Eve Online > Dyskusje ogólne
Zlych Bolszewikow juz nie ma, Mienszewikow tez
roofi:
--- Cytat: "hallor" ---To jeszcze ja dorzuce 3 grosze (na koniec)
Zalozmy ze producenci sie odmowia, hurra zaczna robic hace po 50m isk...
razem jak policzyl Ojciec 32hace tygodniowo. Wystawiaja grzecznie na markecie.
Zagwarantujcie mi ze wsrod tych 100k+ graczy eve nie znajdzie sie ?os (lub losie) ktore wykupia CALE tygodniowe zapasy (w koncu co to jest te 1.5b wylozyc), po czym wystawia je za 500% ceny.
Wiec odczepic mi sie tu od producentow :> No chyba ze cccp wprowadzi mozliwosc robienia statkow "not for resale" - kupisz i mozesz uzywac tylko ty ;)
H.
--- Koniec cytatu ---
hallor przecie? je?li kto? ci? zna chocia? troche to doskonale zdaje sobie sprawe ?e ten temat wogóle ci? nie dotyczy :P
pozdrawiam
roofi
hallor:
Oczywiscie ze dotyczy - sam bym chcial cerberusem sobie latac ale jak widze cene to mi szkoda pieniedzy i nie kupuje (nawet jak te pieniadze mam).
Tylko teoretyzuje. A w sprawie statkow "not for resale" to chodzilo mi raczej o cos innego - jako opcja nie jako nakaz, ale nevermind.
H.
ps. w koncu sie trzeba roofi na piwo bedzie wybrac ale raczej po 20.09 bo teraz mam troszke nauki :/
roofi:
--- Cytat: "hallor" ---Oczywiscie ze dotyczy - sam bym chcial cerberusem sobie latac ale jak widze cene to mi szkoda pieniedzy i nie kupuje (nawet jak te pieniadze mam).
Tylko teoretyzuje. A w sprawie statkow "not for resale" to chodzilo mi raczej o cos innego - jako opcja nie jako nakaz, ale nevermind.
H.
ps. w koncu sie trzeba roofi na piwo bedzie wybrac ale raczej po 20.09 bo teraz mam troszke nauki :/
--- Koniec cytatu ---
na piwo to koniecznie :D
roofi
jarecki:
Nie bede odpowiadal na posta osoby, ktora pisze tak koszmarnie... szkoda mi oczu i glowy do czytania tego.
A wracajac do watku, to wiele panstw zabrania sprzedawania czegos drozej niz pewna okreslona kwota, szczegolnie jezeli zachodzi prawdopodobienstwo monopolu. Patrz jak po dupie dostaje TPsa od Urzedu Telekomunikacji.
A doplaty o ktorych wspomniales(as) to wlasnie sposob regulacji cen zywnosci, tak aby byly nizsze.
Moim zdaniem (zaznaczam moim) sojusz ma pelne prawo wprowadzic pewne regulacje handlowe na swoim terenie. Za starych czasow PA za sprzedawanie towarow na terenie sojuszu komus innemu niz czlonkom rzeczonego sojuszu grozila czapa.
Mechanika gry (istnienie sojuszow, neutralnych, niedotykalnych stacji itp.) wymusza takie a nie inne regulacje. Jak widac rynek reaguje z rzeczywistoscia a rzeczywistosc z rynkiem.
@Kerisso: Bah, stary piracie wiedzialem, doszly mnie plotki ze spawasz na bramach :)
Tez milo spotkac po takim czasie. Na forum czasem zagladam, czasem cos do Flame przeniose, boty pokasuje... ale juz mi sie administrowac nie chce...
Ellaine:
--- Cytat: "roofi" ---imo ty si? do polityki nadajesz idealnie, pieprzysz du?o i bez sensu-moja nauczycielka od j?zyka polskiego z podstawówki by?aby zachwycona
--- Koniec cytatu ---
Do polityki nadaje sie slabo, pisze szczerze, dlugo, pokretnie i cynicznie, przez co czesc mnie nie cierpi a inna czesc nudzi sie lub gubi w polowie tekstu i wogole nie czyta ;)
Podobnie jak np UPR, trafiam do jakiegos mikroskopijnego odsetka odbiorcow. Nie wzrusza mnie to, bo w takich akurat watkach uczestnicze by sie wyzyc a nie nawracac, wiem ze nawrocen nie bedzie.
--- Cytat: "roofi" ---to wy?ej to odno?nie stababonda-zrób skile polataj albo lepiej nie, zapytaj kogo? kto umie lata? i nie jest carebearem
--- Koniec cytatu ---
Dobra, to eot. Czy vaga jest straszny czy jest tematem na ktory ciezko rzucac konkretne argumenty.
@jarecki: pewnie ze sojusz ma prawo, sojusz ma prawo ustanowic sobie takie prawa jak zechce, az do zakazu wydokowywania sie. Nie znaczy to ze kazde prawo jest dobre dla sojuszu albo ze uszczesliwi jego czlonkow.
Pewnie ze mozna sie wypisac i zapisac do lepszego - po to wlasnie jest ten watek, zeby zebrac wiedze w jakich sojuszach jest jak i dopasowac do swoich preferencji przy ew migracji. Oraz by lepiej zrozumiec jakie mechanizmy przyczyniaja sie do sukcesu sojuszow a jakie do upadku.
Pierwotne zalozenie tego watku to nie flame czy dyskusja tylko zebranie statystyk.
Europa; eot.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej