Eve Online > Dyskusje ogólne

D2 Vs ISS

<< < (4/9) > >>

Xarthias:
Nie uznajcie tego za flejmowanie (to do ludzi z ISS), ale jaką kurde ideę reprezentuje ISS? Wynajmowania najemników i podlizywania się okolicznym aliansom, żeby w spokoju można było kopać/npcować? To ma być idea? Czy też tworzenie pseudoneutralnych outpostów - niby dla wszystkich, a w rzeczywistości, żeby nabić kabzy co poniektórym? To mają być idee?
A co do siły dyplomacji. Poczytajcie Clauzewitza "O wojnie" - on tam dokładnie wytłumaczył czym jest dyplomacja nie poparta argumentami siłowymi. Do Evki (i RL w sumie też) pasuje jak znalazł.
Pozatym panie Kotek - czemu w koalicji BoBowskiej wymieniasz pan LV? O ile mi wiadomo to jak na razie LV jest raczej wroga BoBowi? Chyba, że w ostatnim tygodniu coś się diametralnie zmieniło?

vulor:

--- Cytat: Xarthias w Styczeń 08, 2007, 13:02:17 ---Nie uznajcie tego za flejmowanie (to do ludzi z ISS), ale jaką kurde ideę reprezentuje ISS?
--- Koniec cytatu ---
Ja to uznaje za flejmowanie  ;D ;D ;) ;)

Kitten:
Los, "neutralność" została zamieniona na "obrone własnych interesów" bo zbyt dużo ludzi przekręcało znaczenie neutralności i wołało "OMG ISS niejest neutralne, ISS poduje i odmawia dokowania ludziom którzy do nich strzelają"

Niestety w ISS jest sporo altów z innych alliansów którzy starają sie jak mogą zaszkodzić reputacji ISS, ostatnio okazało sie nawet ze admirał i jeden z współzałozycieli ISSN był altem z GIA (Goon Inteligence Agency) i zdążył offlinować kilka wież w F4 zanim został odkryty i jego role usunięte, po F4 zamierzał wyłączyć posy w ZXIC i KDF. To smutne że ludzie w grze niemają żadnych zachamowań moralnych i posuwają sie do takich rzeczy

Xartias jak widac znasz idee ISS i ładnie je poprzekręcałeś  :)
Dlaczego LV i BoBa umiesciłem razem? bo uważam że osobno niemają szans na przeżycie przeciw tej wielkiej koalicji jeśli ta sie utrzyma, jak widac BoB popełnił wielki błąd atakując ASCN bo naruszył tym równowage sił miedzy północą a południem. A może to tylko moje carebearowe postrzeganie świata

vulor:

--- Cytat: Kitten w Styczeń 08, 2007, 15:23:24 ---... ostatnio okazało sie nawet ze admirał i jeden z współzałozycieli ISSN był altem z GIA (Goon Inteligence Agency) i zdążył offlinować kilka wież w F4 zanim został odkryty i jego role usunięte, po F4 zamierzał wyłączyć posy w ZXIC i KDF.
To smutne że ludzie w grze niemają żadnych zachamowań moralnych i posuwają sie do takich rzeczy

--- Koniec cytatu ---
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Dzięki takim ludziom jak on, gra jest ciekawsza :D :D

Ellaine:
@Xart: idea dania dostepu do 0.0 duzej ilosci caerbearow w malych slabych korpach, jest idea ze wszechmiar szlachetna. Dzieki temu 0.0 jest bogatsze kulturowo a jakas tam ilosc ludzi ma dobra zabawe - bo czy jest sie careearem czy pvperem, 0.0 jest zabawniejsze. I nie chodzi tu o isk na godzine (to ze w 0.0 sie wiecej zarabia to jest jakis mit dla naiwniakow), tylko o wartosc rozrywkowa gry.
Wynajmowanie najemnikow tez jest szlachetne. Dzieki temu ci ktorzy nie lubia pvpowac nie musza a Ci ktorzy lubia, moga to robic za kase.
Ogolnie idee byly bardzo piekne, tyle ze byly dziury w ich realizcji i strategii.

@Kitten: to nie jest smutne, to wesole, zycie staje sie bardziej skomplikowane i ciekawsze.

A jesli idzie o LV + BoB, myslalem, ze to jakies potwierdzone fakty i nieco mnie to zaskoczylo. Jesli to tylko tezy, to raczej nieprawdziwe, mysle ze BoB z checia sprawdzi czy naklepia zjednoczonej przeciw nim calej galaktyce czy nie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej