Eve Online > Dyskusje ogólne

Eksploracja - how to

<< < (12/14) > >>

Kalressin:
Ja mam tak samo.
Pytalem o to corpa i od jakiegos czasu nikt nie znalazl zadnego encountera.  >:(
Normalne plexy nadal sie pojawiaja.

Rashgar:
Może mi ktoś wyjaśnić pewne wątpliwości? (zaznaczam, ze nie exploruję, korzystam z tego co korpowicze znajdą)

1. Została znaleziona anomalia, w której wisiało pełno rudy, Factory Complex i Pireate Complex. Nie było żadnych ratów ani spawnów. Miejsce nie znikało po przylotach/odlotach, a wisiało już kilka h.
2. Po puszczeniu "przypadkowej" rakiety w Pirate Complex zespawnowała się banda ratów. Po wytłuczeniu jej - kolejna. Zbliliśmy jakieś 10 fal, po czym zmieniliśmy taktykę. Zostawiając ostatniego ze spawnu, zniszczyliśmy Pirate Complex. Po dobiciu ostatniego statku, nei było więcej respawnów, a po odwarpowaniu miejsce zniknęło.

I teraz pytania które mi się nasunęły:
1. Czy gdyby nie zahaczyć budynku to miejsce by spokojnie wisiało (ew. jak długo)?
2. Czy gdyby nie zniszczyć budynku przy aktywnym spawnie, respawny ratów by trwały w nieskończoność?

Tomash Kovahlsky:
ilosc "fal" respawnow jest ograniczona. Niektore plexy (tak jak ten co mieliscie) sie "aktywuje" jakas akcja (czasem wystarczy wleciec, a czasem trzeba do czegos strzelic/zestrzelic).
Wiekszosc plexow wisi dopoki sie ich nie zrobi "do konca", sa jednak takie, ktore wystarczy zaczac i znikaja natychmiast po wyleceniu z niego (tak mialem 2x w magnetometricu, otwarcie 1nej z kilku puszek, wylot, i po powrocie plexa juz nie bylo), wiec lepiej jak sie zaczyna plexa, to tak, zeby zawsze ktos byl w plexie poki sie go nie skonczy.

rangerx:
Plexy nie znikaja ot tak.
Jak otworzysz chocby jedna puszke, nawet tylko ja zhakujesz i wylecisz - plex znika.
Najlepiej wytluc raty i dopiero otwierac puszki juz na lightcie (nawet jak cos sie w trakcie pojawi, to zazwyczaj male gowienka), dopoki nie wybijesz ratow, mozesz wylatywac ile razy chcesz (bez otwierania puszek ofcorz).

No i rzeczewiscie, prawdopodobienstwo znalezienia sygnatury po ostatnich patchach sux :/

Fedajkin:

--- Cytat: rangerx w Wrzesień 29, 2007, 11:39:09 ---Plexy nie znikaja ot tak.
Jak otworzysz chocby jedna puszke, nawet tylko ja zhakujesz i wylecisz - plex znika.
--- Koniec cytatu ---
Nie prawda... nie jest to regułą. W piątek zrobiłem hacking plexa i po wyniszczeniu "osłony" przez kolegów ja musiałem wyjść z domu na kilkanaście minut... jak wróciłem kolegów nie było, a że lootu było sporo to latałem do każdej puszeczki kilka razy i plex jakoś nie wsiąkł.

--- Cytat: rangerx w Wrzesień 29, 2007, 11:39:09 ---Najlepiej wytluc raty i dopiero otwierac puszki juz na lightcie (nawet jak cos sie w trakcie pojawi, to zazwyczaj male gowienka), dopoki nie wybijesz ratow, mozesz wylatywac ile razy chcesz (bez otwierania puszek ofcorz).
--- Koniec cytatu ---
Jak już napisałem wyżej... nie prawda lub nie jest to regułą.

--- Cytat: rangerx w Wrzesień 29, 2007, 11:39:09 ---No i rzeczewiscie, prawdopodobienstwo znalezienia sygnatury po ostatnich patchach sux :/
--- Koniec cytatu ---
Chyba przesadzasz... wiem, że bywało różnie... jak powiedziałem, że po 1h skanowania wreszcie miałem namiar na plexa, to usłyszałem że bardzo szybko mi się udało go złapać.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej