Eve Online > Dyskusje ogólne
NPC konwoje
Assari:
Tak, tak z góry przepraszam tych którzy napiszą "użyj search" używałem - nie znalazlem czego szukam.
A wydaje mi sie że temat był poruszany.
Chodzi mi o możliwość ataku na NPC konwoje które lataja sobie po świecie EVE.
Ktoś chyba kiedyś pisał, że nawet na beltach się zdarzają?! Chodzi mi rzecz jasna o konwoje latające w hi-secu a nie żadne NPC w 0.0.
Konwój zaatakowac mozna tylko CONCORD przyleci i du..a.
A może mozna tak żeby nie przyleciał? Gdzie? Jak? Ktoś to robił? Ktoś slyszal o takich atakach? JAki towar się trafił? ;)
Ellaine:
Zdazylo mi sie poobserwowac taki konwoj oraz przeskanowac go.
Konwoj wylatuje ze stacji, leci jakies 60 czy 80km i zawraca - to sciema ze oni gdzies podrozuja, poprostu nikt procz mnie nie mial cierpliwosci zaczekac az wroca ;)
W cargo meili jakies zalosne ilosci beznadziejnych smieci.
Konwojne na beltach to wlasnie te NPCe w 0.0 ktorymi sie nie interesujesz. Dropuja duze ilosci niskopoziomowych mineralow (np 15 milionow tritanium).
spike:
Nie tylko niskopoziomowych, zalezy od real sec status systemu - im blizej -1 tym wieksza szansa na lepsze minsy.
DragLord:
Jeżeli chodzi o konwoje w hi secu to żeby go przy stacji zestrzelić muszą być spełnione warunki:
- konwój musi być innej rasy niż stacja
- konwój musi lecieć w kierunku stacji
Concord nie przyleci a sentry zaczną strzelać tylko jeżeli nie jest spełniony jeden z powyższych warunków
W takich konwojach można trafić nawet BPO na sprzęt T1
EDIT: hrhr jestem po ciężkim weekendzie już poprawione ;)
Assari:
--- Cytat: DragLord w Listopad 27, 2006, 10:47:13 ---Jeżeli chodzi o konwoje w hi secu to żeby go przy stacji zestrzelić muszą być spełnione warunki:
- konwój nie musi być innej rasy niż stacja
- konwój musi lecieć w kierunku stacji
Concord nie przyleci a sentry zaczną strzelać tylko jeżeli nie jest spełniony jeden z powyższych warunków
W takich konwojach można trafić nawet BPO na sprzęt T1
--- Koniec cytatu ---
Ja wiem, ze jest poniedziałek itd... ale pliss napisz to jeszcze raz albo przeredaguj bo za nic nei mogę się zorientować jak to z tymi warunkami jest ???
Kiedy można a kiedy nie można zestrzelić taki konwój ?!?! :-\
"- konwój nie musi być innej rasy niż stacja" ?!?!? ???
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej