Eve Online > Dyskusje ogólne

NPC konwoje

<< < (2/3) > >>

marioosh:
popieram... wypadł mi kiedyś BPO na Thoraxa. z 15 BPO na shuttle i 1 na jakąś matarską frygę.
Problem w tym, że atak na konwój powoduje otratę 0.2 standingu do corpa, do którego konwój należał.. sorki.. ale kufa trochę dużo, bo właściwie 98% to szmelc - przynajmniej w takich ilościach w jakich to wypada..

Generalnie trochę spędziłem czasu na biciu konwoi - jedna konkluzja: najpierw skanuj cargo, bo nie warto tracić standu dla jakiegoś chłamu.
pozdro.

Dormio:

--- Cytat: DragLord ---- konwój musi lecieć w kierunku stacji

--- Koniec cytatu ---
Nie musi. Można spokojnie zestrzelić tego odlatującego od stacji, ale trzeba się spieszyć, bo może "zniknąć" (wyjdzie poza grid ?).

marioosh:

--- Cytuj ---Nie musi. Można spokojnie zestrzelić tego odlatującego od stacji, ale trzeba się spieszyć, bo może "zniknąć" (wyjdzie poza grid ?).
--- Koniec cytatu ---

tak, ale w tym przypadku musisz mieć dobry tank, a ja wolę atakować konwój bez ryzyka, że cię sentry skubną. przeważnie poluję Atronem czyli najtańszą frygą gallente :)

Assari:
TO ja chyba mam pecha albo mało cierpliwości.  :(
Kiedy tylko mam venę na ustrzelenie konwoju to zawsze jest to konwój tej samej rasy co stacji i nici z polowania  :( Jeszcze nie spotkałem konwoju lecącego do stacji czy z niej wylatującego innej rasy niż sama stacja  :'(

marioosh:
w sumie nie chodzi o rasę tylko corporcje....

znajdź sobie system gdzie są dwie stacje, każda innej korporacji i każdy dolatujący konwój będzie dobry... wal śmiało nikt ci nic nie zrobi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej