Eve Online > Dyskusje ogólne

Rigs

(1/14) > >>

Assari:
Chyba nie ma osobnego topicu traktującego o rigach więc postanowiłem go założyć  8)
Zapraszam do wymiany zdań na ten temat. Zwłaszcza, ze CCP zapowiada po jutrzejszym mini-patchu usprawnienia w tej materii. Między innymi tak odkrywcze rzeczy ja to że z wraka BSa będzie mozna salvage'ować więcej elementów niż z wraka frygi. A  DataCores juz się pojawiają to i ówdzie na markecie czy w Contracts.
Jak wam idzie salvaging? Ktoś juz nazbierał dosyć składników żeby zacząć produkcję rigów? Jakieś wrażeniam zasłyszane lub własne od tych którzy już mają rigi (jesli tacy są)

Ellaine:
Po tygodniu rattingu (lacznie prawie 3 godziny) mam po kilkanascie czestych czesci, ktorych potrzebuje kolo 40 czy 50 na rig, a do tego 5 czesci "elektronicznych" ktorych na jednego riga potrzebuje jakos tak ze 200. Jesli tak to wyglada wszedzie, to BS z trzeba rigami bedzie drozszy niz 3 BSy bez rigow :O

Assari:

--- Cytat: Ellaine w Grudzień 11, 2006, 13:38:26 ---Po tygodniu rattingu (lacznie prawie 3 godziny) mam po kilkanascie czestych czesci, ktorych potrzebuje kolo 40 czy 50 na rig, a do tego 5 czesci "elektronicznych" ktorych na jednego riga potrzebuje jakos tak ze 200. Jesli tak to wyglada wszedzie, to BS z trzeba rigami bedzie drozszy niz 3 BSy bez rigow :O

--- Koniec cytatu ---

Wczoraj włócząc się po EVE bez specjalnego celu od czasu do czasu ratowałem jak coś trafiło. Maksymalnie z BC wyciagałem 2elementy do rigów (pomarańczowe) lub 1 (niebieski) - tu dodatkowe zapytanie - jak to jest z tymi niebieskimi elementami? Myślałem, że można je tylko z shipów T2/rare NPCów wyciągnąc ale jeden wypadł mi ze zwykłego Scorpiona.

BTW jak męczę sie nad wyciągnięciem elementu z wraka dłużej niz 2-3 cykle to wiadomo, że będzie albo niebieski element albo nic.

Jesli po jutrzejszym patchu z BSa będzie można wyssać 4-6 elementów to polując w 0.0 da sie szybko nazbierać dostateczną ilość składników, szczególnie tych popularniejszych

BTW 2, powinna byc możliwość zamiany, np 1 niebieski element za powiedzmy 10-20 pomarańczowych. Ale nie w odwrotną stronę

marioosh:
... generalnie każdy element ma dwie odmiany całą i uszkodzoną - uszkodzone (pomarańczowe tło) są do rigów t1 a całe(niebieeskie tło) do rigów t2. To który nam wyleci zależy od szczęścia - jak wiadomo częściej trafi nam się pomarańczowy.

Assari:

--- Cytat: Mario DelTorres w Grudzień 11, 2006, 14:37:50 ---... generalnie każdy element ma dwie odmiany całą i uszkodzoną - uszkodzone (pomarańczowe tło) są do rigów t1 a całe(niebieeskie tło) do rigów t2. To który nam wyleci zależy od szczęścia - jak wiadomo częściej trafi nam się pomarańczowy.

--- Koniec cytatu ---

Jak na moje dotychczasowe, skromne doświadczenie w tej kwestii to jeden niebieski na jakies 30-50 pomarańczowych. Ciekawe czy poziom survey na to wpływa? Czy tylko na ogólną szansę wyciagnięcia elementu z wrecka?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej