Boxa.  Skorzystalem z promocji i za niewielkie pieniadze jak za tak fajna gre (70zl mnie to wynioslo) mialem miesiac grania. Jak na razie gram dalej, jeszcze zadnej grze nie poswiecilem tyle czasu.

Undead:
Na wst?pie chcia?bym odnie?? si? do s?ów pana Reassora " jakie? tam Anrachy Online" ... ja b?d? tej gry broni? do ostatniego tchu, a to dlatego ,?e w t? gr? GRA?EM do?? d?ugo. Mnie te? troch? dra?ni?o to, ?e za dodatki trzeba by?o p?aci? ,ale ja widzia?em za co p?ac? tzn. np Notum Wars pierwszy olbrzymi dodatek do gry by? dla mnie zupe?nie nowym rozdzia?em AO pierwszy dzie? po dodatku kiedy na niebie RK-1 pojawi?y si? olbrzymie transportowce dostarczaj?ce nowy sprz?t do ?wiaty gry... ech genialna aran?acja . Shadowlands drugi dodatek to w zasadzie zupelnie nowa gra... Je?eli chodzi o EVE to my?l? , ?e dlugo by nie poci?gne?o na tech 1 bo poprostu gra by si? w ko?cu znudzi?a wszystkim, sko?czy?y by si? misje wszystko zosta?oby wynalezione no i w ko?cu ile mo?na sie la? z piratami czy npc... Rozmawia?em z paroma osobami o EVE a najwi?cej z Ermenem, który sprawia wra?enie , ?e w obronie EVE jest w stanie przegry?? komu? aorte :), ale ja jestem w EVE bo w jako? tam sposób wyda?a mi si? bardziej ciekawa od AO, gra?em w bete, ?ledzi?em na web sitach rozwój gry, no i przygl?da?em si? jak gra Morthi...  W Eve jest co? co n?ci mnie bardzo, co? czego nie jestem w stanie okre?li? do ko?ca, atmosfera, kolorystyka , co? jeszcze... i mam nadziej? , ?e nie znudzi mi si? szybko. Niestety je?eli chodzi o support do gry ze strony CCP no to jeszcze du?o musz? wprowadzi? usprawnien bo kiepsko dzia?a (mia?em okazj? odczu? na w?asnej skórze) .

unique|tom:

--- Cytuj ---Rozmawia?em z paroma osobami o EVE a najwi?cej z Ermenem, który sprawia wra?enie , ?e w obronie EVE jest w stanie przegry?? komu? aorte ,
--- Koniec cytatu ---
...no bez przesady - co najwyzej by zosta? ?lad po z?bach...

Prawda jest taka, ?e nikt z nas nie gra w EVE z przymusu - ka?dego co? magnetycznego do niej non stop przyciaga - niezale?nie od stucków, black screenów, sessionów in progress, soon™ itp - wszyscy ci?gle tu jeste?my wi?c o czym? to swiadczy. Bo nie sadze zeby byli w ?ród nas masochi?ci. :)

G?ównym atutem EVe wg mnie jest jej otwarta formu?a i to jaki wp?yw maj? na nia sami graj?cy - poka?cie mi inny tytu? w którym sprawy dodatków i updateów s? rozwi?zywane w ten sposób...

Wi?cej ju? nie napisze bo mo?naby wymienia? zalety bez ko?ca :) troce wad te? by si? znalaz?o, ale bledn? one w porównianiu z ca?? ?wie?o?ci? EVki... Poza tym patrz?c na to co si? zacz??o dzia? od wprowadzenia Castora, odnosz? wra?enie ?e ch?opaki z?apali wreszcie oddech i sie rozp?dzaj?, czego efektem jest m.in. dzisiejszy patch :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej