Eve Online > Dyskusje ogólne
Możliwość polskiego tłumaczenia EVE
Saucerhead:
Witam wszystkich forumowiczów,
W niedalekiej przyszłości EVE zostanie przetłumaczone na dodatkowe, poza obecnymi
angielskim, niemieckim i francuskim, języki. Niestety, ze względu na niedużą ilość polskich
kont obecnie aktywnych w EVE, wśród tych języków nie znajdzie się polski - gdyż CCP
uznało że zrobienie takiego tłumaczenia jest w tej chwili po prostu nieekonomiczne.
Istnieje szansa, że ta decyzja zostałaby zmieniona, i wielkość tej szansy zależy od
poziomu zaangażowania polskiej społeczności EVE w projekt tłumaczenia.
Innymi słowy, szanse na to że polska wersja EVE powstanie znacznie wzrosną jeśli
znajdzie się aktywna grupa graczy która pomoże to tłumaczenie stworzyć.
W związku z tym proszę o Wasze opinie - czy uważacie że taki projeky ma w ogóle sens, i czy bylibyście skłonni aktywnie się w niego zaangażować. Proszę o wypowiedź albo tutaj na forum lub poprzez email na saucerhead at eve-crc.net.
O mnie: Jestem członkiem ISD, czyli programu graczy-ochotników (http://myeve.eve-online.com/isd.asp). Konkretniej, jestem jednym z moderatorów oficjalnego forum EVE.
Xarthias:
"Pyskówka" ;) w temacie: http://eve-centrala.pl/index.php/topic,2701.0.html
Polskie litery szlag trafił więc ciężko się czyta....
Generalnie w skrócie: poparcie lub nie zależy co rozumiesz przez spolszczenie gry :)
Saucerhead:
Pełne tłumaczenie, przypuszczalnie nie uwzględniające nazw statków/modułów itp, ale uwzględniające ich opisy, teksty misji oraz ofert agentów.
Tau:
A po co ? Żeby zepsuć klimat i potem czytać na polisz czanelu o mikroprzyspieszaczu skoków w nadprzestrzeń ?
Xarthias:
No właśnie, z tego co pamiętam, najwięcej krzyku było właśnie o to uwzględnienie nazw... (a raczej o to, żeby ich pod żadnym pozorem nie tłumaczyć).
Po drugie, przy tłumaczeniu opisów modułów itp trzeba by było bardzo uważać na interpretację - wiem jakie były problemy przy tłumaczeniu Warhammera Battla...
Ale cóż, nie jestem przeciw :) (byle bez tłumaczenia nazw statków/modułów).
I Tau - jeśli już to mikro napęd podprzestrzenny :D :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej