Eve Online > Dyskusje ogólne

Możliwość polskiego tłumaczenia EVE

<< < (7/15) > >>

Wojak:
Hmm. Gdybym czekał aż ilość polskich graczy zbliży się do liczby Niemców w EVce to po prostu bym sie nie doczekał ( mozna na to spojrzeć tez inaczej będzie nas taka sama ilość jak graczy Niemieckich gdy z kraju za chclebem wyemigruje następne 3mln Polaków - dostęp do netu, tęsknota za polskością itd. :P ) Fakt osoby nie znające angielskiego będą w jakiś sposób skazane na swoja polskojęzyczność ( być może jednak tacy ludzie wybiorą rosyjskie francuskie czy niemieckie właśnie korporacje  ). To tak naprawdę nieistotne, najważniejsze jest to że taka lokalizacja umożliwi im szybsze poznanie gry i wyciągnięcie z niej większej przyjemności być może z korzyścią dla tych właśnie polskich korporacji czy aliansów (?). Jakoś nie interesują mnie NiuńkiPL jeśli ktoś z drugiej strony chce być Zbuntowanym Kaloryferem to jego sprawa.
Jestem pewien że kiedy polska lokalizacja powstanie nie będziemy mówić o minusach ale o samych plusach.
Pozdrawiam

Yogos:
Ja tam na polish nie siedze, szkoda mi na to okienka. A jak się denerwujący szczyl na lokalu znajdzie to się go blasterami wyrzuci do klonowni i spokój.

Gregorius:

--- Cytat: Wojak w Marzec 05, 2007, 10:42:35 ---
Jestem pewien że kiedy polska lokalizacja powstanie nie będziemy mówić o minusach ale o samych plusach.

--- Koniec cytatu ---

i ja też tak myślę. Wtedy to Nowa Rzeczpospolita Trojga Narodów będzie obejmowała większą część Azji, dzięki czemu nawet postawią nam oddzielny serwer.

No i wypadałoby jeszcze odpowiednio zlokalizować taką wersję...
np. Apocalypse - Latająca Bazylika , Raven - M.Kaczyńska :P i takie tam.....

a na serio - to o polskiej wersji EvE można zapomnieć.. chyba, że ktoś się za to weźmie amatorsko i przedstawi gotowy "towar" CCP, wtedy może.....

Zolthar:

--- Cytat: Ellaine Tash-Murkon w Marzec 05, 2007, 10:38:01 ---Wiele innych nacji ma flagi w bio. Nicka z PL maja ludzie ktorzy nie wiedza ze beda mieli bio przy zakladaniu pierwszej postaci ;)

--- Koniec cytatu ---

Nie prawda również tacy co założyli triala dawno temu i zapomnieli hasła a po roku grania doznali olśnienia jakie było to hasło... to mówiłem ja Zoltharpl :P

A tłumaczenie po kiego grzyba ? Nawet jak przetłumaczą tekst misji to gracz bez engrisha co najwyżej zrobi polskiego korpa, który nic nie wniesie do świata eve poza zaniżeniem cen na markecie (lub zawyżeniem hgw) bo przecież na pvp nie poleci z engrish spikerami :)

Wojak:
"A tłumaczenie po kiego grzyba ? Nawet jak przetłumaczą tekst misji to gracz bez engrisha co najwyżej zrobi polskiego korpa, który nic nie wniesie do świata eve poza zaniżeniem cen na markecie (lub zawyżeniem hgw) bo przecież na pvp nie poleci z engrish spikerami "

haha ale poleci z polish spikerami a jesli nawet nie poleci to będzie klepał misje dzięki czemu będziesz miał więcej frakcyjnych urządzonek do swojego szipa na PvP, moze cos posmaży jakąś inwencję walnie która kiedys ci na dobre wyjdzie. W sumie nie interesuje mnie co będzie robił jest szansa po prostu że w tym świecie pojawi się chociażby kilku konkretnych ludzi z kturymi będe miał szanse zamienic słówko ( bo po twoim poście wiem że z tobą niewiele wspólnego będę miał   :P ) Na tym ten świat polega że oprócz PvP może znaleźć dla siebie nie jedno miejsce na zabawę.

"a na serio - to o polskiej wersji EvE można zapomnieć.. chyba, że ktoś się za to weźmie amatorsko i przedstawi gotowy "towar" CCP, wtedy może....."

O ile wiem to taki był cel tego wątku wybadać ewentualnie zorganizowac grupke osób która chciałaby się tym zająć. CCP nie pytało nas o pozwolenie czy może nam taką wersje zrobić tylko czy sami będziemy skłonni przy niej pracować.

Argument że pojawią się ludzie którzy nie znają angielskiego jest muszę przyznać lekko dziwny, bo po to właśnie się lokalizacje opracowuje aby grać mogli także ci którzy oryginalnych wersji językowych nie trawią.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej