Eve Online > Dyskusje ogólne
Rigs
marioosh:
--- Cytuj ---15% od 300 czy od 255
--- Koniec cytatu ---
od 300 rigów nie dotycza stacking penalty
czyli jeżeli mamy dwa rigi +15% to mamy bonus 30% do gołych statów shipa. nie sprawdzałem w praktyce ale tak piszą na eve-o
roofi:
i tak też działa sprawdzone empirycznie
roofi
Assari:
No dobra a co z modułami? jeśli Rigi zwiększają gołe staty shipa to czy to znaczy że moduły dają bonus od już powiększonych statów?
Przykład: Ship ma 1000 PG, Rig daje +15% czyli mamy 1150 i wszelkie moduły +10% do Grida będą liczone od 1150, tak?
A co z DMG? Jeśli przy samych skillach mam np dmg 4, jak dołożę Gyro II to mam np. 4,5 to jak do shipa włożę Rig na dmg dający 1,1dmg a wyjmę Gyro II to też będę miął 4,5 ??
No i czy jak wtedy włożę Gyro II to czy jego bonus 1,1 będzie liczony od 4 (goły ship) czy od 4,5 (z Rigiem) ?
Radix_s:
Sprawdz opis riga w show info - jesli pisze ze jest stacking penalty to dzilanie riga jest obcinane. Jesli nic nie pisze to rig dodaje pelny bonus (nawet jak juz moduly ci podnosza :D)
Blaster:
--- Cytat: Radix_s w Styczeń 12, 2007, 16:09:59 ---Sprawdz opis riga w show info - jesli pisze ze jest stacking penalty to dzilanie riga jest obcinane. Jesli nic nie pisze to rig dodaje pelny bonus (nawet jak juz moduly ci podnosza :D)
--- Koniec cytatu ---
Ale czy moduly podnosza wartosc podwyzszona przez rigi czy najpierw liczony jest bonus z modulu a pózniej podnoszony o ten z riga?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej