Eve Online > Dyskusje ogólne
Eksploracja - how to
rangerx:
--- Cytat: Laira w Październik 01, 2007, 07:18:05 ---
--- Cytat: rangerx w Wrzesień 29, 2007, 11:39:09 ---Plexy nie znikaja ot tak.
Jak otworzysz chocby jedna puszke, nawet tylko ja zhakujesz i wylecisz - plex znika.
--- Koniec cytatu ---
Nie prawda... nie jest to regułą. W piątek zrobiłem hacking plexa i po wyniszczeniu "osłony" przez kolegów ja musiałem wyjść z domu na kilkanaście minut... jak wróciłem kolegów nie było, a że lootu było sporo to latałem do każdej puszeczki kilka razy i plex jakoś nie wsiąkł.
--- Koniec cytatu ---
No coz, jak dla mnie PUSZKA to co innego niz WRAK, wiec przeczytaj jeszcze raz co napisalem, a ja uzupelnie to, ze WRAKI nie znikaja razem z plexem, zwykle puszki po nich tez nie (wlasne ofcorz tez nie) - mozna je spokojnie sobie przejzec i robic z nimi fikolki.
--- Cytat: rangerx w Wrzesień 29, 2007, 11:39:09 ---Najlepiej wytluc raty i dopiero otwierac puszki juz na lightcie (nawet jak cos sie w trakcie pojawi, to zazwyczaj male gowienka), dopoki nie wybijesz ratow, mozesz wylatywac ile razy chcesz (bez otwierania puszek ofcorz).
--- Koniec cytatu ---
Jak już napisałem wyżej... nie prawda lub nie jest to regułą.
--- Koniec cytatu ---
Na polemike nie mam ochoty, zrobilem zbyt wiele plexow, zeby sie w tej dziedzinie mylic, a jak ktos bedzie chcial zaryzykowac strate znalezionego plexa, to moze sobie potestowac wlatywanie i wylatywanie z niego, mozesz sam tez sprawdzic, zeby sie okreslic, czy "nie jest to regula" czy "nie prawda" :P Jak dla mnie, stracilem kilka plexow bawiac sie w wylatywanie w nieodpowiednim momencie i nie bylo to mile, CZASAMI plex przetrwa doslownie kilka minut (u mnie max 3) - kiedys stracilem polaczenie i po polaczeniu na nowo wwarpowalem sie w jeszcze na szczescie stojacy plex, takze moglem zhackowac ostatnie puszki, ale mialem tak tylko raz i wiazalo sie to z zerwanym linkiem a nie odwarpowaniem.
--- Cytat: rangerx w Wrzesień 29, 2007, 11:39:09 ---No i rzeczewiscie, prawdopodobienstwo znalezienia sygnatury po ostatnich patchach sux :/
--- Koniec cytatu ---
Chyba przesadzasz... wiem, że bywało różnie... jak powiedziałem, że po 1h skanowania wreszcie miałem namiar na plexa, to usłyszałem że bardzo szybko mi się udało go złapać.
--- Koniec cytatu ---
No to to nie wiem do czego bylo w sumie :P Mowiac, ze utrudnili znalezienie plexa mialem na mysli, ze dla niektorych moze trwac znacznie dluzej niz wczesniej, np 1h :P
Fedajkin:
ok, nie chce mi się polemizować, ale też kilka pleksów zrobiłem i będę upierał się przy swoim... więc jak? pobijemy się o to kto ma racje? :knuppel2: Czy może przyznasz, że nie zawsze znikają albo, że nie jest to regułą... O0
Tomash Kovahlsky:
to ja wrzuce swoje 3 grosze, bo tez sporo pleksow zrobilem. ja juz nie ryzykuje wylatywania z pleksa w trakcie jego robienia. 3 plesky przez to stracilem - i nie wazne, czy zaczalem otwierac puszki, czy tylko raty zdjalem przed wyleceniem - po powrocie pleksa nie bylo. teraz zwykle otwieram wszystkie puchy - jak cos sie nie miesci w cargo (vagasik ma malutkie :P) to sie wywala do normalnej puchy (jetisson) i potem sie to zbiera.
a co do czasu skanowania, rzeczywiscie jakby dluzej sie to robilo (wiecej cykli trzeba zapuszczac srednio), ale od czego sa skille i rigi? :D
MightyBaz:
co znadujecie teraz? zakladam ze macie min 3/3/3 skile
Tomash Kovahlsky:
--- Cytat: Mighty Baz w Październik 22, 2007, 11:57:34 ---co znadujecie teraz? zakladam ze macie min 3/3/3 skile
--- Koniec cytatu ---
Ostatnio z pleksow glownie jakies gowna wypadaja, ale czasami znajdzie sie tez cos fajnego - srednio 1 na 5 pleksow da 1 fajny itemek (przynajmniej mi).
A skille? Ja mam covert ops na 5, signal acq na 4, astrometric pinpointing i triangulation na 3, i nie pamietam, czy cos tam jeszcze jest ze skilli. No i mam na covercie zalozone 2 rigi do czasu skanowania.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej